2. liga

Postup do 1. Ligy je naším dlouhodobým cílem! nezastírá ostrostřelec Ježků Ondřej Běloušek

Ježci Heřmanův Městec, kteří vévodí 2. Lize na východě Čech, se netají ambicemi na postup do 1. Ligy. K tomuto cíli mají Ježci nakročeno velice slušně, v letošní sezóně ještě neztratili ani bod a jasně vládnou druholigové tabulce. Výraznou měrou k suverénní jízdě přispívá i Ondřej Běloušek.

Rychlonohého forvarda Ondřeje Bělouška, který v roce 2018 získal bronz v Extralize mužů s Letohradem a později nastupoval také za Hradec Králové, zastihl začátek sezóny ve výtečné formě a vévodí kanadskému bodování 2. Ligy na východě Čech. Šikovný útočník nastupuje v letošním ročníku i v 1. Lize za Svítkov a má také již zmiňované bohaté zkušenosti z extraligových kolbišť. Zda ho můžeme vidět ještě v nejvyšší soutěži a vše o probíhající sezóně se dozvíte v rozhovoru, který poskytl naší redakci.


Ondřej Běloušek (třetí zleva č.88) odstartoval extraligovou kariéru v Letohradě, s nímž v sezóně 2017/18 vybojoval bronzové medaile! Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Ježci jsou jasná srdcovka

Ondro, hned na začátek trochu záludná otázka. V letošní sezóně nastupujete za Svítkov v 1. Lize a za Heřmanův Městec ve 2. Lize. Co je pro Vás větší „srdcovka“?

V tomto mám jasno. Pro mě jsou jasnou „srdcovkou“ Ježci. V klubu jsem vyrůstal, hřiště mám v rodném městě a prostředí i lidé jsou mi velice blízcí. Tedy #sjezkemvsrdci.

S ježky jste zatím na prvním místě tabulky, když jste neztratili ani bod! Čím si vysvětlujete tuto sérii?

Objektivně je třeba říct, že letos hrajeme velmi dobře a ježčí tým je složen z kvalitních hráčů. Někteří hráči mají navíc zkušenosti z vyšších soutěží, což se také projevilo na herní vyspělosti. Hlavním zdrojem našeho úspěchu je však skvělá parta, která se za poslední sezóny v Heřmanově Městci vytvořila. Všechny nás spojuje chuť hrát, sportem se bavit, a především vyhrávat. Tým je pak od minulé, bohužel anulované sezóny, korigován a veden trenérem Pepou Kozlem, který dodává našemu živlu řád a pořádek. Na závěr je třeba dodat, že od letošní sezóny máme skvělou podporu fanoušků, kteří jezdí i na venkovní zápasy.


V letošním ročníku častý jev: radost Ondřeje Bělouška z gólu! Autor fotky: Alena Čížková.

Lídr kanadského bodování: Statistiky sleduji

Vám osobně se velice daří i bodově a vyhoupl jste se na první příčku kanadského bodování. Je Vám to připomínáno v kabině a sledujete individuální statistiky?

Musím se přiznat, že individuální statistiky sleduji. Pro mě, jako útočníka, je důležité, abych v zápasech bodoval, a také cítím, že se ode mě bodový příspěvek čeká. V kabině to samozřejmě sledujeme a je dobře, že vzniká přirozená rivalita mezi střelci. Musím ale dodat, že letos máme v týmu hodně plejerů, kteří mohou vymést pavučiny soupeřovy branky, a nejedná se pouze o útočníky. Samozřejmě jsem obklopen šikovnými hráči, což bodové příspěvky značně ulehčuje.

V minulosti jste se ukázal i v nejvyšší soutěži v dresu Letohradu a Hradce Králové. Nepřišla nějaká nabídka do Extraligy a můžeme se v budoucnu těšit, že nejlepší soutěž ještě okusíte?

O Extralize jsem také přemýšlel a byla možnost pokračovat v Hradci Králové. Přes „koronapauzu“ jsem se ovšem rozhodl věnovat se naplno Ježkům. Touha zahrát si vyšší soutěž ovšem zůstala, což se projevilo mým angažmá ve Svítkově, který hraje v neděli a je tak možné stíhat všechny zápasy 2. Ligy. Vzhledem k novým opatřením je velice těžké predikovat další kroky, nicméně návrat do Extraligy určitě nezatracuji. Záleží ale také na tom, zda o mě bude zájem a jak si povedou Ježci.


Ondřej Běloušek nasbíral v 2. Lize letošní sezóny 2020/21 12 bodů z 5 zápasů za 7 gólů a 5 asistencí! Autor fotky: Alena Čížková.

Doufám v brzký návrat na hřiště

Pokud by se Ježkům podařilo udržet formu a dokráčet pro titul, je cílem postup do 1. Ligy?

Ano, 1. Liga je naším dlouhodobým cílem a všichni doufáme, že se nám to letos konečně podaří. Vyhrát soutěž je pro mě osobně a věřím, že i pro většinu spoluhráčů, primární cíl letošní sezóny!

Sezónu máme zatím přerušenou, jak vidíte reálně její dohrání?

Na to nejsem schopen reálně odpovědět. Odhadování by se rovnalo věštění z křišťálové koule. Samozřejmě doufám v co nejčasnější návrat na hřiště.


Ježci v 1. kole Českého poháru vyřadili po vítězství 6:2 jihlavské Flyers z 2. Ligy na jihu Moravy! Autor fotky: Alena Čížková.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3