2. liga

Nejlepší asistent 2. ligy Michal Přibyl: Je lepší nahrát před prázdnou branku než ji netrefit

V individuálních statistikách 2. Ligy vyčnívají výkony hráčů z TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec, kteří obsazují přední příčky všech významných ukazatelů. Nejlepším střelcem je s deseti brankami ze šesti zápasů Martin Klimeš, který může čerpat z nahrávek vedoucího nahrávače ligy Michala Přibyla.

V posledních sezónách se mi spíše daří nahrávky

Michale, sezóna v Jindřichově Hradci Vám zatím šlape jako hodinky, jste v týmu se startem ročníku spokojeni?

Jsme rádi, že od začátku sezóny se nám daří. Musíme si ale přiznat, že ty složitější zápasy teprve přijdou. Nyní jsme většinou hráli zápasy s týmy ze spodní části tabulky.

Je přesto něco, co si přejete do dalšího průběhu soutěže zlepšit?

Vždycky je co zlepšovat. U nás je potřeba zlepšit přesnost zakončení, i když to tak nevypadá podle skóre z posledních zápasů, tak úspěšnost střel není tak vysoká.

Vy sám jste zatím nejlepším asistentem celé soutěže, sedí to na Váš styl hry? Raději vždy hledáte volného spoluhráče, než byste sám střílel?

Vždy záleží na situaci, která nastane na hřišti. V posledních sezónách se mi spíše daří ty nahrávky. Možná proto, že je lepší nahrát před prázdnou branku, než jí netrefit (smích).

V zápase Českého poháru jsme hráli jako jeden tým

Kromě 2. ligy jste nastoupili také do utkání Českého poháru, ve kterém jste porazili Jihlavu 4:1. Čemu připisujete toto vítězství?

V zápase Českého poháru jsme hráli jako jeden tým, soupeře jsme skoro k ničemu nepustili a proto si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

Jaké jsou Vaše ambice v této soutěži?

Zahrát si dobrý hokejbal a vyhrát co nejvíce utkání bez velkých zranění.

Čeho byste rádi dosáhli v 2. Lize?

Rádi bychom samozřejmě vyhráli tuto soutěž, ale jsme jako hokejová Sparta. Držíme se v horní části tabulky, ale vyhrát nedokážeme (smích).

Michal Přibyl v šesti zápasech zatím posbíral devatenáct kanadských bodů, vsítil pět branek a na čtrnáct nahrál. Autor fotky: Martin Halíř.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3