2. liga

Chtěl bych něco našim mladým předat, vysvětluje svůj posun k B týmu Pardubic Pavel Kubeš

Začátek 2. Ligy přinesl řadu zajímavých výsledků i kopce gólů. Mezi nejvýraznější individuální výkony můžeme započíst první dva zápasy Pavla Kubeše, útočníka pardubického B týmu, který zaznamenal 7 bodů za 4 góly a 3 přihrávky. Zkušený extraligový matador popsal své pocity v následujícím rozhovoru.

Hrozně rád bych klukům z A týmu pomohl, ale tělo říká ne

Pavle, letošní sezonu jste započal v dresu pardubického béčka v druhé lize, plánujete v něm zůstat po celý rok, nebo ještě nastřádáte nějaké starty v Extralize?

Vše závisí na mém zdraví. Bohužel mě teď čeká složitější období, kdy si budu muset od hokejbalu odpočinout. Hrozně rád bych klukům z A týmu pomohl, ale tělo říká ne.

Váš tým je tvořen řadou zkušených hráčů doplněných o nadějné dorostence či juniory, jako jsou Filip Kamaryt, Jonáš Chýle nebo Jakub Mikula, jaký vidíte v klucích potenciál?

Letošní B tým jsme tvořili hlavně pro mladé kluky, kteří se tak mají oťukávat a rozkoukávat mezi dospělými. Pardubický hokejbal je kvalitní a věřím, že jim to pomůže do slibně rozjetých hokejbalových kariér.

Pasujete sám sebe do role „mentora“, který se mladým snaží předat nabrané zkušenosti z let strávených v nejvyšší soutěži?

Je to jeden z důvodů, proč jsem se přesunul do B týmu. Chtěl bych něco našim mladým předat a pomoci, stejně jako pomáhali starší kluci mně 20 let zpět. Stále je tam velký prostor ke zdokonalování.

V prvních dvou utkáních sezony padlo hodně branek, pro vás však pouze s jedním vítězstvím. Co byste vypíchl ze zápasu proti Chlumci, ve kterém jste zvítězili 8:6?

Tak byl to první zápas, Chlumec má zkušený tým a vítězství se nerodilo snadno. Hrál se hodně útočný hokejbal, kdy to brankáři neměli úplně jednoduché. Jsem rád, že se nakonec vyhrálo, i když utkání kalí nepříjemné zranění Matouše Ingršta, kterého jsem přemluvil k návratu do týmu.

Vrátí se Pavel Kubeš postupem času zpátky do CROSSDOCK Extraligy mužů? Autor fotky: Josef Česák st.

Musíme výrazně zapracovat na obranné hře, bez ní se vyhrávat nedá

Proti Přelouči přišlo zaškobrtnutí v podobě prohry v nastaveném čase, z čeho je potřeba se do dalších střetnutí poučit?

Musíme výrazně zapracovat na obranné hře, nemůžeme každý zápas inkasovat takové množství branek. Útočit je hezké, ale bez obrany se vyhrávat nedá. Tým byl měla doplnit velezkušená dvojice Drenko - Mašík, která obranu dokonale vyztuží.

Jak se v tomto novém ročníku cítíte Vy osobně? Kolik hokejbalových sezon ještě před sebou máte?

Zatím se cítím dobře, jen mi chybí tréninkový dril, na který jsem byl zvyklý. Vše je o zdraví… Hrozně rád bych ještě nějakou sezonu vydržel, na jaře budeme chytřejší. Hokejbal je můj život a chyběl by mi.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3