2. liga

Rok plný změn potkal letos obránce Šimona Hnyka. V Písku se mi hraje skvěle, zdůrazňuje

Nástup na vysokou školu nebo změna dresu. To potkalo v průběhu letošní sezóny dosavadní oporu obrany pražské Hostivaře. Co stálo za návratem do Písku a jaké jsou další plány a cíle Šimona Hnyka, který bojuje o reprezentační dres hráčů do 20 let?

Loni jste v Hostivaři patřil k nejvýraznějším osobnostem obrany a s týmem jste si došel až pro titul. Jak vzpomínáte na minulý ročník?

Tak určitě vzpomínám na minulý ročník pozitivně. Sešla se skvělá parta kluků a šli jsme si za naším cílem, což se podařilo na výbornou!

Letos se od Vás očekával podobný přínos, ale z časových důvodů jste nastoupil pouze k devíti zápasům. Jak byste porovnal své výkony z letošní sezóny oproti těm v uplynulém ročníku?

Myslím, že výkonnostně jsem na tom úplně stejně jako v minulé sezoně. Trénuju doma v Písku, víkendy jsme hráli většinou za juniorku Hostivaře, a současně i za A tým HC ŠD Písek. Tempo je pořád stejné a vytížení je optimální.

Junioři Hostivaře vstoupili do sezóny ještě hůře než loni, ale posledně z toho byl extraligový titul. Myslíte, že je v silách pražského celku vzchopit se i letos a pokusit se o obhajobu?

Rozhodně věřím, že kluci dokráčejí daleko. Tým je plný talentů a šikovných kluků, tudíž věřím v obhajobu.

Obránce Šimon Hnyk odehrál v podzimní části za juniory Hostivaře 9 zápasů, v nichž si připsal jednu nahrávku. Jeho hlavní úkol ale netkví ve sbírání kanadských bodů. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Konec v Hostivaři? Rozhodnutí bylo těžké.

V jarních bojích Hostivaři už ale nepomůžete. S týmem jste se po posledních náročných, avšak úspěšných sezónách domluvil na ukončení spolupráce. Vedly vás k takovému rozhodnutí primárně problémy s časem, nebo hrálo roli i něco jiného?

V Hostivaři jsem strávil skvělé tři a půl sezóny, i když bydlím v Písku. Poslední dobou je ale ta časová a možná i finanční náročnost ještě větší než na začátku. Zápasy se odjezdily, tréninky v týdnu se ale už stíhat nedaly. Trénovali jsme v Písku. Začali jsme hrát současně i za náš domovský tým za muže a začalo se dařit. Když jsme to pak nějak dali dohromady, rozhodnutí bylo na stole. I když bylo těžké.

Nově budete nastupovat pouze v dresu A týmu vašeho mateřského klubu z Písku, za který ve 2. lize nastupujete už od začátku nové sezóny. Jste v týmu spokojen? Je pro vás třetí nejvyšší česká soutěž dostatečná, když jste v hlavním městě mohl okusit rovnou Extraligu?

Tým je skvělý. S většinou hráčů se znám už roky a s některými jsme spolu v HC ŠD Písek i začínali. Neřeším, jestli je to třetí nejvyšší česká soutěž. Hraje se mi tam skvěle, v týmu to šlape a daří se nám. To pro mě je a vždycky bylo nejdůležitější!


Věřím, že se v reprezentaci udržím až do mistrovství světa!

Po neúplných 12 kolech se Písek nalézá na 3. místě jihočeské tabulky. Jaké jsou ambice, se kterými půjdete s týmem do jarní části? Věříte, že překonáte výsledek loňské základní části, po které se Písek nacházel na 2. příčce?

Věřím, že znovu navážeme na naši vítěznou šňůru a dokráčíme si pro titul.

A co Vaše osobní ambice? Aktuálně se nacházíte v širší nominaci reprezentace hráčů do 20 let. Očekával jste pozvánku na první kemp ve Svitavách, nebo se jednalo o milé překvapení? 

Za pozvánku jsem moc rád a samozřejmě jako většina hráčů věřím a doufám, že se v reprezentaci udržím až do MS v Liberci.


Česká hokejbalová reprezentace juniorů do 20 let odstartovala 10.12. přípravy na mistrovství světa v Liberci. Autor fotky: Jan Orlich.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3