2. liga

Jihlava slaví druholigový titul! Dramatickou finálovou sérii se Sudoměřicemi rozhodl až 5. duel

Krajské město hostilo rozzuzlení 2. ligy Morava-Jih, kde musel o vítězi soutěže rozhodnout dodatečný pátý zápas. Finále si nenechalo ujít fantastických 265 diváků.

Předchozí víkend to hráčům SK Jihlava nešlo. Ve dvou vyšli gólově naprázdno a komfortní vedení v sérii 2:0 na zápasy bylo pryč. I proto se finálová série natáhla na maximální možný počet zápasů. Napětí se v sobotní odpoledne dalo v hledišti krájet, mimo domácích fanoušků přicestovali diváci také ze Sudoměřic, a tak měly oba týmy znatelnou a hlasitou podporu už během rozcvičení.

Úvod zápasu vyšel jihlavskému týmu na jedničku. Už v první minutě se dostal po skrumáži před brankou k míčku Bohatý, který zápěstím rozjásal domácí tribunu - 1:0. Po minutě odšpuntoval další bujaré oslavy ze samostatného úniku Ileček 2:0. A když v 9. minutě navýšil skóre po brejku kapitán Král 3:0, byla psychika hostujícího týmu na bodu mrazu. Jejich výpadek navíc ještě do pauzy potrestal Střecha - 4:0, a tak měla Jihlava po úvodní třetině pohodlný náskok.

Ani ve druhé části v euforii hrající Jihlava nepolevovala a přidávala další branky. Nejprve se dvakrát trefil Střecha, čímž zkompletoval hattrick, poté se z dorážky prosadil důrazný Vávrů - 7:0, na něhož navázal po individuální akci Pošvic - 8:0 a s druhou sirénou přidal ještě do odkryté svatyně svůj druhý zářez Ileček. V tu dobu bylo možná i domácí tribuně líto hostujícího týmu, který byl pod dekou a nemohl v sobě i přes povzbuzování svých fanoušků najít síly ke vzdoru.

Titul pro zesnulého spoluhráče!

Třetí třetina už se hrála v přátelském duchu, kdy se zápas pouze takzvaně dohrával. Proto bylo i na straně hostů několik okének ke vstřelení branky, ale domácí brankář Humlíček předváděl stejně jako po celý zápas bezchybný výkon. Naopak domácí Jihlava ještě dvakrát dostala své diváky do varu. Nejprve Král vsítil desátý gól zápasu, aby následně uzavřel finálovou sérii a kompletně sezónu Bakus - 11:0!

Po závěrečné siréně na hřišti odstartovaly mistrovské oslavy, které si krom hráčů na hřišti užívali také fanoušci. Na řadu přišly oblíbené rybičky a následné společné focení. Z rukou předsedy svazu pro region Morava-Jih Zdeňka Ščudly pak dostali nejprve hosté stříbrné medaile a poté začala „korunovace“ nových šampiónů a předávání poháru pro vítěze soutěže.

Závěrem by SK Jihlava chtěl poděkovat všem fanouškům za podporu během celé sezóny, všem sponzorům, bez kterých by nebylo možné dělat tak krásný sport, vedení soutěže a soupeři za krásnou finálovou sérii.

Titul věnoval tým SK Jihlava symbolicky zesnulému spoluhráči Lukáši Koudelkovi.

„Očekával se defenzivní duel, tak jako tomu bylo minulý víkend. Jenže ten plastový povrch zkrátka nutí k rychlé a útočné hře, navíc nám vyšel parádně vstup do zápasu. Soupeř to měl složité, nám tam prostě padly čtyři rychlé góly, a to s psychikou samozřejmě zamává,“ komentoval poslední duel sezony domácí kapitán Petr Král. „Plné hlediště diváků, spousta branek, byl to skvělý vrchol sezóny, rád bych za celou kabinu poděkoval všem lidem, kteří přišli a fandili nám. Také sponzorům, bez jejichž pomoci bychom nemohli hrát. A uvidíme, co bude příští rok.“


Jihlavští hokejbalisté věnovali titul zesnulému spoluhráči Lukáši Koudelkovi. Autor fotky: Ladislav Jonák.

5. rozhodující finálové utkání play off 2. Ligy - Morava Jih:

SK Jihlava vs. SK Sudoměřice 11:0

Branky a nahrávky: 1. Bohatý (Střecha, Danko), 2. Ileček (Vávrů), 9. Král (Jiskra, Vávrů), 9. Střecha (Zápotočný, Danko), 17. Střecha (Danko, Zeman J.), 19. Střecha (Hlavatý, Zeman J.), 24. Vávrů (Fejt), 27. Pošvic (Zeman D.), 30. Ileček (Střecha, Danko), 36. Král (Jiskra), 42. Bakus (Fejt).

Rozhodčí: Záhora, Kettner, vyloučení: 2:3, využití přesilovek: 2:0, střely na branku: 29:26, diváků: 265.

Jihlava: Humlíček, Čára – Jiskra, Vávrů, Harasim, Koch J., Blaško, Zeman J., Peschout, Anděl, Mareš – Zeman D., Zápotočný “A“, Král “C“ – Ileček, Hlavatý T., Střecha “A“ – Růžička, Bohatý, Bakus – Doubek, Danko, Pošvic.


Sudoměřice: Kučera, Petrovič – Valachovič, Toman, Svoboda, Praskač, Polák, Pokovič T. – Chovanec “A“, Danielik “C“, Dufek – Hujsa, Ivánek, Janík – Kovalský, Mikula “A“, Mišík – Petrek, Pokovič R.



Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3