2. liga

Rakovník se trápí. Všechno je špatně, nezastírá kriticky nejproduktivnější hráč týmu Tvarůžek

Rakovník po velkých komplikacích opustil před lety extraligovou soutěž a vrátil se do 2. Ligy ve středních Čechách. Za Raky nastupují zajímavá jména jako Tomáš Šíma nebo Martin Tvarůžek, který neustále bojuje a svůj tým žene kupředu. Rakovník je však po podzimu na průběžném 8. místě.

Těžko se mi o tom mluví, protože Rakovník je srdcová záležitost

Martine, před lety jste se vrátili zpět do 2. Ligy. Jak se Vám zatím na podzim hrálo? Šlo všechno, jak má?

Těžko se mi o tom mluví, protože Rakovník je srdcová záležitost. Ale musím konstatovat, že v Rakovníku je všechno špatně! Letos před sezónou jsme si kladli otázku, bohužel stále ti stejní hráči, zda vůbec region přihlašovat, jelikož nás stálých, mluvím o mužích, bylo týden před startem soutěže pět a jeden brankář. Soutěž si vedení i tak přihlásilo. Jak to asi může vypadat, to vidíte sami…

Výkony to stačilo na celkové 8. místo, není to pro tým jako je Rakovník příliš nízko?

Výkony jsou odpovídající vzhledem k počtu a kvalitě nastupujících hráčů.

Máte na druhou stranu dva zápasy k dobru, které budete chtít na jaře jistě přetavit v body. Jaké jsou vaše cíle?

Upřímně netuším vůbec, zda budeme schopní soutěž na jaře dohrát. Naše opory z let minulých nastupují ve vyšších soutěžích. Navíc i náš tým musí řešit otázku „očkovaných a neočkovaných“. Vzhledem k tomu, jak se změnily podmínky v této problematice, z torza našeho týmu je neočkovaných několik hráčů včetně brankáře.

Martin Tvarůžek je dlouholetým tahounem Raků, kterým oddal celou svou kariéru. V podzimní 7 zápasech získal 18 kanadských bodů za 4 góly a 14 nahrávek. Zdroj fotky: HBC Rakovník.

Chybí mi ten pocit měřit se s nejlepšími

Jste nejproduktivnějším hráčem celku s 18 body. Jak se držíte v této skvělé formě? Přeci jenom jste tahounem mužstva již spoustu let.

Sranda. (smích) Forma je otřesná. Trénujeme jednou týdně, že si jdeme strčit bago. Navíc mě už přes rok trápí svalovo nervový problém na noze. Takže hraji pod prášky. Kdybych si je nevzal, nedošlápnu na patu. Takže o formě se moc mluvit nedá. Jediné, co můžu dělat, je skákání přes švihadlo. To dělám ve volném čase a cvičím s vlastní vahou. Ale to nedělám kvůli hokejbalu, ale pro sebe.

Před dvěma nebo třemi lety jste hrávali ještě Extraligu. Nechybí Vám tyto sezóny?

Chybí i nechybí. Chybí mi ten pocit měřit se s nejlepšími, i když v Rakovníku jsme měli problémy s kádrem i v této době. Chybí mi, že si teď v útoku nemám prakticky s kým nahrát, bohužel. Nechybí mi ty starosti s tím spojené, které jsem měl na hrbu v té době taky já. Ale jak jsem jednou už řekl. To, že jsme u nás v Rakovníku vybojovali a tři roky hráli Extraligu, bylo pro mě víc, jak extraligové tituly.

Jak byste zhodnotil váš herní projev? Sice prohráváte, ale se silnými mužstvy hrajete vyrovnaně. Myslíte si, že byste mohli dojít v play off daleko?

Nemáme herní projev. Máme pět srdcařů. Vše na náhodu bez systému. Přesilovky nemůžeme trénovat, protože se nesejdeme. Hrají je hráči, kteří by je hrát neměli, ale jiné nemáme. Může to znít tvrdě, ale to je holý fakt. Nedojdeme daleko, když se bude hrát.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3