Různé

Trénink střelby na bruslích, ale i botách nabízí Střelnice, která vyrostla v Ústí nad Labem

V době, kdy hokejbalové a sportovní týmy mají prakticky znemožněno trénovat se v Ústí nad Labem rozjel perfektní projekt s názvem Střelnice, ale díky jeho umístění je známý taktéž pod pojmem „Plechárna“. Jedná se o halu, kde mají sportovci možnost trénovat střelbu.

Tréninkové centrum disponuje brankou s plachtami, syntetickým ledem, který je prakticky stejný jako plastový hokejbalový povrch. Můžeme zde také najít spoustu jiného vybavení, které mohou hlavně hokejisté a hokejbalisté využívat. O začátcích a podrobnějším popisu Střelnice se rozpovídal jeden ze tří zakladatelů Martin Kotěšovec, který už rozjel v Ústí nad Labem Ústeckou hobby ligu hokeje a poskytl našemu webu exkluzivní rozhovor.

Střelnici si už vyzkoušeli nejen hokejbalisté

Pojďme to vzít od začátku. Jak Vás napadl projekt Střelnice?

Myšlenka na hokejovou střelnici přišla na golfu. Na tréninkovém odpališti mě napadlo, že by něco podobného bylo fajn mít i na trénování hokeje. Na hokej musíte mít víc lidí, je to týmová hra, ale na střílení puků na střelnici můžete vyrazit vlastně sami, a to kdykoliv. Samozřejmě pokud je tam volno. Pak už zbývalo jenom oslovit své dva společníky, jestli se chtějí v mém nápadu angažovat a šlo se stavět.

Jak dlouho Vám realizace zabrala?

V květnu jsem představil plán, následovalo objíždění prostorů, které budou ke střelbě vhodné. Dále bylo potřeba sehnat syntetický led, osvětlení a mnoho dalšího, aby to mělo alespoň nějakou úroveň. Časově tedy cca 2 měsíce, ale i nyní se tam dodělává a pracuje a věřím, že ještě dlouho bude. Vždycky je co vylepšovat.

Které sporty primárně využijí vaší „Plechárnu“?

Momentálně naši Plechárnu využívají amatérští hokejisté, hokejbalisté, ale měli jsme zde i florbalisty a lidi, kteří si chtějí vyzkoušet na bruslích syntetický led.


Vítaní jsou i brankáři

Syntetický led?

Ano, je to plocha, která simuluje ledovou plochu, proto k nám míří hokejisté s bruslemi a hokejbalisté s botami. Každý z těchto sportů je úplně jiný a střelba na botách a na bruslích má svá specifika, proto jsme investovali do ledu, aby plochu mohlo využít co nejširší spektrum sportovců.

Naučí se u vás třeba děti bruslit?

Určitě ne, syntetický led simuluje ledovou plochu, ale vlastnosti má úplně jiné než klasický. Na naší ploše člověk může udělat pohyb (skluz), který udělá na ledě před střelou, ale že by zde bruslil hodinu je nereálné.

Jak je to s brankáři?

Pro brankáře chystáme nějakou akci, protože poptávka už byla. Zatím řešíme, jak to pro ně zrealizovat. Určitě jim uděláme brankoviště z ledu, ale jak by vše probíhalo je zatím v plánování.


Vše je o financích

Můžeme se těšit na nějaké akce v podobě turnajů?

Akcí je dost. Máme zde na střelnici speciální soutěž s názvem Shooter. Každý hráč dostane svůj shoot, který využívá při turnajích, zápasech…Turnaje pořádáme většinou v pátek, kdy „Shootři“ dostávají pozvánky a následně zveme i ostatní střelce, abychom vytvořili turnaj přímo na míru.

Jakým vybavením vaše Střelnice disponuje?

Střelnice disponuje syntetickým ledem, brankou, plachtami, expandery, puky, spinningovým kolem.

Co třeba nahrávače, radary…?

Chceme zde ještě určitě nahrávače, ale většinou sem chodí střelci po dvojicích a nahrají si mezi sebou. Radary by byly fajn, ale vše je o financích…


Plánů do budoucna je dost

Jak je to s cenami vstupu na Střelnici. Je možnost zakoupení permanentek?

Vstup na střelnici jsme měli rozdělený pro členy spolku UHLH a pro nečleny. Momentálně řešíme měsíční členství, které by mělo být výhodné zejména pro návštěvníky.

Co je UHLH?

Ústecká hobby liga hokeje. Díky tomuto spolku vznikla střelnice a pro týmy vlastně klubovna, kde se můžeme potkávat.

Jaké další aktivity a činnosti si pro návštěvníky připravujete do budoucna?

Do budoucna chceme, aby Plechárna měla svůj produkt (víc nemůžu prozrazovat). Dále plánujeme nabízet bazarové hokejové věci. Uvidíme, jak se bude situace dále vyvíjet. Plánů je dost…

Jak řešíte pořádání akcí v této nelehké době, kdy je spousta opatření a omezení?

Momentálně jsme všechno zastavili a nepořádáme žádné akce. Uvědomujeme si, že situace není vůbec dobrá, ale zároveň věříme, že když se k tomu postavíme zodpovědně, tak brzy budeme zase střílet.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9