Extraliga juniorů

Extraliga juniorů přinesla velmi vyrovnané zápasy, žádný z týmů výrazně nevyčníval

Prodloužený víkend přinesl v Extralize Juniorů sedm zápasů, z nichž hned čtyři skončily jednobrankovým rozdílem. Ani v ostatních případech nenajdeme jasný výsledek, což svědčí o vyrovnanosti soutěže. Na čele tabulky se drží Kert Park, který zatím z pěti zápasů ani jeden neprohrál!


Elba DDM musela v utkání dohánět ztrátu

Do Prachatic zajíždělo Ústí nad Labem, které zvítězilo těsně 3:2. „Po ostudném výkonu na KOVU jsme sahali s favoritem z Ústí po vítězství, ale nakonec nemáme ani bod. Dlouho jsme v zápase vedli, ale Ústí před koncem vyrovnalo asi po zásluze a následně po sporné situaci vstřelilo vítěznou branku. Musím své hráče za výkon pochválit, i když dnes porážka hodně bolí,“ přiznal trenér Prachatic Vít Čapek.

„V utkání plném nepřesností byli domácí v první třetině aktivnější a především důraznější, což potvrdilo i přečíslení jeden na čtyři po naší špatné rozehrávce, které domácí využili k vedení 1:0. Ve druhé části hry jsme přidali na aktivitě i důrazu, ale skóre se neměnilo. Do poslední třetiny jsme nastoupili s hrou na dvě lajny a po necelých pěti minutách v přesilové hře jsme se dočkali vyrovnání. Za necelé dvě minuty poté využili také domácí přesilovku a šli opět do vedení. Naše vítězství pak zařídil svou šikovností Janek Škurla, který nejprve v čase 43:39 využil přesilovku a deset vteřin na to, po vyhraném vhazování, vykoupal gólmana domácích Dudlu podruhé. Vzhledem k průběhu zápasu jsme moc rádi za tři body a hráčům bychom chtěli poděkovat především za disciplinovanost,“ vzkázal svým svěřencům asistent trenéra Ústí Radek Červinka.

Těsné vítězství slavila také Hostivař, která nakonec zdolala Rakovník 6:5. Odehráli jsme opět pěkné a bojovné utkání, ve kterém jsme si zasloužili alespoň bod. Dnes vyhrál šťastnější a nezbývá než pogratulovat soupeři,“ vzkázal asistent Rakovníka Pavel Slabý.

„Vybojované a pro nás velmi důležité vítězství. V utkání jsme několikrát vedli, ale soupeř vždy dokázal srovnat krok. Koncovku jsme ale dokázali zvládnout a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," zhodnotil utkání trenér Hostivaře Jiří Vaniš.

Malenovice třikrát prohrávaly, i tak berou vítězství

Výhru si připsal také další pražský celek Kert Park, který si poradil s brněnskými Buldoky. „V tomto domácím utkání byl jednoznačný cíl uhrát plné tři body. Vstup a prvních pět minut tomu nasvědčoval, ale pak jako bychom chtěli vymýšlet hokejbal, a to se promítlo hlavně v nízké střelbě na soupeřovu branku. Soupeř naopak využil k zakončení každé možnosti, a i při naší jednoznačně plošné převaze skončila první třetina na poměr střel 12:5. Rychlý kontaktní gól v začátku druhé části soupeři dal naději ke zdramatizování utkání, náš výkon byl ve druhé třetině pro mě nepochopitelný. Ve třetí patnáctiminutovce jsme se lehce přiblížili k tomu, co bychom měli hrát, a tím jsme si naše vítězství pohlídali. Musíme se všichni zamyslet nad tím, na co máme a co bychom měli na place předvádět,“ upozornil kouč Kert Parku Karel Manhart.

„Za výkon na hřišti týmu, který má nejvyšší cíle, se nemusíme vůbec stydět. Většinu zápasu měl v režii soupeř, my jsme naopak nabídnuté možnosti vstřelit víc branek trestuhodně zahodili, mrzelo lodivoda Brna Martina Jaška.


Buldoci předvádějí v Extralize juniorů sympatické výkony a v posledním duelu značně potrápili favorita z Kert Parku. Autor fotky: Pavlína Šachová.

Malenovice si vybojovaly již druhou letošní výhru, tentokrát proti Třinci. „Tenhle zápas byl naprosto odlišný než u nás v Malenovicích. Odehráli jsme kvalitní a férové utkání. I když pro nás zápas nevypadal moc dobře, když jsme museli třikrát na soupeře dotahovat, tak jsme se skvěle semkli a pokaždé se nám to povedlo a na konci jsme utkání dokonce i otočili. Klukům bych chtěl poděkovat za výborný týmový výkon, před každým hráčem skládám velkou poklonu, jak jsme to zvládli,“ byl s výkonem svého týmu spokojený kapitán Malenovic Michal Rychlík.

Ježci předvedli bojovný výkon

V prvním východočeském derby se lépe dařilo Svítkovu, který zvítězil nad Hradcem. „Odbojovaný zápas, který moc hokejbalové krásy vzhledem k počasí nepřinesl. Hradec hrál statečně, a my jsme se poprvé v soutěži museli vyrovnat s úlohou favorita, což nám první půlku moc nešlo. V zápase jsme vystřelili přes trvalý tlak pouze 24 ran. Hradec dobře bránil v pěti lidech okolo brankoviště a nás nechal tvořit po rozích. Málo střelby nás připravilo o vyšší výsledek. Jsme rádi za tři body, které nás posunou do vyšších míst tabulky,“ je si vědom svítkovský trenér Martin Hlavsa.


Královéhradečtí Piráti ještě v loňské sezóně hodně čerpali ze spolupráce se Svítkovem, teď je v napínavé bitvě porazil. Autor fotky: Jana Nekolová.

Ve druhém případě sahal po bodech Heřmanův Městec, který nakonec těsně podlehl Letohradu. „Co dneska k výkonu říct? Kvůli omluvenkám jsme sestavu opět lepili, ale troufám si říct, že dnes byli na hřišti ti hráči, kteří prostě chtějí nechat na place vše. Před zápasem jsme žertovali o podobě výsledku, ale i tak jsme si řekli, že půjdeme do zápasu s touhou vyhrát a když né zápas, tak každé střídání. Odpracovali jsme celé utkání na sto procent a dostat se do vedení 2:1, mohlo to být hodně zajímavé. Neskutečně nám vzadu pomohl nově zvolený kapitán J. Kopriva, který si dokázal u soupeře vybudovat opravdový respekt a neprohrál snad jediný souboj. Myslím, že tento zápas jasně ukázal, že jsme přihlášením soutěže neprohloupili. Ano, přijdou zápasy, kde nám to nevyjde a dostaneme za uši, ale kluci se učí odehrát celé utkání v maximálním nasazení a když se sejde vše jako v tomto utkání, tak můžeme překvapit i daleko silnější soupeře,“ myslí si trenér Ježků Jiří Kozel.

„Takto náročné utkání v Heřmanově Městci jsem si ani já sám nedokázal představit. Mladý tým Ježků hrál po celé utkání nesmírně aktivně, prezentoval se důraznou osobní obranou, kterou jsme sice dokázali po většinu času utkání rozbíjet, ale výborně chytal jejich brankář a nespočet střel zblokovali obětaví soupeři. Utkání po našich dvou hrubkách v obraně mohlo dopadnout úplně opačně, ale naštěstí jsme dokázali doslova ubojovat vítězství 2:1. Poměr střel hovoří jasně až drtivě v náš prospěch, ale soupeř nám toho dovoloval co nejméně. Opravdu před Ježky upřímně smekám, mají velkou budoucnost a po letošním nabrání zkušeností budou patřit k nejlepším týmům. O tom jsem s jejich úžasným přístupem, který mě leckdy u našeho týmu chybí, přesvědčen, také jsem svým svěřencům po zápase říkal, že přesně tak, jak hráli Ježci, tak takhle se ukázkově bojuje o každý centimetr hřiště a hraje se s chutí,“ nešetřil chválou na soupeře hlavní trenér Letohradu Filip Červinka.

Plzeň si připsala první výhru

V posledním utkání hostilo Kladno Plzeň, která si připsala tři body. „Přesilovky rozhodly. Plzeň proměnila dvě, my nevyužili ani dvojnásobnou početní převahu, a to rozhodlo. Bohužel jsme v zápase tahali za kratší konec. Hráli jsme špatně, bez pohybu, bez střelby. Do příštího zápasu to musíme zlepšit, pokud chceme bodovat, ale já klukům věřím, že předvedeme lepší výkon,“ věří trenér Kladna Jaroslav Procházka.

„Utkání na Kladně provázel vytrvalý déšť, což kvalitě moc nepřidalo. V této nelehké době však kladu hráčům na mysl, aby si užívali každý zápas, který můžou sehrát, protože nikdo neví, kdy bude zase další. Možná i proto jsme z mého pohledu byli první dvě třetiny utkání aktivnější, soustředěnější a vypracovali si několik dobrých brankových příležitostí. Po dvou brankách v přesilovce jsme vedli, ale na konci druhé třetiny jsme po hloupé chybě dostali branku do šatny. Ve třetí třetině rozhodlo dvouminutové ubráněné oslabení pět na tři. A následné odskočení o dvě branky prvním gólem v prvním zápase dorostence Dana Krále,“ upozornil kouč Mečounů Tomáš Semera.


Plzeň ubránila proti Kladnu oslabení 3 na 5 a vytěžila ze svých přesilovek prakticky maximum! Autor fotky: Anna Chramostová.