Extraliga juniorů

Plzeň proti Berounu ukořistila premiérovou výhru. Ježci se nezastavili ani v Hostivaři a dále stoupají

Plzeň se konečně dočkala vítězství, vyšlápla si na první Beroun. Kladnu k dalším bodům pomohly samostatné nájezdy. Ježci vyloupili Hostivař a odsunuli ji ze druhého na čtvrté místo. Svítkov potvrdil roli favorita v Brně. Elba v předehrávce následujícího kola nestačila na Prachatice a poprvé padla.

Plzeň zaskočila první Beroun, Kladnu k výhře pomohly nájezdy, Hostivař nestačila na Ježky

Nadstavba – Skupina A

Ani nový hrací víkend se neobešel bez zajímavé zápletky. První Beroun doma nezvládl utkání s poslední Plzní, a Mečouni si tak odvezli první nadstavbové body. Přesilovku těsně před koncem první třetiny využil plzeňský Slezák a na další gól se čekalo až do 43. minuty. To vyrovnal také z početní výhody domácí Horel. Hned ve 44. minutě ale síť Keltů rozvlnil druhým gólem Slezák, rozhodl o výhře hostů 2:1 a nasměroval svůj tým k lepším zítřkům.

Kladno hostilo Pardubice a znovu mu nestačila základní hrací doba. Ve třech zcela vyrovnaných třetinách řádil v barvách Rysů Lukáš Patera, který dvakrát vyrovnával stav utkání. Hosté se ve dvou případech dostali zásluhou Mikuly a Kumpana do vedení, ale nezvládli ho udržet. Zápas došel přes prodloužení až k nájezdům, a i v nich se činil Patera. Rozhodujícím gólem zajistil Kladnu druhý bod a posun na třetí příčku.

Klíčový duel svedla pražská Hostivař proti Heřmanovu Městci. Rivalita ze základní skupiny byla znát i v tomto utkání, navíc byly ve hře důležité body pro postup. Do utkání vstoupili lépe Ježci, když se ve 3. minutě prosadil Pilař. Více toho první třetina nenabídla, ale nástup do druhého dějství už patřil pro změnu domácím. Na vyrovnání Mikšovského z přesilové hry však následně reagoval Musílek, a Ježci tak do závěru zápasu šli stále v těsném vedení. Nejzajímavější pasáží byla poslední pětiminutovka, při které padly hned 4 branky. Domácí hráči Houška a Prager postupně dvakrát vyrovnali, ale soupeř díky dokonanému hattricku Pilaře pokaždé utekl zpět na rozdíl jedné branky. Na skóre 3:4 se výsledek už zastavil a Heřmanův Městec poskočil na druhé místo. Naopak Pražané po další ztrátě propadli až na 4. místo elitní skupiny.



Hodonín se s Kovem na Palmovce nemazal, Svítkov rozstřílel brněnské Buldoky

Nadstavba – Skupina Východ

Po dvoutýdenní pauze se do programu vrátily i zbylé týmy. Jako první si to rozdalo Kovo s Hodonínem, ale ani napodruhé proti tomuto soupeři neuspělo. Po minulé těsné prohře doufali domácí v lepší výsledek, ale nakonec naopak dopadli ještě hůře. Hosté kontrolovali výsledek zápasu od první do poslední třetiny a postupně nasázeli 5 branek. Za Kovo odpověděl až v závěru utkání extraligový obránce Číž, ale více s výsledkem 1:5 udělat nedokázal.

O jednoznačný výsledek šlo i v Brně, kde Svítkov potvrdil svou pozici na čele tabulky. Stručné vypovídající hodnocení zápasu doložil trenér Svítkova Hlavsa: „Utkání jsme od začátku kontrolovali. Byli jsme kvalitní v kombinaci a netvořili chyby ze hry. Musím pochválit všechny tři útoky. Faktorem X byl Richard Vizváry, který nám pomohl důležitými góly. Ladíme formu na play off, kde věřím, že budeme silní.“ Dominantní výkon pardubickému týmu přinesl vítězství 2:7.


Ústí na rozdíl od Rakovníku s Prachaticemi neuhrálo ani bod, Rebelové na favorita nestačili

Nadstavba – Skupina Západ

Prachatice přivítaly Rakovník, který k Horalům na hřiště nastoupil sebevědomým výkonem. Talentovaní dorostenci pod dohledem zkušených bratrů Nistorů zajistili hned dvougólové vedení. Prachatice nakonec vyrovnaly, ale v nájezdech rozhodl kapitán Rakovníku David Nistor, čímž dokonal vyloupení Prachatic. Těsná výhra 2:3 zajistila hostům prozatímní třetí příčku před Rebely.

Právě pražští Rebelové hostili favorizovanou ústeckou Elbu. Více než trojnásobná střelecká převaha hostů se zprvu vůbec neprojevovala a jejich jediný gól zaznamenal na konci první třetiny Kohout. Ve druhém dějství dokonce Ústí nevsítilo ani jednou, naopak nechalo domácí vyrovnat. Až v závěru předvedli hosté svou ofenzivní sílu a pěti góly rozprášili naděje Rebelů. Těm se podařilo skóre alespoň upravit na 2:6, ale o výsledku zápasu už nebylo pochyb. Kapitán Kohout nakonec zaznamenal hattrick.

Předehrávku příštího kola stihly v neděli celky Ústí nad Labem a Prachatic. Domácí Elba nepředvedla příliš dominantní výkon, naopak hosté se poučili ze ztráty proti Rakovníku a svého soupeře značně potrápili. Po vyrovnané první třetině se o vedení ve druhém dějství přihlásili domácí, ale konec zápasu patřil hostujícímu týmu. Díky přesilovým hrám Prachatice otočily skóre zápasu a necelé 2 minuty před koncem pak o výsledku 4:5 rozhodl Makovička. Pro Ústí to byla v nadstavbě první porážka. Prachatice teď jistě trápí zaváhání ze soboty, bez kterého se nyní mohli ucházet i o první místo tabulky.

Junioři Rebelů bojovali proti Elbě statečně. Zdroj fotky: SK Rebel Praha.