Extraliga juniorů

Do čela po skalpu Berouna poskočili Ježci. Plzeň uspěla s Kladnem a pomýšlí na vyšší příčky

Do konce nadstavby zbývají 2 kola a tabulka nemůže být vyrovnanější. Ježci v přímém souboji o první místo přehráli Beroun. Hostivaři k úspěchu v Pardubicích pomohly nájezdy. Plzeň se dotáhla na zbylé týmy a v příštím kole může opustit poslední příčku. O postavení ve zbylých skupinách je téměř jasno.

Nadstavba – Skupina A

Plzeň přehrála Kladno, Kelti padli v Ježkárně, Hostivař se radovala v Pardubicích po nájezdech

Plzeň před play off vykládá karty na stůl a další na seznamu poražených soupeřů bylo v sobotu Kladno. Za Mečouny před vlastním publikem řádil čtyřgólový Štulc, z toho 2 branky vsítil už v první třetině a nasměroval svůj tým za dalším bodovým ziskem. Domácí navíc dlouho drželi čisté konto a stejný scénář připravili i pro druhé dějství. Ve třetí třetině se Kladno pokusilo výsledek zdramatizovat, ale po dvou gólech Drechslera a Patery přišla konečná úprava skóre do prázdné brány na 5:2. Plzeň i přes další vítězství zůstává na spodku tabulky, ale body jsou teď ještě vyrovnanější než doposud a bude nesmírně zajímavé pozorovat závěrečná nadstavbová klání.

Vyrovnáno je po střetu Heřmanova Městce s Berounem i na vrcholu tabulky. Do posledních sekund napínavý boj o první místo v první třetině gól nenabídl. Naopak ve druhé třetině se prosadily oba celky. Nejprve početní výhodu využil hostující Chromek, následně za Ježky srovnal Bakus. Rozhodující branku na 2:1 připsal ve 35. minutě ostrostřelec Pilař, čímž vystřelil Ježky poprvé od prvního kola do čela tabulky.

Těsný duel doma svedly i Pardubice s pražskou Hostivaří. Brzy se radovaly hosté po gólu Bára. Domácím se podařilo zásluhou Hlaváčka vyrovnat, ale těsně před koncem úvodní třetiny strhl vedení zpět na stranu Hostivaře z přesilové hry Mikšovský. Dále už góly nepadaly, a hosté tak pomalu slavily vítězství. Nakonec ale Pardubice svého soupeře zatlačily a 7 sekund před konečným hvizdem stav utkání vyrovnaly. Bod pro domácí vybojoval Kumpan. Už po několikáté v této sezóně se dostalo až na samostatné nájezdy, po kterých druhý bod patří Hostivaři. Podruhé v zápase se prosadil Mikšovský, čímž rozhodl o výhře 2:3 a posunul svůj tým na průběžné třetí místo.


Nadstavba – Skupina Východ

Svítkov vybojoval body v Hodoníně až v závěru, Brnu se na hřišti Kova střelecky dařilo

Hodonín přivítal mužstvo ze Svítkova a sahal po bodech. Soupeř nakonec náporu odolal, a ke konci zápasu se z přesilové hry ujal vedení. Autorem branky byl Synek, na nějž posléze navázal Seidl a bylo rozhodnuto. Výsledek 0:2 umožnila strategie, kterou přiblížil trenér Martin Hlavsa. „Do Hodonína jsme odjeli v okleštěné sestavě a zvolili jsme defenzivní, destruktivní taktiku. Po celý zápas jsme dobře bránili a hrozili z rychlých protiútoků. Měli jsme několik gólovek, bohužel jsme je neproměnili. Nakonec jsme však necelých 5 minut před koncem dali gól a vítězství pojistili do prázdné branky. Cenné 3 body, které sice mnoho neřeší, ale pro nás velmi důležité pro sebevědomí. Vyzdvihnout musím výkon Matyáše Černého, který po zásluze udržel čisté konto,“ ohodnotil spokojeně výkon svých svěřenců svítkovský kouč.

Ve druhém utkání se na Palmovce střetlo domácí Kovo s Brnem. Ani tentokrát se pražský tým nijak nepředvedl a podlehl vysoko 0:6. Buldoci zlomili zápas ve svůj prospěch ve druhé třetině, kdy Kovo inkasovalo třikrát. Hostům mimo jiné pomohly kvalitně sehrané přesilové hry ve druhé polovině utkání. Hattrickem řídil úspěch svého týmu kapitán Hlaváček.

Nadstavba – Skupina Západ

Rakovník vrátil Rebelům předchozí porážku a zanechal svého soupeře na dně tabulky

Rebelové v Rakovníku nenavázaly na první vzájemný duel z úvodu nadstavby a nově zůstávají na posledním místě tabulky o samotě. Koch sice otevřel skóre zápasu a získal pro Pražany úvodní třetinu, ale druhé dějství patřilo domácím. Dvakrát potrestali vyloučení na straně soupeře a vybudovali si dostatečný náskok. Početní výhodu využil pak znovu i Koch z Rebelů, ale jeho tým ještě dvakrát inkasoval a podlehl 5:2. Utkání mezi ústeckou Elbou a Prachaticemi skončilo už minulý víkend ve prospěch Horalů. Před posledním kolem je o postavení v tabulce zřejmě tedy rozhodnuto.