Extraliga juniorů

Zápasy jsou vyrovnané, tabulka se ještě může promíchat, upozorňuje Vojtěch Šlechta

Junioři Berouna vedou po prvních 6 utkáních nadstavbovou skupinu A již o 5 bodů. Vyrovnané zápasy s Pardubicemi a Hostivaří, které vystřelily výběr Keltů do čela, rozhodla formace s nahrávajícím Vojtěchem Šlechtou a skórujícím Lukášem Horelem. Jak zatím probíhá nadstavba podle prvně jmenovaného?

Vojto, nadstavbová část Extraligy juniorů má za sebou 6 zápasů, Váš tým je na první pozici s náskokem 5 bodů. Je vše opravdu tak růžové, jak se z pohledu statistik zdá?

Každý zápas je velmi vyrovnaný a v druhé půlce nadstavby se může celá tabulka ještě promíchat, nicméně až na jeden zápas s Kladnem jsme byli vždy o kousek lepší, než soupeř. Někdy právem, někdy ne, ale tak už to v hokejbale občas bývá.

Čím zatím nejvíce převyšujete vaše soupeře?

Máme skvělé gólmany, kteří nás drží. Skvělou partu, která se v důležitých momentech dokáže semknout, a to v těch těžkých a vyrovnaných zápasech rozhoduje.

V zápase proti Hostivaři jste překlopil ručičku vah na Vaši stranu dvěma body. Utkání pro vás ale nezačalo vůbec dobře, když jste hned po 3 minutách prohrávali... Kde se utkání zlomilo?

Na Hostivař jsme jeli ve velmi okleštěné sestavě a do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Utkání se zlomilo určitě ve druhé třetině, kde jsme na hřiště nastoupili jako úplně jiný tým a Hostivař jsme přehráli. No a třetí třetinu jsme prostě urvali.

Poslední utkání proti Pardubicím a důležitou výhru 2:1 opět vystřelil Lukáš Horel po Vaší nahrávce. Jak si pochvalujete tuhle spolupráci?

Od jarní části hrajeme s Lukášem Horelem a Denisem Krbcem v jedné lajně každý zápas a furt si na sebe zvykáme. Ale gólů dáváme celkem dost, takže souhra je super.


Junioři Keltů potvrzují rok co rok skvělou práci s mládeží klubu z Berouna. Zdroj fotky: kelti.rajce.idnes.cz 

Na individuality soupeřů se nijak zvlášť nepřipravujeme

Vaši brankáři stojí na prvních dvou místech ve statistice úspěšnosti zásahů, co říkáte na jejich formu?

Jak už jsem zmínil, jsou super, chytají skvěle a my jen věříme, že jim forma vydrží na playoff.

V příštím zápase Vás čeká Plzeň, co očekávat od soupeře?

Plzeň patří mezi ty nejsilnější týmy, ač se to třeba nemusí podle dosavadních výsledků zdát. Takže nás nečeká nic lehkého, ale myslím si, že doma zápas zvládneme.

Připravujete se zvlášť na velké individuality soupeřů, jako byli v minulých zápasech například Mikšovský, Mikula, nebo teď Matěj Pavlíček?

Na individuality se nijak zvlášť nepřipravujeme. Občas si k nim něco před zápasem řekneme, ale nic vážného.