Reprezentace

Moc dobře si uvědomuji, že na mém místě by chtělo stát hodně lidí, přiznal mládežnický reprezentant Marek Fleischman

Talentovaný gólman Prachatic Marek Fleischman dovedl juniorku Horalů z nadstavby do předkola a doufá v postup do play off. Marek byl také stavebním kamenem zlaté šestnáctky z Liberce a pomýšlí na obdobný úspěch i letos v Žilině s reprezentací U18.

Bereme to jako závazek k další práci

Marku s juniorkou Prachatic jste postoupili do předkola play off, panuje s tímto výsledkem v kabině spokojenost?

Myslím si, že se jedná jen o zdravou spokojenost. Ale samozřejmě jsme rádi, že se to takhle povedlo a můžeme si zabojovat o to hrát s nejlepšími celky v republice. Bereme to jako závazek k další práci.

V předkole se utkáte s ústeckou Elbou, s tou máte v této sezóně vyrovnanou bilanci 2:2. Co od zápasů očekáváte a máte recept na postup?

Já od zápasu určitě očekávám bojovnost a chtít se poprat o každý míček. Jak říkáte, bude to vyrovnané a osobně si myslím, že rozhodne to, kdo do toho vlétne víc a kdo bude chtít víc. Recept není extra zvlášť tajný, být silní v osobních soubojích a hrát poctivě dozadu

Vám osobně se v nadstavbové skupině dařilo. Oplýval jste nejlepším průměrem inkasovaných gólů, seděla vám jarní část sezóny?

Individuální statistiky jsou jedna věc, snažím se je moc nepozorovat a soustředit se více na týmový výkon, ale jarní část proběhla v mých očích dobře. Důležité pro mě teď bude navázat na předešlé výkony a co nejvíce pomoc týmu. Je to část sezóny, kde se můžu nejvíce ukázat, protože sám o sobě vím, že umím chytat pod tlakem a dokáže mě to vybičovat k nejlepším výkonům.

Marek Fleischman na mistrovství světa v Liberci se zlatou medailí na krku, Autor fotky: Jaroslav Soukup

Byl to asi nejhezčí zážitek v mém životě

Už se blíží roční výročí veleúspěšného Mistrovství světa v Liberci, kde jste vybojoval s reprezentací U16 zlatou medaili, a zároveň se stal členem All-Star týmu, jak na tuto akci zpětně vzpomínáte?

Vzpomínám na to jenom pozitivně, bylo to neuvěřitelné a asi nejhezčí zážitek v mém životě. Ale to se bavíme o tom, co bylo. Pro mě je teď cíl jasný, a to mistrovství světa v Žilině, kde chci za každou cenu obhájit týmové i individuální výkony a pověsit si znovu zlatou na krk.

Jste pravidelným účastníkem kempů reprezentační osmnáctky. Myslíte, že právě úspěch z Liberce vás motivuje k dalšímu zopakování na mistrovství světa v Žilině?

Stoprocentně. Žene mě dopředu hlavně to, že mému dědovi, který už tu s námi není, jsem to opět slíbil stejně jako minulý rok, že mu přivezu zlatou. Pocit, který jsem měl, když jsem tu medaili mohl dát jemu na hrob, byl neskutečný a já ho chci zažít znovu. Celkově je to to nejvíc, co můžeme v našich kariérách zažít, byla to pro mě obrovská čest, protože moc dobře si uvědomuji, že na mém místě by chtělo stát hodně lidí. Také abych to přivezl a dokázal to pro mou rodinu, která mě neskutečně podporuje a musí mít se mnou obrovskou trpělivost.