Extraliga juniorů

Kladno i napodruhé skolilo hostivařského rivala. Ježci připravili Plzeň o první výhru v nájezdech

Sobotní program nabídl pouze 3 zápasy elitní skupiny A. Pardubice potrápily vedoucí Beroun, nakonec ale bez úspěchu. Kladno přestřílelo Hostivař i ve druhém vzájemném utkání. Plzeň bojovala o premiérové vítězství v Heřmanově Městci, nakonec ale po prohře v nájezdech bere jen bod.


Nadstavba – Skupina A

Beroun uspěl v Pardubicích, Kladno vyloupilo Hostivař, Ježci udolali Plzeň v nájezdech

Pardubice svedly vyrovnanou bitvu s prvním Berounem, na body nakonec ale nedosáhly. Po bezbrankové první třetině se rychle chopili vedení hosté. Pardubice držely se soupeřem tempo a po zásluze přišla odměna při přesilové hře z hokejky Mikuly. Napínavý duel rozhodl necelých 5 minut před koncem berounský Horel. Vítězství 1:2 pojistilo Keltům čelo tabulky.

Přestřelka se strhla v Hostivaři mezi domácími a Kladnem. Jako první se prosadili v početní výhodě hosté, domácí ale rychle odpověděli. Ještě před první sirénou však znovu udeřilo Kladno. Famózní vstup do druhé třetiny předvedla Hostivař, když během prvních dvou minut dvakrát skórovala o otočila vývoj utkání. Ve 27. minutě se hostujícímu celku podařilo využít další přesilovou hru, od které se hráči Rysů odrazili a ve třetí třetině výsledek zvrátili zpět ve svůj prospěch. Hostivaři nepomohla ani kontaktní branka skvěle hrajícího Ferfeckiho. Kladno udrželo těsné vedení 4:5, a ovládlo tak i druhý vzájemný zápas v letošní nadstavbě.

Druhý střet vítězů základních skupin se přesunul do Heřmanova Městce, kde Ježci chtěli zopakovat bodový zisk proti Plzni z prvního kola. Skóre otevřel těsně před koncem první třetiny Pilař, ale za hosty bleskově odpověděl Pavlíček. Ve druhém dějství se skóre neměnilo. K obratu došlo při početní výhodě Plzeňských, ale ani v tomto případě netrvalo vedení dlouho. Ve 40. minutě se chopili vedení znovu Ježci, necelé 2 minuty před koncem ale reprezentant Pavlíček dokonal hattrick a poslal zápas do prodloužení. O výsledku 4:3 nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých Plzni odepřel premiérové vítězství v nadstavbě domácí Šmíd.

Čtyři kola před koncem za prvním místem kráčí Kelti z Berouna, kteří v základní části obsadili druhou pozici v divizi západ za Plzní. Ta naopak bez jediné výhry nadále zůstává na posledním místě tabulky a bude ještě muset v následujícím měsíci zabojovat o nějaký posun výše. Zbylé čtyři pozice od sebe dělí pouhé 2 body. Druhé místo i přes prohru drží Hostivař, bod za ní se postupně vyšplhal vítěz divize východ z Heřmanova Městce. Stejným bodový obnosem po skalpu Pražanů disponuje nově i Kladno na čtvrté příčce. Na předposlední páté místo propadly Pardubice, které ale může jakákoli výhra vynést vpřed. Nic není tedy rozhodnuto a pořadí se bude ještě několikrát měnit. Proto bude nesmírně zajímavé pozorovat vývoj i konečné umístění jednotlivých týmů před juniorským play off.