Extraliga juniorů

Beroun poprvé v nadstavbě padl a do čela tabulky pustil Hostivař. Pardubice vyloupily Ježkárnu

O zápletky ve skupině A není nouze a přispěla i uplynulá sobota. Plzni ani Ježkům se stále nepodařilo navázat na formu z podzimu a o přímý postup budou muset ještě zabojovat. Jako poslední ze skupiny poznal porážku Beroun. Pozvánku do čela využila Hostivař. Ústí a Svítkov zůstávají stoprocentní.


Nadstavba – Skupina A

Plzeň i Heřmanův Městec protáhli šňůru nezdarů, Kladno jako první získalo cenný skalp Keltů

Plzeňská hala letos poprvé nabídla reprízu předloňského finále. Plzeň vstoupila do utkání stejně jako tehdy úspěšněji, ale ani tentokrát nedokázala vedení udržet. Po vítězství domácích v první třetině se na koně dostali Pražané a třemi góly z přesilových her poslali soupeře do kolen. Plzeň na obrat zareagovat nedokázala, a tak Hostivařští jen upravili skóre na konečných 1:4. Po dalším důležitém vítězství se Hostivař posunula dokonce až na první místo nadstavby. Naopak vítěz základní části z Plzně zatím zůstává překvapivě na posledním místě skupiny A.

Do závěrečného hvizdu napínavé utkání sledovali diváci v Berouně. Kelti doma přivítali Kladno a na gól se čekalo až do 20. minuty. První se radovali hosté, ale Beroun ještě před sirénou vyrovnal a závěr zápasu sliboval ještě více vzrušující podívanou. Třetí třetina na určení vítěze nestačila a zápas přes prodloužení došel až k samostatným nájezdům. V nich i napodruhé v sezóně uspělo hostující Kladno, pro které vystřelil druhý bod Roman Schönherr.

Formu na jaře stále hledají také Ježci. Doma v Heřmanově Městci přivítali Pardubice, které v základní části ze vzájemných duelů vytěžily pouhý bod. Tentokrát se ale více dařilo právě hostujícímu celku, který si během první třetiny vytvořil dvougólový náskok. Ve druhém dějství se domácím podařilo snížit, ale během pár sekund bylo skóre opět o 2 branky. Ježci se probrali při nástupu do závěrečné patnáctiminutovky a rychlými dvěma trefami stav zápasu vyrovnali. Navázat se jim ovšem nepodařilo, a poslední slovo tak měli opět Pardubičtí. Necelé 4 minuty před koncem vystřelil hostům vítězství 3:4 Vojtěch Hlaváček.


Nadstavba – Skupina Východ

Svítkov po zdolání Hodonína míří za postupem, Buldoci vysoko přestříleli pražské KOVO

Svítkov i podruhé v nadstavbě zvítězil, tentokrát na úkor Hodonína. Domácí více polevily pouze ve druhé třetině, jinak kontrolovali vedení a došli si pro 3 body. Utkání skončilo výsledkem 5:2 z pohledu Svítkova. „Hodonín je již nás pravidelný soupeř. Hrál se hezký hokejbal s velkým nasazení. Hodonín velmi dobře napadal a byl důrazný v soubojích což nám dělalo problém. My jsme byli efektivní v koncovce a poctivě bránili. Myslím, že se jednalo o velmi vyrovnaný souboj a zápas rozhodli maličkosti. Pro nás důležité 3 body a úspěšný start do jara,“ zhodnotil utkání svítkovský trenér Hlavsa.

Náladu si po porážce z úvodního kola spravilo Brno. Buldoci si doma zastříleli proti pražskému Kovu, zejména v první třetině se jim střelecky dařilo. Tlak domácích postupně upadal, ale v posledních minutách inkasovali Pražané ještě dvakrát a bylo dokonáno. Výsledek se zastavil na jasném skóre 6:1 pro hráče brněnského celku.

Nadstavba – Skupina Západ

Rebelové dosáhli na premiérové body, Ústí těžilo v Prachaticích z vlastních vyloučení

První domácí utkání sehrálo mužstvo pražských Rebelů proti Rakovníku. Před koncem první třetiny to byli hosté, kdo otevřel skóre zápasu. Ve druhém dějství domácí vyrovnali, a do třetí třetiny se tak šlo za nerozhodného stavu. Vstup do závěrečné části měli lepší Rebelové, kteří si rychle vytvořili dvougólový náskok. Ani to ale nestačilo, a Rakovník ve 40. minutě dorovnal. O vítězi utkání rozhodl za necelou minutu domácí Matěj Adam. Pro Rebely to znamenalo nejen první body do nadstavbové tabulky, ale zároveň první body v celé sezóně. Rakovníku nepomohli od prohry 4:3 ani aktivní dorostenci z Kert Parku a Kladna, kteří se postarali o všechny branky svého týmu.

Prachatice doma potrápili úřadujícího mistra z Ústí nad Labem. V defenzivně laděném utkání Elbu přestříleli, ale nepřineslo jim to jedinou branku. Domácím nepomohlo ani 10 přesilových her, které paradoxně rozhodly zápas v jejich neprospěch. Hosté vsítili dvakrát při vlastním oslabení, a nakonec upravili na konečných 0:3 do prázdné branky. Po zisku dalších třech bodů míří vstříc vyřazovacím bojům i možné obhajobě.