Extraliga juniorů

Vítězové základní části se na jaře trápí! O čelo tabulky aktuálně zápolí Kelti a Hostivař.

Nadstavba juniorské Extraligy se naplno rozběhla a přinesla mnoho zajímavých výsledků. Ve skupině A nezůstal po třech hracích víkendech nikdo stoprocentní. První celky základní části zakusily hned dvě porážky, lídrem jarní části tak prozatím zůstává Beroun. V těsném závěsu se drží pražská Hostivař.


Nadstavba – Skupina A

Plzeň neuspěla ani napotřetí, podruhé zaváhali i Ježci, formu ukázala Hostivař a Beroun

Koncem února se do akce vrátily nejúspěšnější juniorské celky. Vůbec prvním střetnutím byl pikantní duel mezi dvěma vítězi základní části. Plzeň nevyužila výhodu domácího prostředí, a z důležitého vítězství se tak radoval Heřmanův Městec. K výhře 0:4 přispěl hattrickem reprezentant Šmíd.

Napínavý souboj svedlo na domácí půdě Kladno s Hostivaří, a vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy. Po vyrovnaných třech třetinách šel zápas do prodloužení za stavu 4:4. V nájezdech pak uspěli domácí, za které proměnil rozhodující nájezd Jedelský. I v tomto utkání byl k vidění hattrick. Postaral se o něj kladenský Schönherr.

Jako poslední se představily týmy Keltů a Pardubic na hřišti v Berouně. Domácím se podařilo rozhodnout už během první třetiny a výsledek si pak už v klidu pohlídali. Za přímým postupem do play off vykročili vítězstvím 5:2.

O týden později čekala na Beroun Plzeň, která i napodruhé měla výhodu domovské haly. Stejně jako v prvním případě, ani tentokrát ale nedokázala uspět a znovu se radovali berounští Kelti. Domácím se sice zápas podařilo dostat do prodloužení, ale o výsledku 2:3 ve prospěch hostů pak rozhodl Žežulka.

Následně se o zápletku postaralo mužstvo Pardubic, které doma přehrálo kladenské Rysy. Na první 3 body do tabulky jim stačil skromný výsledek 2:1. O vítěznou branku se ve třetí třetině postaral Martin Kašpar.

Závěr druhého hracího víkendu přinesl vždy vyhrocený střet mezi Ježky a Hostivaří na horké půdě Heřmanova Městce. Pražané ale kvalitně vstoupili do první třetiny a vytvořili si náskok, díky kterému ustáli i závěrečný nápor domácích, a oplatili tak svému soupeři porážku z posledního vzájemného měření sil. Svého největšího soka ze základní části přemohli těsným výsledkem 3:4.

Minulá sobota odstartovala utkáním mezi Kladnem a Plzní. Ani změna prostředí ale Mečounům nepomohla k prvnímu jarnímu vítězství. Kladno se oklepalo z porážky v Pardubicích a proti Plzni si došlo pro těsnou výhru 2:1. K triumfu domácím pomohly 2 využité početní výhody.

Naopak Ježci se po posledním neúspěchu neprobrali a přišlo druhé zaváhání v řadě. V Berouně si vylámali zuby na domácí obraně a podlehli také 2:1. Díky bonusovým bodům za vítězství v základní části drží Ježci třetí pozici, ale stejný počet bodů má i čtvrté Kladno. Beroun naopak ztratil jediný bod a před čtvrtým kolem sedí na vrcholu skupiny A.

Dosavadní program zakončila pražská Hostivař, která si doma zkušeně poradila s Pardubicemi. Na svou skvělou jarní formu navázal dvěma góly útočník Grepl, čímž pomohl k výhře 3:1. Hostivaři tak aktuálně na vedoucí Kelty chybí pouhý bod. Pardubice se na druhé straně po další ztrátě dělí s Plzní o spodní příčky tabulky.


Nadstavba – Skupina Východ

KOVO protáhlo sérii neúspěchů i na výjezd do Hodonína, Buldoci Svítkov příliš nepotrápili

Po delší pauze se zapojily i zbylé týmy, jako první Hodonín a pražské Kovo. Pražané potřebovali dát zapomenout na nevydařenou základní část, kterou zakončili s jediným bodem na dně tabulky. I přes střeleckou převahu domácích se sice drželi celý zápas na dostřel, ale zvrátit výsledek ve svůj prospěch nedokázali a jaro začali porážkou 2:1. Rozhodující gól vstřelil za Hodonín Adam Šenfeldr.

Druhé utkání sehrál pardubický Svítkov s Brnem, které zakončovalo základní část ve velmi dobrém rozpoložení. Navázat na něj ale nedokázalo a první body si tak připsali domácí. Reprezentanti Bláha s Kábrtem dovedli svůj tým k přesvědčivé výhře 4:0, přesto nebyl trenér příliš spokojen. „Do jarní části jsme vstoupili pohodovou výhrou. Zápas moc pohledný nebyl, soupeř nekladl větší odpor, a my jsme hráli, co jsme potřebovali. Chybělo mi větší herní zapálení, kdy jsme už od rozcvičky šli do zápasu vlažně. Nicméně, pro nás důležité 3 body. Budeme se chtít pohybovat ve vrchních místech tabulky pro dobrou výchozí pozici předkola play off,“ dodal Martin Hlavsa.

Nadstavba – Skupina Západ

Ústí vykročilo do jarní části demolicí Rebelů, Prachatice si poradily s Rakovníkem

Do hry se dostal i obhájce titulu z Ústí nad Labem, který si cestu za obhajobou nekonzistentními výkony na podzim značně protáhl. Do utkání s pražskými Rebely však vstoupila Elba ve velkém stylu a svého soupeře postupně rozstřílela. Výsledný stav skóre činil velkolepých 13:2 ve prospěch domácích.

Rakovník uzavřel program doma s Prachaticemi. V tomto případě se oba týmy držely spíše zpátky a odpovídal tomu i výsledek. Hostujícím Horalům stačilo na těsnou výhru 1:2 pouhých 19 střel. O rozhodující branku se postaral v přesilové hře Šimek.