Extraliga juniorů

Tři juniorské týmy ve svých zápasech neinkasovaly! Ježci nasázeli dvanáct branek

Svému soupeři nedovolil skórovat Heřmanův Městec, který navíc vstřelil Malenovicím dvanáct branek. S nulou odehrály svůj zápas také týmy Hostivaře a Kladna. Nejvyrovnanější duel byl k vidění mezi Pardubicemi a Hradcem, kdy pardubický celek zvítězil až v prodloužení.


Divize Východ

Pardubice otočily zápas a zvítězily v prodloužení

Až do poslední třetiny se odehrál vyrovnaný zápas mezi Třincem a Buldoky. První část branku nepřinesla a v té druhé šli jako první do vedení hosté. Radost jim ale vydržela pouhých šestnáct vteřin. Třinci se totiž podařilo velmi rychle srovnat a skóre otočil na svoji stranu pět minut před koncem, kdy se poprvé v zápase dostal do vedení. Brzy přidali hosté třetí zásah a vybojovali plný počet bodů.

Tři body si připsal také Hodonín, který si vyšlápl na Svítkov a povedlo se mu zvítězit 6:2. „Do Hodonína jsme si jeli pro body. Nicméně celý zápas byl z naší strany jedna velká tragédie. Nedokázali jsme se srovnat s metrem rozhodčích a po zásluze šel z nabídnutých přesilovek soupeř do vedení až 4:1. Pět našich hráčů na trestné jsem dlouho neviděl. Hokejbal jsme začali hrát až ve druhé třetině, kdy jsme přes enormní snahu nedokázali zápas dorovnat. Mrzí hlavně neproměněné přesilovky. Samozřejmě na plastu by to byl jiný zápas, ale domácí prostě zápas ubojovali a ubránili všechna naše útočná esa a zaslouženě vyhráli. A když jsme si v poslední minutě dali vlastní gól do prázdné branky a nedokázali ani ve vzteku zlámat hokejku, tak jsme raději rychle mazali s ostudou domů. Jedeme dál. Bohužel k týmovému a soustředěnému výkonu to mělo hodně daleko a máme o čem přemýšlet,“ shrnul utkání trenér Svítkova Martin Hlavsa.

Bez zaváhání odehráli svůj zápas Ježci, kteří se postavili proti Malenovicím, proti kterým si připsali čisté konto a sami dali dvanáct branek. „Zápas byl pro nás těžký, absolutně jsme nechytli úvod, a to je proti takovému soupeři problém. Nelze hráčům upřít bojovnost, ale soupeř nás přehrával rychlou kombinací a přesným zakončením. Za rozhodnutého stavu už bylo těžké se koncentrovat na výkon, zápas musíme hodit za hlavu a soustředit se na další utkání,“ je si vědom kouč Malenovic Adam Kovařík.

Nejvyrovnanější zápas odehrály Pardubice s Hradcem, kde muselo rozhodnout až prodloužení. Hradec se dostal do vedení už po třiatřiceti vteřinách, ale domácím se povedlo ještě v první části srovnat. To však bylo z obou stran všechno. V prodloužení se prosadil Tomáš Martan, který druhou trefou rozhodl zápas.


Divize Západ

Týmy Kladna a Hostivaře neinkasovaly

Nové Strašecí svého soupeře z Rakovníka jasně přestřílelo, ale ze čtyřiceti střel vytěžilo pouze tři přesné zásahy. V prostřední části se domácí dostali do dvoubrankového náskoku, který Rakovník snížil, ale poslední slovo mělo opět Strašecí, které dovedlo zápas k výhře.

Bez inkasovaného gólu odehrálo zápas Kladno, které nedovolilo Berounu skórovat a zvítězilo 4:0. „Bez gólu se vyhrát nedá. Opakování matka moudrosti, a tak jsme si kvalitní výkon z minulé soboty přenesli i na Kladno. Soupeř nebyl lepším týmem, jak by napovídal výsledek, nicméně jeho efektivita v zakončení byla daleko lepší. Nás může mrzet řada gólových šancí, které jsme si v jinak pohledném a zároveň tvrdém utkání vypracovali, ale neproměnili. Škoda, ale sezóna teprve začíná. Až seřídíme střeleckou mušku, začneme sbírat i body do tabulky," zůstává pozitivní berounský Roman Novák.

S nulou odehrála pražské derby Hostivař, která hostila KOVO. Dlouho držela těsný náskok, ale v závěru udeřila a došla si pro výhru 4:0. V zápase Ústí a Prachatic se čekalo na góly až do závěrečné patnáctiminutovky, kdy se jako první prosadila Elba DDM. Matyáš Kincl velmi rychle doplnil druhý zásah a navýšil vedení svého celku. Prosadily se také Prachatice, ale poslední slovo měli domácí, kteří zvítězili 3:1.