Extraliga dorostu

Kladenští dorostenci neměli v letošním ročníku konkurenci! Své o tom ví Matouš Drechsler, který nastoupil i za A-tým Kladna!

Extraliga dorostu se rozhodovala na finálovém turnaji, na kterém si kladenští hokejbalisté došli pro zlaté medaile! Jak na závěrečný turnaj vzpomíná Matouš Drechsler? Jaké zkušenosti mu dala seniorská Extraliga? A jak si cení stříbrné medaile z Extraligy mužů? Jaké jsou jeho budoucí cíle?

Za titul s dorostem jsem velmi rád

Matouši, Vy jste byl v letošní sezóně velmi vytížen. Hrál jste za dorostence, juniory, hlavní tým i rezervní tým Kladna. Jak jste to zvládal?

Bylo to dost náročné, ale dalo se to zvládnout. Letos jsem měl opravdu hodně času stráveného na hřišti. Hrát za 3, respektive 4 kategorie, tomu se už musí něco obětovat. Nicméně si nestěžuji, hokejbal miluji a jsem rád za každou chvilku na hřišti.

Největší úspěch jste zaznamenal na finálovém turnaji dorostu, kde jste se svými spoluhráči dosáhli na zlaté medaile. Jak na tento úspěch vzpomínáte?

Bylo to úspěšné završení celé sezóny. Za titul s dorostem jsem velmi rád. Byli jsme favorité a zasloužili jsem si to za celou sezónu. Je to pro mě stále velmi živá a krásná vzpomínka a určitě jeden z vrcholů letošní sezóny.

Vy jste ovládli základní část a finálový turnaj pro vás byla spíše rutina. Váš tým byl opravdu silný, nemyslíte?

Oproti většině soupeřů jsme měli skutečně silný tým. Jsme sehraná parta a skvělý tým, takže na vítězství jsme si určitě mysleli. Zároveň si ale myslím, že jsme nikoho nepodcenili, a i to bylo důležité. Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

S juniory jste vypadli ve čtvrtfinále, kde nad vaše síly byla Plzeň. Nemrzelo Vás to?

Určitě mrzelo, a moc. Jsme dobrá parta a určitě jsme si přáli zahrát si spolu ještě pár zápasů. Na druhou stranu jsme věděli, jaká je v Extralize juniorů konkurence, a proto si myslím, že čtvrtfinále pro nás byl opravdu úspěch. Na tuhle partu budu rád vzpomínat.

Matouš Drechsler nastoupil i za hlavní tým Kladna, ve kterém sbíral cenné zkušenosti. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Nastoupit za A-tým Kladna vnímám opravdu jako velkou čest ve svém věku

Vy jste jako mladík sbíral zkušenosti i v Extralize mužů. Jak si vážíte možnosti nastupovat v hlavním týmu Kladna? Co Vám to přineslo?

Za možnost startovat v Extralize mužů jsem rád a chtěl bych poděkovat trenérům Drahomíru Kadlecovi a Jardovi Procházkovi za důvěru, kterou mi dali. Byla to pro mě obrovská zkušenost. Určitě mi to pomohlo v mé hře. Spoluhráči z A týmu mě podporovali a pomáhali svými radami. Vnímám to opravdu jako velkou čest ve svém věku, ale zároveň to beru s pokorou. Kladenské áčko je plné skvělých hráčů a pan Kadlec je osobnost.

V 17 letech jste dokonce dosáhl na stříbrnou extraligovou medaili. Na kolik si ji ceníte?

Pro mne je to velký úspěch, cením si jí velmi a doufám, že nebude poslední. Samozřejmě v týmu bylo po finále velké zklamání. Naším cílem byl po celou sezónu titul a ten nám unikl. S odstupem je ale stříbrná medaile úžasná odměna za celou sezónu.

Jak byste zhodnotil tedy proběhlou sezónu? A jaké cíle si kladete na tu další?

Uplynulou sezónu hodnotím jako velmi úspěšnou, završenou titulem z dorostu a stříbrem z Extraligy mužů. Je škoda, že se nekonala žádná mezinárodní akce s reprezentací U18. V příští sezóně bych kromě juniorů moc rád opět nastoupil za A tým mužů Kladna a znovu si zahrál o cenné kovy.

Matouš Drechsler dosáhl na zlaté medaile s kladenskými dorostenci. Ti neměli v sezóně konkurenci! Zdroj fotky: Hokejbal tým.