CROSSDOCK Extraliga

Letohrad ukázal, že loňský úspěch nebyl náhodný, říká po vítězném čtvrtfinále navrátilec do sestavy Jiří Kruček

Repríza loňského finále mezi Kert Parkem Praha s Letohradem byla odehrána v letošním 1. kole play off CROSSDOCK Extraligy, ve kterém pražský celek jedinkrát nezaváhal a může se těšit na semifinále proti Hvězdám ze Svítkova. Zvládne hokejbalový hegemon z Lužin postoupit do sedmého finále?

V týmu je stále větší část hráčů z úspěšných posledních sezón

Jirko, čtvrtfinále s Letohradem jste zvládli bez jediného zaváhání a postoupili do dalšího kola vyřazovací části. Jak byste celou sérii zhodnotil?

I když série skončila 3:0, jednoznačně to rozhodně na hřišti nevypadalo. Letohrad ukázal, že loňský úspěch nebyl náhodný a dost nás potrápil. Byli v zápasech části, kdy se hra přelévala ze strany na stranu a gól mohl padnout na jedné či druhé straně. Nám však přálo štěstí, a hlavně zkušenosti z předešlých sezón.

Jak moc tento postup posílí tým do další fáze play off?

Máme v kádru nové hráče, kteří ještě tempo play off v Kertu nezažili a nabírají tím cenné zkušenosti. Ale je potřeba říct, že v týmu je stále větší část hráčů z úspěšných posledních sezón a víme tedy, že postupem do semifinále máme pouze tři z devíti výher potřebných k titulu.

Minulý víkend jste první zápas vyhráli 8:3 a druhý 5:3. V obou duelech jste pokaždé vedli a soupeř musel dotahovat. V čem byla podle Vás obě utkání odlišná?

Z mého pohledu bylo nedělní utkaní mnohem těžší než sobotní. Letohrad nás tlačil a měl více šancí skórovat. Hraje se však na góly a těch jsme dali více. V sobotu bylo po druhé třetině za stavu 7:2 hotovo a bylo vidět, že se šetří síly na další zápas.

Ve třetím utkání jste si vytvořili tříbrankový náskok, ale soupeř se díky dvěma trefám během deseti vteřin vrátil zpět do zápasu. Co těmto situacím předcházelo?

Uspokojení z tříbrankového náskoku bylo potrestáno velmi rychle. Letohrad nás v posledních pěti minutách hodně zatlačil a hrát o další dvě minuty navíc, tak by snad i srovnal stav. Takových výpadků se musíme vyvarovat. Chtěl bych tímto poděkovat hráčům Letohradu za férovou sérii, kdy všechny zápasy měly parametry play off.


Série se Svítkovem bude více vyrovnanější

Vy jste se na závěr sezóny vrátil do sestavy Kertu. Co bylo rozhodujícím faktorem Vašeho návratu?

Už od loňské sezóny mě trápila bolest kolene, kterou jsem posledních 9 měsíců řešil po doktorech a fyzioterapeutech. Výsledkem je, že jsem zpevnil okolní svaly kolene a tím eliminoval větší bolest. S Davidem Kunou jsem se v březnu domluvil, že to zkusím a uvidím, jak na to bude koleno reagovat. Sám jsem si pak říkal, že bych toho zpětně litoval, že jsem to aspoň nezkusil. A musím zaklepat, že to zatím vše drží.

Pravidelně sbíráte body a skoro to vypadá, že Vaše herní absence není znát. Jakou roli Vám dali trenéři v týmu?

Realita je trochu jiná a herní výpadek je z mého pohledu vidět. Přece jenom už mi není pod 30 a rychlost se už v mém věku těžko dohání. Mám teďka jinou roli než v posledních sezónách. Chodím převážně na přesilové hry, kde mohu uplatnit zkušenosti v těchto situacích.

V semifinále na Kert Park čeká pardubický Svítkov, který také bez ztráty bodu vyřadil Kladno. Překvapil Vás tento výsledek a kde vidíte na vašem novém soupeři největší sílu?

Upřímně jsem více věřil Svítkovu, který předvádí pohlednější hokejbal. Mají před play off posilněný kádr a vytvořili tři konkurenční lajny. Série s nimi bude více vyrovnanější a rozhodne důslednější obrana. Věřím však, že trenér najde slabinu v týmu soupeře, kterou dokážeme přetavit v postup do finále.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9