Extraliga juniorů

Heřmanův Městec ovládl po základní části i nadstavbu. Pardubice a Plzeň míří do předkola

Vítězem nadstavby extraligy juniorů se stali Ježci. Nyní je na programu předkolo, které před play off čeká i Plzeň a Pardubice. Naopak Kladno vybojovalo bod zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Hostivař promrhala čtyřgólový náskok, přesto se udržela v první čtveřici stejně jako druzí Kelti.

Nadstavba – Skupina A

Beroun otočil duel s Hostivaří, Plzeň deklasovala Pardubice, Kladno vybojovalo postupový bod

Závěrečné kolo elitní nadstavbové skupiny odstartoval páteční zápas mezi berounskými Kelty a pražskou Hostivaří. Na bleskové otevření skóre z hokejky Mikšovského brzy odpověděl domácí Šlechta. Hosté si pak ale ještě před první přestávkou vytvořili dvoubrankový náskok po gólech Trajera a Pragera. I druhá třetina vyšla lépe celku z hlavního města. Nejprve přidal druhou branku Prager a následně zvyšoval Houška. Před druhým odchodem do kabin ještě skóre korigoval berounský Horel. Úvod třetí třetiny se Hostivaři vůbec nevydařil. Krbec, Váca a Janošek postupně překonali Drahoše a ve 35. minutě bylo vyrovnáno. Po zbytek utkání branka už nepadla a rozhodovat musely opět samostatné nájezdy. V nich se dařilo spíše brankářům, kteří pustili dohromady jediný gól. V páté sérii o druhém bodu pro Beroun rozhodl Jakub Havel. Kelti postupují do play off ze druhého místa. Hostivař nakonec zakončila nadstavbu těsně na čtvrté příčce, která jako poslední zaručuje přímou cestu do čtvrtfinále.


V sobotu ke svému poslednímu nadstavbovému klání nastoupila také Plzeň s Pardubicemi. Mečouni se doma postarali o nejvyšší vítězství skupiny A, když zvítězili suverénně 8:0. Během úvodních dvou minut nasměrovali Plzeň k vítězství Matoušek se Slezákem a ještě do konce třetiny zvyšoval Kopal. Ten také následně vstřelil jedinou branku druhého dějství. Druhou branku zapsal ve třetí třetině i Slezák. Následovaly dvě využité početní výhody, ze kterých těžili Krejčí a Pavlíček. Necelé 2 minuty před koncem završil debakl druhou trefou Matoušek. Čisté konto a 20 úspěšných zákroků brankáře Kočky podtrhuje dominanci domácích v tomto zápase. Ani vysoké vítězství Plzni ale přímý postup nenadělilo. Mečouni těsně neproklouzli, zakončili nadstavbu na pátém místě a do play off se budou muset probojovat přes Rakovník, který obsadil třetí místo v západní skupině. Pardubice skončily na posledním šestém místě a v předkole je čeká Hodonín, tedy třetí mužstvo východní skupiny.


Nadstavbu završilo utkání v Heřmanově Městci mezi domácími Ježky a Kladnem. Ježci měli již před zápasem jistotu prvního místa, naopak Kladnu reálně hrozilo předkolo. První třetina se gólově rozjela až v samotném závěru. Skóre otevřeli domácí ve 14. minutě zásluhou Musílka, ale Kladno bleskově stav utkání otočilo. O obrat se postarali Schönherr a Jedelský. Ve druhé třetině nejprve vyrovnal Palán, pak vrátil vedení hostům Bauer, ale ještě do druhé přestávky druhou trefou vyrovnal Musílek. Třetí třetina byla ve znamení přesilových her. V úvodu využil početní výhodu kladenský Drechsler, vyloučení pak potrestal i Pilař a základní hrací doba skončila nerozhodně. Necelou minutu po zahájení prodloužení rozhodl o vítězství 5:4 z pohledu domácích Kachlík. Rysům však bod bohatě stačil na udržení se v první čtveřici, navíc využili zaváhání Hostivaře a posunuli se na třetí příčku.


Předkolo startuje ve středu 1. května 2024 a pokračování je na programu už příští víkend. Kromě Plzně s Rakovníkem a Pardubic s Hodonínem se proti sobě postaví také první a druhé týmy zbylých skupin. O své místo v play off zabojuje obhájce titulu z Ústí nad Labem proti Prachaticím nebo také pardubický Svítkov, kterému v cestě stojí Buldoci Brno.


Ježci z Heřmanova Městce ovládli znovu základní část Extraligy juniorů! Zdroj fotky: Ježci Heřmanův Městec.