Extraliga dorostu

Pardubice udržely vedení proti Kert Parku a osamostatnily se v čele. Svítkov v Praze neuspěl

Kert Park bojoval v Pardubicích, nakonec ale odjel s prázdnou. Naopak Rebelové doma Svítkov obrali. Rekordní vítězství si připsala Hostivař proti Letohradu. Na první body málem dosáhla Opava. Týmy Ústí i Plzně potvrdily role favoritů. Beroun tvrdě zarazil Budějovice v jejich tažení do první trojky.

Divize východ

Pardubice přestřílely Kert Park, Svítkov padl v Čimicích, Hostivař nasázela Letohradu 19 branek

Na první body v sezóně mohla dosáhnout poslední Opava proti Ježkům. Na gól se čekalo dlouhých 35 minut. Zápas nakonec skončil fotbalovým výsledkem 0:1 ve prospěch Heřmanova Městce. O rozhodující branku se postaral Starý. Ježci se po zisku venkovních bodů mohou ještě pokusit přiblížit Svitavám na 8. místě.

Kvalitní utkání odehrály Pardubice s Kert Parkem. Zejména díky povedenému závěru první třetiny si domácí Pardubice vybudovali náskok, který ve druhém dějství z přesilové hry ještě navýšil Landsman. Pražané zužitkovali svou jarní formu směrem do ofenzivy v závěru utkání, kdy zdramatizovali výsledek dvěma zásahy. Prohru 4:3 už hosté ale odvrátit nestihly, a Pardubice tak znovu uchránily první místo.

Vyrovnaný zápas sehrály ve Svitavách domácí Sršni proti Hradci Králové. Domácí překvapili ve statistice střeleckých pokusů, ale gólu se dočkaly až v úvodu druhé třetiny z hokejky Kukly. Hradecká odpověď se dostavila až za necelých 20 minut hry, když početní výhodu využil Zahálka. Za nerozhodného stavu došlo až na nájezdy, kde měl poslední slovo opět hostující Zahálka. Hradec Králové si za těsnou výhru 1:2 odvezl ze Svitav 2 body a posunul se na průběžnou šestou příčku.

O překvapení se postaral tým Rebelů, když doma zaskočil o prvenství bojující Svítkov. V prvních dvou třetinách se postupně dvakrát gólově prosadil domácí tahoun Koch. Hostům se nedařilo odpovědět a nepomohla ani řada vyloučení na straně soupeře. Až ve 40. minutě obstaral kontaktní branku na 2:1 Bartok, ale více se výsledek neměnil. Problémy na straně Svítkova hodnotil trenér Hlavsa: „Opět jsme měli tragickou koncovku a přes množství vypracovaných šancí, jsme branku nevsítili. Hrajeme dobře, ale ve finální fázi nám to drhne. Neproměněné přesilovky nás stály lepší výsledek. Zůstáváme však v klidu. Soupeř zápas odbojoval a sebral nám tak další body. Nyní nás čekají Pardubice a budeme se chtít chytnout. Věřím, že se nám vyprázdní i marodka a budeme na zápas dobře připraveni.“

Z nezvykle neproduktivního kola silně vyčnívalo utkání Hostivaře s Letohradem. Tým z hlavního města uspořádal na domácím hřišti hon na Jeleny a postupně svému soupeři nadělil neuvěřitelných 19 branek. Letohrad sice v první minutě zápasu vedl, a ještě při první přestávce byl stav vyrovnaný, ale ve druhé třetině se roztrhl pytel s góly a hosté inkasovali hned devětkrát. Demolici 19:4 řídil šesti góly a třemi asistencemi talentovaný Filip Hradil. Po sedmi bodech pak zaznamenali i Havlík a Nestrojil.


Divize západ

Beroun zabrzdil rozjeté Budějovice, Plzeň potrestala vzdor Datlů ve třetí třetině

V pátek se Jindřichův Hradec pokusil proti Suchdolu navázat na vítězství v Třemošné. Olymp úspěšně vstoupil do utkání a díky gólu Čermáka z přesilové hry první třetinu ovládl. Druhé dějství se ale domácím vůbec nevydařilo a Suchdol otočil utkání sedmi brankami. K obratu zavelel hned po přestávce kapitán Hanus, který ke konci zápasu dovršil hattrick. Třetí třetinu ovládl znovu Olymp, ale v konečném výsledku to nehrálo roli. Suchdol venku zvítězil 4:8 a v tabulce přeskočil Blatnou.

Beroun na domácí půdě v důležitém klání přivítal rozjeté Budějovice. Pedagog by se v případě výhry bodově dotáhl právě na třetí Kelty, ale domácí takový scénář rázně odmítli. Svou sílu Beroun prezentoval třemi přesnými zásahy už během první třetiny a ve druhém dějství navázal čtyřmi góly. Budějovice se prosadily až v samotném závěru, kdy jen korigovaly výsledek na 9:1. Pěti body k cenné výhře dovedl Kelty kapitán Ondřej Černý. Ztráta Budějovic na Beroun se tak nově prohloubila na 6 bodů.

Přesilovky hýbaly zápasem v Plzni mezi domácím výběrem a Blatnou. Západočeský velkoklub nedokázal využít herní převahy přes 30 minut, naopak dvakrát musel dotahovat. Hosté v každé z prvních dvou třetin vsítili při početní výhodě a domácí jen vyrovnávali. Až ve třetí třetině Datlům došly síly a favorit se rozstřílel. Plzeň sedmi góly jednoznačně určila chod zápasu, který nakonec skončil 9:2. Vítěznému celku i v závěru ulehčila práci vyloučení soupeře. Celkem Mečouni v utkání potrestali 5 oslabení hostujících hokejbalistů.

Devět branek vstřelil vítěz i ve třetím nedělním utkání mezi Prachaticemi a Třemošnou. Horalové se na vedení příliš nenadřeli a po dvou třetinách vedli už o 7 gólů. Tatran se zmohl pouze na čestný gól z přesilové hry, a nakonec podlehl vysoko 9:1. Vítězi na takové skóre stačilo 25 střeleckých pokusů a neomezoval ho ani fakt, že Třemošná za celý zápas nezaznamenala jediné vyloučení.

Další jednoznačné vítězství oslavila ústecká Elba, která tentokrát doma rozstřílela Suchdol. Hosté nedokázali navázat na páteční úspěch v Jindřichově Hradci a po první třetině ztráceli už 7 branek. Ve zbytku utkání bylo skóre vyrovnanější, přesto díky náskoku z úvodu rozdrtilo Ústí svého soupeře 13:3. Ústecké hokejbalisty nyní od základní části bez ztráty bodu dělí jediné utkání s Kladnem.