2. liga

Ohlédnutí za podzimní částí 2. Ligy: Písek je stoprocentní! Rafani ztratili pouze dva body

Svou podzimní část mají za sebou i třetí nejvyšší soutěže v republice. Druhé regionální soutěže nám letos nabízejí sedm velice zajímavých skupin po celé republice. Nejvyrovnanější situaci na čele tabulky najdeme na severu Čech, jediným stoprocentním týmem jsou hokejbalisté Písku.

Čechy Západ

V západní skupině Čech se to hemží týmy z Plzně, ale na čele se drží Datels Blatná. Blatenští hokejbalisté ztratili v 7 zápasech pouze 1 bod a míří za vítězstvím v základní části. Na záda jim dýchá Horní Bříza, která si připsala v 8 zápasech 19 bodů. Na opačném pólu tabulky se krčí Taurus Plzeň, kteří si budou muset počkat na první body až do jarní části. V individuálních statistikách vynikají očekávaná jména z Blatné - Braun, Vinter a Vaníček. Brankářům vládne litický Josef Tříska.


Morava Jih

Na jihu Moravy vládne tabulce pevnou rukou bývalý extraligový celek ze Sudoměřic, který ještě nepoznal hořkost porážky a ztratil pouze jeden bod za výhru v samostatných nájezdech. Na druhé příčce má pohodlný náskok SK Jihlava. Na své první body čeká na posledním místě rezerva hodonínských hokejbalistů. Kanadskému bodování a tabulce střelců vládne brněnský buldok Ondřej Šír, nahrávačům David Fiala z Okříšek. V brankovišti se drží na první pozici David Kučera z vedoucích Sudoměřic.


Morava Sever

Jasného favorita má skupina Morava Sever. Jaselská Opava má náskok 6 bodů na druhý Třinec a vypadá to, že vítěz základní části se nám pomalu, ale jistě rýsuje. Na chvostu tabulky najdeme ostravské a havířovské hokejbalisty. Individuálním statistikám vládne teprve sedmnáctiletý junior Jakub Wróbel z Karviné! Mezi brankáři okupuje první příčku Lukáš Smolka z Třince.


Čechy Východ

V šestičlenné skupině na východě Čech je situace na špici velice vyrovnaná. Na první příčce se aktuálně nachází Chlumec nad Cidlinou, ale pouze dva body za Chlumcem a se zápasem k dobru jim dýchají na záda Jestřábi z Přelouče. Na posledním místě najdeme se 3 body rezervu královéhradeckých pirátů. Kanadské bodování a pozice nejlepšího nahrávače zatím patří Jakubu Mertovi z Pardubic. Nejlepším střelcem na východě Čech je pardubický Michal Veselík. Pavel Baránek vládne brankářům a chlumečtí hokejbalisté se mohou opřít o jeho stabilní výkony.


Čechy Střed

Ve středočeské skupině udávají tempo sezóny Rafani Praha, kteří kromě 1. místa ve skupině postoupili i do TOP 16 v ALPA Českém poháru. Na druhém místě se vyhřívají Tygři z Mladé Boleslavi, když jim na první Rafany schází 5 bodů. Na třetím místě najdeme Defekt Třebíz. Černého Petra na posledním místě zatím drží hokejbalisté Hrdlořez. Rafani vévodí i individuálním statistikám, konkrétně Tomáš Tóth, Miroslav Strejček a Martin Opalecký. Uvidíme Rafany v budoucnu o soutěž výše?


Čechy Jih

Nejpočetnější skupinu najdeme v okolí Českých Budějovic, tam kde všechno začalo. V konkurenci 11 týmů se na první místo ve skupině dostali po podzimu hokejbalisté Písku a to se stoprocentní bilancí. Kolem 2. – 4. místa je situace vyrovnaná a najdeme tu týmy Zlivu, Pluhova Žďáru a Jindřichova Hradce. Na opačném pólu se krčí Rosa České Budějovice. Filip Kubiš si podmanil po podzimní části kanadské bodování a tabulku nahrávačů, nejlepším střelcem je žďárský Vratislav Ondřej. V brankovišti vynikají Lukáš Koubek a František Pícha.


Čechy Sever

Nejzamotanější situace na čele tabulky je na severu Čech, kde hned tři týmy usilují první příčku. Berani se po krátké odmlce opět perou o zlaté medaile, ale situaci jim stěžuje nováček soutěže Dragons Ústí nad Labem a do hry o titul jistě ještě promluví Panteři z Kadaně. Bazzy Děčín zatím získal pouze 6 bodů, ale na jaře bude chtít ještě promluvit do vyřazovacích bojů. Kanadské bodování a střeleckou tabulku opanuje Panter Josef Rác, nejlepším nahrávačem je legenda ústeckého hokejbalu Milan Vlach. V brankovišti s přehledem vládne Jan Kostovič z Beranů.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3