Extraliga juniorů

Extraligy mládežnických soutěží nepřinesly mnoho zápasů, v šesti duelech se radovali hosté

Extraligy dorostu a juniorů přinesly dohromady osm zápasů, a hned v šesti případech se radovali z výhry hosté. Junioři Plzně s Kladnem neinkasovali a o svém vítězství rozhodli až v závěru. Buldoci se dostali s Hostivaří do vedení, ale Pražané si zápas nakonec pohlídali.


Karviná se prosadila pouze v přesilovkách

V Extralize dorostu se odehrál pouze jeden zápas. V tom proti sobě nastoupily týmy Karviné a Pardubic. Po bezbrankové první třetině byly v té druhé k vidění hned čtyři góly. Hosté se ujali dvoubrankového vedení, ale Karviná díky dvěma využitým přesilovým hrám srovnala se soupeřem krok. Pardubice však nechtěly odejít s prázdnou, v závěrečné patnáctiminutovce přidaly další dvě branky a došly si pro výhru.


Hostivař rozhodla v prostřední třetině

Tým Pardubic se představil také v Extralize juniorů, ve které přivítal na svém hřišti Hradec. Hosté vstoupili do zápasu na jedničku a na začátku osmé minuty šli do tříbrankového vedení. V prostřední třetině skóre ještě navýšili, a v té třetí pak udeřily Pardubice. Třemi góly se dostaly do kontaktu se soupeřem, zkusily hru bez brankáře, v té však inkasovaly a na body i přes dobrý závěr nedosáhly.

Buldoci se ujali proti Hostivaři v první třetině vedení, pražský celek ale přidal a třemi góly v prostřední části se dostal do vedení. Brno v závěru snížilo, ale zkušený hostující celek si vítězství pohlídal. Za mě dobré utkání, které se sice nehrálo v nejlepších povětrnostních podmínkách, ale přesto bylo kvalitně odehrané a odbojované až do konce. Hrál jsem se svými spoluhráči z dorostu Matějem a Jonášem, se kterými si už v lajně dlouhodobě rozumíme. Také jsem rád, že se mi povedlo vstřelit rozhodující branku. Do Prahy vezeme důležité tři body, a to je hlavní,“ těšilo střelce vítězné branky Petra Lehnera.


Plzeň ani jednou neinkasovala

Prachatice nastoupily na svého soupeře hned od začátku a po první třetině vedly nad Novým Strašecím 3:0. Postupně se prosadili také domácí, hosté však měli utkání jasně ve svých rukou. Z hattricku se radoval Jiří Štěpánek. Tři body vytěžil také Rakovník, který vstřelil v každé třetině po jedné brance, což mu v utkání s KOVEM stačilo na úspěch.

Bez inkasované branky odehrála zápas Plzeň, která si poradila s Kladnem 4:0. Rozhodl však až samotný závěr utkání. „Poslední duel podzimu byl od začátku bojem o každý metr hřiště. V první třetině jsme byli aktivnější my a podařilo se nám vstřelit vedoucí branku. Bohužel se nám nepodařilo odskočit, a tak zbývající průběh utkání byl velice napínavý s šancemi na obou stranách, kde však vynikali oba brankáři. Rozhodlo tak až posledních šest minut, kdy jsme utkání zlomili třemi brankami, a zakončili tak úspěšně celou podzimní část soutěže,“ neskrýval spokojenost trenér Plzně Tomáš Semera.

Z hřiště soupeře si odvezlo tři body také Ústí, které zvítězilo nad Berounem 6:3. „Silného soupeře jsme chtěli potrápit, i když jsme opět nebyli v kompletní sestavě. Ale kdo v této době kompletní je… Dvě třetiny se nám to dařilo, když jsme s Ústím drželi krok. Bohužel opět rozhodovaly individuální chyby a malý důraz v prostoru před oběma brankami. Nicméně z naší strany to nebylo zle odehrané utkání, výsledek je krutější, než bychom si asi zasloužili. Důležité je, že se nám podařilo odehrát všech 14 utkání podzimu a široký kádr se mohl opět herně posunout. Věřím, že jaro bude výsledkově úspěšnější a rozhodně boj o nejvyšší příčky nevzdáváme,” vzkázal odhodlaně kouč Keltů Roman Novák.

Jedno utkání se odehrálo ještě ve středu, kdy proti sobě nastoupily celky Kladna a Nového Strašecí. Hosté se trefili do černého pouze jednou, kdy snížili na 2:1. Další přesný zásah už ale nepřidali a utkání se jim nepovedlo zdramatizovat. Pro hladkou výhru 5:1 si tak došlo Kladno.