Reprezentace

Mistrovství světa na Slovensku je velkým lákadlem, nezastírá své plány Jakub Günther

Reprezentaci juniorů do 20 let čeká přípravný kemp, který by měl poodhalit finální nominaci na mistrovství světa, které se uskuteční v červnu na Slovensku. Na plzeňský kemp dostal pozvánku i talentovaný brankář Keltů Jakub Günther, který na svůj velký šampionát teprve čeká.

Na velký turnaj stále čekám

Kubo, dostal jste pozvánku na reprezentační kemp U20, co to pro Vás znamená?

Pozvánka na sraz reprezentace mě vždy potěší. Jsem rád, že trenéři chtějí vyzkoušet moje kvality. Je to ale také jistá zodpovědnost tvrdě pracovat v nadcházející zimní přestávce. Červnové mistrovství světa je velkou motivací.

Bude to pro Vás první zkušenost s reprezentací nebo už máte za sebou nějaké „repre“ akce?

Účastnil jsem se už několika kempů v kategoriích U18 a U16, ovšem na účast na velkém turnaji stále ještě čekám. Proto je zmiňovaný turnaj na Slovensku velkým lákadlem.


Rituály jsem opustil, chci se soustředit na svůj výkon

S juniory Keltů z Berouna jste zatím na třetím místě tabulky divize Západ. Panuje spokojenost s podzimní částí?

Asi bych lhal, kdybych řekl, že jsme s dosavadními výkony v lize úplně spokojeni. Celý podzim nás ovlivňuje řada omluvenek ze zdravotních nebo osobních důvodů. Jsem ale přesvědčen, že potřebné kvality pro jarní play off rozhodně máme. Rád bych také vyzdvihl mladší spoluhráče z dorostenecké kategorie, kteří podávají výborné výkony.

Brankáři mají spousty rituálů, máte také nějaké?

Ve svých začátcích jsem měl od starších kamarádů z gólmanské šatny něco „nakoukané“, ovšem postupně jsem tyto zvyky raději opustil. Na hřišti se chci soustředit hlavně na svůj výkon a nepřemýšlet, zda jsem vkročil na hřiště správnou nohou nebo si nezapomněl poklepat tyčky. Přiznám se, že jediným rituálem je asi časté zapomínání lahve s vodou, kterou si pak vypůjčuji od spoluhráčů a která musí na brance ležet na konkrétním místě.

Máte nějaký sportovní vzor, který Vás žene dopředu?

V mých hokejbalových začátcích to byli pánové Ondřej Almaši a Petr Lašek, kteří mě chytání naučili. Teď už bych asi žádné konkrétní jméno nenašel, spíše sleduji hokejová utkání nebo sestřihy z Extraligy hokejbalu a hledám inspiraci pro řešení některých herních situací.


Jakub Günther odchytal v letošní sezóně za juniory Keltů 13 zápasů s úspěšností zákroků 88.38 %. Zdroj fotky: kelti.rajce.idnes.cz