Reprezentace

Musím vždy trénovat více než ty ostatní, abych byl lepší, uvědomuje si Dominik Mašek

Berounští Kelti drží před koncem základní části Extraligy dorostu pohodlný náskok na postup do nadstavbové části a následovném boji o medaile. Velký podíl na úspěchu Keltů má brankář Dominik Mašek, ten zároveň bojuje o místo na Mistroství světa U16 v Žilině.

Chceme ještě zabojovat o druhé místo

Dominiku, čtyři zápasy před koncem základní části vám patří 3. místo v západní části Extraligy Dorostu. Naplňuje tento výsledek vaše předsezónní očekávání?

Potřebovali jsme si zvyknout na nového trenéra a sehrát se s některými staršími žáky. Byli jsme si vědomi silou soupeřů, zejména Plzně a Ústí nad Labem. Také do soutěže přibyly některé nové týmy, od kterých jsme nevěděli, co očekávat. Proto náš prvotní cíl byl se umístit v první trojce tabulky. Překvapil nás soupeř v Českých Budějovicích svou silou a herním stylem, se kterým jsme se v předchozích kategoriích nepotkali. V současné době bychom chtěli ještě zabojovat o druhé místo a nespadnout až na čtvrté.

Co případný boj o medailové příčky, mluví se i tom ve Vaší kabině?

S klukama se snažíme jít zápas od zápasu, ovšem nějaké dané cíle máme, a to se dobře umístit v nadstavbě, úspěšně projít play Off a zkusit získat nějakou tu medaili.

Ve vaší první sezóně v Extralize dorostu vedete brankářské statistiky západní divize. Co za tím je, připravujete se i nějak individuálně nebo jen spoléháte na klubové tréninky?

Od mala se připravuji individuálně, nikdy jsem na hokejbal neměl talent a vždy jsem hrál s tím horším týmem. To mi dalo spoustu zákroku a plno zkušeností. Dostal jsem možnost hrát vždy za starší kategorie a to mne zdokonalovalo. Držel jsem se vždy pravidla, že musím vždy trénovat více než ty ostatní, abych byl lepší.

Dominik Mašek bojuje o místo v reprezentaci juniorů U16, která v červenci zamíří do Žiliny. Dostat se do finální nominace určitě může. Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Byl pro mne už velký úspěch se dostat až na tento kemp

Poslední březnový víkend jste se účastnil reprezentačního kempu U16, kde jste se připravovali na mistroství světa v Žilině, jak jste byl spokojen se svými výkony?

Byl pro mne už velký úspěch se dostat až na tento kemp. Neočekával jsem, že se dostanu až tak daleko. Rozhodně jsem spokojený, ale i tak vím, že je stále co zlepšovat. Dle mne jsem žádný kemp nepokazil, tedy z toho nemám špatný pocit a za co se stydět.

Na čem chcete osobně zapracovat po zbytku sezóny, abyste si vybojoval místo v nominaci?

Jsem rád za to, že jsem se dostal až na poslední kemp a když se dostanu ještě dál, budu si toho nesmírně vážit. Určitě zapracuji na svém zrychlení a pohybu v brance. Budu chytat i starším kategoriím, abych si zvykl na herní situace.