Extraliga juniorů

Cíl juniorů Hradce Králové? Play off, hlásí nejproduktivnější hráč divize Východ Jakub Rakovský

Extraliga juniorů nabízí spoustu nadějných hráčů, kteří budou tvořit budoucnost českého hokejbalu. Jedním z nich je určitě Jakub Rakovský z Hradce Králové, který vládne kanadskému bodování v divizi Východ.

Máme velmi mladý kádr

Junioři královéhradeckých Pirátů se aktuálně nacházejí na průběžném 2. místě divize Východ. Piráti nastříleli v sedmi odehraných zápasech 23 gólů a 16 jich obdrželi. Zatím prohráli jen dva zápasy a spokojenost v kabině hlavního trenéra Michala Kozy tak musí jednoznačně panovat. „Spokojený určitě jsem,“ přikyvuje Jakub Rakovský. „Nikdo z nás takové výsledky neočekával a těším mě, že se na druhém místě držíme i přes velkou marodku, která u nás v týmu momentálně panuje,“ upozorňuje nejproduktivnější hráč divize Východ Extraligy juniorů.

Hradec Králové může v letošním ročníku jednoznačně útočit na velký úspěch! „Jediným cílem je pro nás play off,“ nezastírá Rakovský, který věkem patří do kategorie národního týmu do 20 let. V týmu Pirátů zastává roli největšího útočného tahouna a o svém týmu dodává: „Máme taky velmi mladý kádr, který je potřeba zapracovat pro další sezónu.“

Jakub Rakovský nasbíral v dosavadních 7 zápasech již 16 kanadských bodů za 10 gólů a 6 úspěšných gólových nahrávek svým spoluhráčům. To vypadá na velkou formu, jak ji ale Rakovský získal? „Nijak speciálně jsem se na sezónu nepřipravoval, ale hodně mi pomohly teambuildingy, kterých bylo v létě víc než dost,“ praví s nadsázkou mladý talent Hradce Králové.

Nabídky z nejvyšších lig byly

Jakub Rakovský nastupuje vedle juniorky Hradce Králové i ve 2. Lize za „B“ tým Pirátů. Hráč, který ale pravidelně reprezentuje mládežnické kategorie, by měl mít zajisté vyšší cíle. Proč jsme ho ale zatím neviděli v některé z vyšších celorepublikových mužských soutěží? „Nabídky z Extraligy i 1. Ligy jsem měl, ale zatím kvůli škole a autoškole nebyl moc čas,“ přiznává bez okolků Rakovský.

Již tento víkend se junioři Hradce Králové představí na domácím hřišti, kde přivítají v zajímavém východočeském a tradičně emocionálním derby Ježky z Heřmanova Městce. Tito soupeři se utkali již na začátku sezóny, kdy Hradec uspěl v Heřmanově Městci 2:5 z pohledu domácích Ježků. Jak bude asi vypadat toto utkání? „Čekám vyrovnaný souboj, protože první zápas s nimi nebyl vůbec jednoznačný,“ upozorňuje Jakub Rakovský.