Extraliga juniorů

Svítkov si v Extralize juniorů těsně poradil s Malenovicemi, Pardubice otočily utkání

Další hrací víkend přinesl v Extralize juniorů pět zápasů. Nejlépe se dařilo Ústí, které nedovolilo svému soupeři skórovat a samo přidalo čtyři branky. Až v prodloužení zvítězily Pardubice, které však otočily nepříznivý vývoj zápasu s Hostivaří a připsaly si první letošní výhru.


Divize Východ

Hostivař podlehla Pardubicím v prodloužení

Svítkov vytěžil z utkání s Malenovicemi tři body, ale bral velmi těsnou výhru. Hosté museli dohánět ztrátu, a to se jim nepovedlo. „Soupeř jako Svítkov je hodně silný na míčku, a když mu dáte sebemenší možnost, je tam riziko inkasované branky, a to se nám v první třetině stalo jednou a soupeř okamžitě trestal. Pak se necháme hloupě vyloučit, a to hned třikrát a dostaneme dva góly, jestli to fauly byly nebo ne, je zbytečné rozebírat, ale u jedné situace jsem přesvědčen, že se mělo vylučovat na obou stranách, povedlo se nám snížit na 1:2 a přestože soupeř pak hned odskočil, opět na dvě branky, byli jsme furt ve hře - se soupeřem jako je Svítkov musíte ostražitě bránit, i když prohráváte - povedlo se nám před koncem využít přesilovku a dostat se na kontakt, v závěrečné powerplay už nám štěstí nepřálo. Odehráli jsme dobrý zápas, každý makal, ale už potřebujeme vyhrát, chlácholit se tím, že hrajeme dobře, je k ničemu. Soupeř vyhrál zaslouženě, byl lepší,“ je si vědom trenér Malenovic Adam Kovařík.

Těsné vítězství si připsali Pardubice, které prohrávaly po druhé třetině s Hostivaří už 0:3. Podařilo se jim však zabrat, vyrovnat a v prodloužení dokonce uloupit prémiový bod. Vítězství mohl slavit také Hradec, který se představil u Buldoků. Hráči Brna se sice dostali zkraje druhé třetiny do vedení, ale Hradec si ho vzal zpátky a vedení udržel až do závěrečné sirény.

Divize Západ

Ústečtí udrželi čisté konto

Jasnou výhru slavilo Ústí, které svému soupeři z Berouna nedovolilo ani jednou skórovat. Stejný počet gólů se podařilo vstřelit také Prachaticím, které však dvakrát inkasovaly, ale v závěru daly v přesilovce uklidňující gól a soupeře do závěrečného tlaku už nepustily. Za výhrou dobře nakročilo KOVO, které se ujalo v první třetině tříbrankového vedení. Další góly byly k vidění až v závěrečné části, ale úvodní náskok pražskému celku ke třem bodům stačil.


Do vedení se v úvodní části dostalo také Kladno, které však v dobrém výkonu nepokračovalo a podlehlo Plzni 5:1. „Utkání mělo podobný průběh jako minulý týden. Nastoupíme na soupeře, většina hry se odehrává v útočném pásmu, nám se nedaří vstřelit první gól a z jednoho ojedinělého závaru v našem obranném inkasujeme. Od druhé třetiny jsme museli ještě přidat a podařilo se nám opět otočit průběh utkání. Myslím si, že jsme podali kvalitní výkon a zaslouženě brali tři body,“ těšilo trenéra Plzně Tomáše Semeru.