2. liga

Vyšší soutěž? Nad takovou nabídkou bych si lámal hlavu, přiznává talentovaný gólman Radek Sládek

Druholigové týmy už několik měsíců čekají na svou šanci vyběhnout a porvat se o první příčky ve svých skupinách a některé týmy přemýšlejí i nad postupem do 1. Ligy. Mezi tyto týmy by určitě měli patřit hokejbalisté ze Stříbra, kteří stihli odehrát 4 utkání a v nich vytěžili plný počet bodů.

Buldokům ze Stříbra právem patří první příčka ve skupině západ ve 2. Lize na západě Čech. Mezi hlavní tahouny patří brankář Stříbra Radek Sládek, který drží svou úspěšnost zásahů nad 95% a patří tak mezi nejzajímavější tváře 2. Ligy napříč všemi regiony. O tom, jak se tento talentovaný brankář připravuje v době pandemie nebo jaké jsou plány na západě Čech, ohledně 1. Ligy, se dozvíte v rozhovoru s jednadvacetiletým gólmanem Radkem Sládkem.

Tréninky, výlety nebo posezení u piva

Radku, už je to dlouho, co se odehrál poslední mistrovský zápas. Popište nám, jak celou tuto situaci vnímáte...

Situaci vnímám negativně (smích). Jako kluk, který trávil většinu času mezi lidmi, na hřišti postrádám zábavu. Ať už jde o tréninky, výlety nebo to posezení s kamarády u piva.

Patříte mezi nejlepší brankáře napříč 2. Ligou. Poraďte mladým brankářům, jak se udržovat ve formě během této pauzy?

Podle mě je super zkusit tréninkové plány, které vytvořil hokejbal.cz. Vypadají komplexně a člověk má alespoň možnost porovnat si své možnosti s ostatními.


Buldoci ze Stříbra vychovali řadu zajímavých talentů. Zdroj fotky: fcb HC Buldoci Stříbro.

Nezkusíš, nevíš

Nepřišla už nějaká nabídka z Extraligy nebo 1. Ligy na příští sezónu?

Nepřišla. Upřímně řečeno asi ani nevím, jak bych takovou situaci řešil. Stoprocentně můžu říct, že bych si nad takovou nabídkou lámal hlavu, ale jak mi řekl kamarád „nezkusíš, nevíš“.

V týmu už se soustředí spíš na start příští sezóny. Takže otázka na tělo. Uvidíme Stříbro v 1. Lize příští sezónu?

Co se týče 1. Ligy, tak je to v předběžném jednání se svazem. Samozřejmě bude záležet, jak budou nastavené podmínky a systém soutěže. Co jsem slyšel, tak je v jednání i spolupráce s klubem, který by nám v případě účasti v 1. Lize vypomohl.


V sezóně 2017/18 chytal Sládek za extraligový dorost Stříbra. Autor fotky: Tomáš Laibl.

Chci se hokejbalem hlavně bavit

Jaké jsou vaše hokejbalové cíle? Co takhle si obléct reprezentační dres?

Na podobnou otázku jsem odpovídal už minule. Můj hokejbalový cíl je se tím hlavně bavit, budovat skvělou partu, která se podrží navzájem jak na hřišti, tak v životě a chodit na hřiště s radostí. Obléct si reprezentační dres je sen snad každého kluka, co kdy držel hokejku v ruce. Takže to by bylo určitě úžasný. Každopádně taková nabídka mi taky nepřišla.

Čemu se věnujete, když zrovna nemáte v hlavě hokejbal?

To bude docela stručný. Většinu dne trávím v práci, navíc v době, kdy se nic nesmí je těžký se něčemu věnovat. Každopádně milující přítelkyně, procházky se psem a super chvilky s rodinou budou na prvních příčkách.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3