2. liga

Nabídky do Extraligy jsem měl, ale nyní je pro mě přednější práce, má jasno Pavel Málik

SK IHC Jaselská Opava válí v 2. Lize. Tento celek před pauzou vévodil ve skupině severní Moravy. Se stejným počtem bodů však tento klub stíhá Třinec, který je za Opavou pouze na základě skóre. Co vedlo Pavla Málika naskočit za tento tým? Necítí chuť k návratu do 1. Ligy a jak hodnotí úroveň 2. Ligy?

Žádné ambice na postup a cestování po celé republice nemáme

Pavle, dříve jste nastupoval za prvoligový tým SHC Opava, teď hájíte barvy sousedního klubu, co Vás k tomu vedlo?

SHC Opava byla mým mateřským klubem a už při působení v A týmu jsem začal nastupovat v 2. Lize za Jaselskou Opavu, bylo to v roce 2016. Nyní působím po neshodách s dřívějším vedením SHC pouze v 2. Lize.

Nechybí Vám bývalý tým? Nemrzí Vás, že s ním už nehrajte druhou nejvyšší soutěž? Jak by se Vám líbilo spojení Jaselká Opava a 1. Liga? Nemáte s týmem v plánu postoupit?

Nemůžu říct, že by mi bývalý tým nechyběl. S tímto týmem mám spoustu hezkých zážitků i vzpomínek jak na hřišti, tak i mimo něj. Ovšem většina hráčů přešla stejně jako já do týmu Jaselská Opava, takže se s většinou hráčů potkávám na hřišti i nadále. Nějaká spolupráce, co se týče hostování hráčů, funguje i nyní. Ovšem na úplné spojení to asi momentálně nevypadá. Tým Jaselské hraje hlavně pro radost a pro žízeň. (smích) Žádné ambice na postup a cestování po celé republice nemáme.


Až do vynucené pauzy ztratila druholigová Opava na severu Moravy jen jeden zápas.

Musel jsem vyměnit hokejku za francouzské hole

Před pauzou se Vám hodně dařilo, jste na 1. příčce a k baráži do 1. Ligy máte nakročeno, jak hodnotíte Vaši hru a působení v novém celku?

Snažíme se podávat co nejkvalitnější výkony. Někdy se daří, někdy ne. Prozatím to stačí na první místo, ale uvidíme, co přinese čas po covidu.

V 1. Lize jste hrával obránce, ale teď je z Vás forvard, nasbíral jste slušných 7 bodů, co Vás vedlo ke změně postu?

Stále jsem obránce. Konečně jsem začal trefovat branku a trošku běhat. (smích) Z toho plynou i nějaké branky a asistence.

Jak se zatím přes zimu připravujete na případný rozjezd soutěží? Berete přípravu vážně?

Několikrát jsem s členy týmu vyrazil na soustředění do Olomouce, kde jsme si vyjeli zahrát hokej na tamější zamrzlé jezero. Při nešťastně zahraném puku jsem si podvrtl kotník a musel vyměnit hokejku za francouzské hole. Takže moje nynější příprava probíhá hlavně z gauče.


Pavel Málik posbíral v 6 podzimních duelech za Jaselskou Opavu 7 kanadských bodů za 1 gól a 6 asistencí. Zdroj fotky: fcb IHC Jaselská Opava

Nějaké nabídky do Extraligy jsem měl

Jaké rozdíly vidíte mezi 1. Ligou a 2. Ligou? Býval jste adeptem pro reprezentační výběry, nechtěl byste zase někdy naskočit ve vyšších soutěžích?

Myslím, že první 4 týmy 2. Ligy by se v pohodě zvládly probojovat do play off 1. Ligy. Při troše tréninku by se mohly pohybovat i v horní části tabulky. Hlavní rozdíl je v počtu tréninků a počtu hráčů na nich. My se snažíme sejít aspoň jednou týdně. Jinak ano, byl jsem součástí národního týmu do 16 a 18 let. Nějaké nabídky do Extraligy jsem měl, ale nyní je pro mě přednější práce než hokejbal.

Jaký je momentální přístup hráčů v 2. Lize? Co by byl podle Vás největší kámen úrazu při postupu do 1. Ligy?

Na tréninku se nás schází kolem 20, takže bych řekl, že přístup je poměrně dobrý. Na zápasech máme dva výborné gólmany a třetího na hrotu útoku. (smích) Do pole je nás vždy kolem 15, což je na 2. Ligu až až. Kamenem úrazu by byly daleké a zdlouhavé cesty po celé ČR, tím pádem by se snížil i počet hráčů na venkovních zápasech a kvalita našeho výkonu.


Bývalý vynikající mládežnický reprezentační obránce svého času ještě nastupoval za mateřský tým SHC Opava v 1. Lize. Zdroj fotky: osobní archiv Pavla Málika.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
11 66:27 27
2.
HbK Karviná B
10 46:31 21
3.
TJ Sokol Poruba
11 65:44 18
4.
HBC Enviform Třinec
10 39:33 16
5.
HBK Vsetín
11 40:50 11
6.
HC Warriors...
11 17:88 3