Reprezentace

Doufám, že to nebyl můj poslední kemp reprezentace, přeje si ústecký Tomáš Giesel

V Ústí nad Labem bývá zvykem, že místní mladí hokejbalisté každoročně okupují ty nejvyšší příčky. Tomáš Giesel patří mezi strůjce loňského titulu extraligových juniorů a letos tomu není jinak. Hráči Elby mají v plánu opět atakovat zlaté medaile. „Žádná obhajoba není snadná,“ uvědomuje si Giesel.

Talentovaný ústecký forvard Tomáš Giesel má kromě juniorských povinností i ambice stát se platným členem týmu mužů a svými výkony si tento šikovný útočník vysloužil i nominaci na svůj první kemp reprezentace do 20 let, jenž se uskutečnil 1. – 2. února v plzeňské hokejbalové hale. Vytáhlý produktivní hokejbalista ústecké Elby DDM posbíral ve 14 podzimních zápasech Extraligy juniorů úctyhodných 22 kanadských bodů za 4 góly a 18 asistencí. Přednosti Giesela jsou tak zřejmé.



Příprava byla náročná


Tomáši jaká byla zimní příprava? Připravoval jste se s juniory nebo týmem mužů?
Byla náročná jako každá příprava, trenéři se s námi moc nepárali, ale to je potřeba. Měl jsem to dost namíchané, ale většinou jsem chodil s muži.


Svými výkony jste si vysloužil nominaci na kemp reprezentační dvacítky. Jaké máte ze soustředění dojmy?
Byla to dobrá zkušenost, hlavně zápas s Kert Parkem. V kabině je super parta a vládne tam dobrá nálada. Osobně jsem si kemp užil a doufám, že to nebude naposledy.




Extraliga mužů je cesta, jak se dostat na mistrovství světa


Jak vidíte své šance na závěrečném světovém šampionátu hráčů do 20 let?
Samozřejmě bych se tam rád dostal, ale byl jsem pouze na jednom kempu, takže to bude nesmírně těžké. Když se mi povede jarní část sezony a probojuji se stabilně do Extraligy mužů, tak si myslím, že mám šanci.


Letos Vás čeká obhajoba titulu v Extralize juniorů. Jak těžká bude?
Samozřejmě žádná obhajoba není snadná, základ je se dostat do play off minimálně ze čtvrtého místa, ať začínáme doma, pak se uvidí, jak moc budeme připraveni.





Jsem připraven na svou šanci!


Několikrát jste se objevil v nominaci na zápas v Extralize mužů. Je Vaším cílem proniknout do týmu mužů ústecké Elby už v letošní sezoně?
Určitě ano. Už tak rok chodím na tréninky s áčkem, snažím se odkoukat od kluků co dělat a co zas ne a pak to zkouším sám při hře tak, abych byl připraven, až přijde moje šance.


Jaké vidíte hlavní rozdíly mezi juniorským a mužským hokejbalem?
Mužský hokejbal je silovější a dynamičtější, ze začátku to bylo pro mě náročné, ale pomalu jsem si zvykl a srovnal jsem se s tempem.
Tabulka Challenge Cup 2024

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Pardubický kraj U15
4 13:2 12
2.
SK Hokejbal Letohrad
4 14:5 9
3.
Česko - Ženy
4 7:17 4
4.
Camp U14 - Modrý...
4 6:11 3
5.
Camp U14 -...
4 7:12 1