Extraliga dorostu

Chceme zaútočit na první příčku, míří vysoko strážce pardubické svatyně Jak Kuryviál

Každý trenér a znalec hokejbalu se jistě shodne, že dobrý brankář je klíčem k úspěchu. Na svého gólmana se určitě mohou spolehnout dorostenci v pardubickém Autosklu. Jan Kuryviál, který je členem reprezentace do 16 let drží úspěšnost zásahů nad 91 % a patří k lídrům svého mužstva.

Doufám v dohrání sezóny

Honzo, opět jsme se ocitli ve vynucené pauze. Věříte, že se sezóna ještě plnohodnotně dohraje?

Doufám, že ano. I když nevím, jestli plnohodnotně, ale alespoň formou zkrácené sezóny, nebo turnajem. Samozřejmě by bylo fajn, kdyby se sezóna dohrála, tak jak má, ale osobně tomu moc šancí nedávám.

S pardubickými dorostenci jste se usadili na průběžném třetím místě divize Východ. Panuje s odehranými zápasy spokojenost?

S některými určitě ano, ale s některými ne. Párkrát se nám stalo, že jsme soupeře podcenili, nebo jsme nebyli plně zkoncentrovaní na zápas a poté se to vždy promítlo minimálně v první třetině. Naopak ale některé zápasy byly velice dobře odehrané a rád na ně vzpomínám. Vždy je ale co zlepšovat a doufám, že pokud se sezóna znovu rozjede, tak zaútočíme na první příčku.

Jan Kuryviál obdržel ve třech zápasech v průměru 1,67 gólů na utkání. Autor fotky: Jana Nekolová.

Chci svou úspěšnost mít kolem 95%

Vaše individuální čísla jsou velmi dobrá. Cítil jste se v dobré formě?

Neodchytal jsem špatný podzim, ale myslím si, že na moje poměry to byl lehký podprůměr. Doufám ale, že na jaře se zlepším a pomůžu klukům k posunu tabulkou vzhůru. Čísla nejsou špatná. Pro nás gólmany je úspěšnost zákroků nad 90% úspěch, ale já osobně jsem se sebou spokojený, až když mám úspěšnost někde kolem 95%, takže i v tomto ohledu mám stále co zlepšovat.

Jak se brankář udržuje ve formě během této nelehké doby?

To má asi každý jinak. Já osobně chodím běhat, hodně si hraji s tenisákem a dělám různá cvičení zaměřená na postřeh.


Úspěšnost zákroků vyšponoval na 91,07%! Autor fotky: Jana Nekolová.

Rodiče mě přimějí na nějakou pohádku kouknout

Je Vaším největším cílem reprezentační dres do 16 let?

Určitě ano, reprezentace je můj sen už odmala a doufám, že se mi podaří si ho znovu splnit. Ten pocit, když si člověk na sebe oblékne reprezentační dres je úžasný a přál bych to každému. Mrzelo mě, že minulý rok se Světový pohár v Košicích odložil na rok 2021 a tím pádem přišli U16 o jeden Světový pohár, protože se koná každým rokem. Tak snad se v roce 2021 uskuteční.

Jak jste trávil vánoční svátky?

S rodinou a přítelkyní jsme se koukali na pohádky. Já je nemám moc rád a raději se kouknu na filmy typu Sám doma, nebo Blbý a blbější, to ale špatně snáší mamka s taťkou, tak mě občas přimějí se na nějakou tu pohádku podívat.