Extraliga juniorů

O víkendu startuje Extraliga juniorů! Elba útočí na obhajobu, zastaví ji Kert Park či někdo jiný?

Nepopulární zimní přípravy jsou definitivně u konce a hokejbalové areály opět pořádně ožijí! Nastávající víkend jdou do akce mimo jiné také extraligoví junioři, v jejichž soutěži uvidíme hned šest utkání. Jak se nakonec vyvine situace v mimořádně vyrovnané tabulce?

Kert Park půlmistrem, udrží své postavení i na jaře?


Na špici tabulky Extraligy juniorů se po podzimní části vyhřívá pražský Kert Park. Svěřenci trenéra Manharta nasadili v první části sezony vysoký standard, když pouze jednou prohráli v základní hrací době. Pražanům na záda dýchá Letohrad, který na vedoucí příčku ztrácí pouhý bod. Elitní trojici po podzimu uzavřela pražská Hostivař, která ztrácí na čelo body dva.


Nejlepší ofenzivou se pyšní Letohrad



Pokud se podíváme do kolonky vstřelených branek, zjistíme, že nejlíp si vedli letohradští junioři, kteří ve 14 utkáních nastříleli úctyhodných 78 branek, přičemž druhý nejlepší v této statistice, Ústí nad Labem, ztrácí celých 15 gólů.


Defenziva jakožto doména Pardubic



Nejlepšími čísly, co se týče obdržených branek, disponuje pardubické Autosklo. To ve 14 zápasech obdrželo pouhých 24 gólů a snad jen díky bídnějšímu zakončení, resp. počtu vstřelených gólů, neskončilo po podzimu výrazně výše než na současné páté příčce tabulky.


Odlepí se Dobřany ode dna?



S velmi nelichotivou bilancí budou do jarní části vstupovat Dobřany. Ty nezískaly z 15 utkání jediný bod a v tabulce u Šneků svítí hrozivé skóre 9:102. Západočeši tak do jarní části jistě budou vstupovat s vidinou zisku alespoň nějakého bodu a vylepšení reputace.




Kanadské bodování



Po individuální stránce si v podzimní části nejlépe vedl ústecký útočník David Magasanik, který je nejen díky skvělé podzimní bilanci 18 gólů a 15 nahrávek pevnou součástí týmu reprezentační dvacítky. Na záda mu však velmi výrazně dýchají boleslavští bratři Lhotové, kteří za podzim nasbírali shodně po 30 bodech.


Statistiky brankářů



Pokud budeme brát v potaz brankáře s minimálně dvěma odchytanými utkáními, nejlíp si vedl Josef Netušil z Letohradu. Ten se do čela statistik maskovaných mužů dostal díky pouhým dvěma obdrženým brankám a pyšní se 96,49% úspěšností zákroků.



Udrží Kert Park své postavení na čele tabulky až do konce základní části? Zlepší Pardubice svou ofenzivu? Má David Magasanik dostatek střelného prachu na to, aby kanadskému bodování vévodil i v jarní části? Rozuzlení nejen těchto otázek napoví nastávající zápasy Extraligy juniorů, která startuje již 29. 2.