2. liga

Berani opět nedokázali zvítězit za tři body, utkání v Malém Březně nedohráno!

Pouze tři odehraná utkání jsme mohli vidět o minulém víkendu na severu Čech ve 2. Lize, přestože utkání byla zahájena čtyři. Utkání v Malém Březně bohužel skončilo předčasně, po odchodu hráčů Nordics do kabiny. I přes tuto nepříjemnou situaci jsme mohli vidět pěkné zápasy. Beranům se počtvrté za sebou nepodařilo zvítězit v základní hrací době, když tentokrát byli v cestě Panteři z Kadaně, Ještěři přehráli Litoměřice v prodloužení a Rondo si hladce poradilo s Bazzy Děčín.

Berani vítězně až po nájezdech
Již v sobotu začalo další kolo utkáním mezi Berany Ústí nad Labem a Panthers Kadaň. Berani si chtěli spravit chuť, když se jim třikrát po sobě nepodařilo zvítězit za tři body a přišli tak o své bodové šňůry. Ale ani do tohoto utkání nevstoupili domácí obhájci titulu dobře, již ve 4. minutě poslal do vedení Pantery Horváth. Ještě do závěrečné třetiny se podařilo Beranům srovnat stav skóre zásluhou Bándryho. Prostřední dějství se ale Beranům vůbec nepovedlo a po brankách Ráce a Tumpacha se mohli kadaňští hokejbalisté pyšnit vedením 1:3 po druhé třetině. „Náš předvedený výkon byl tragický, jako bychom si mysleli, že se to vyhraje samo,“ komentoval výkon Beranů Vojtěch Červinka.

Ve třetí třetině se loňští mistři zvedli, a i přes skvělý výkon hostujícího brankáře se jim zásluhou Štočka podařilo srovnat a poslat zápas do prodloužení. V prodloužení jsme se rozhodnutí nedočkali a na řadu přišly samostatné nájezdy. Vítěznou branku si nakonec připsal Stanislav Tauš a vystřelil svému Beranům dva body. „Druhá polovina utkání patřila herně nám, musím vyzdvihnout výkon kadaňského brankáře, díky kterému jsme neurvali všechny tři body,“ dodává beraní tahoun Červinka, který si připsal dvě asistence.

Velice vyrovnané utkání jsme mohli sledovat v Ústí nad Labem, kde Ještěři přivítali Litoměřice, které letos předvádějí výborné výkony a stoupají tabulkou. Utkání začalo vyrovnaně a důkazem toho byla první bezbranková třetina. Ve druhé třetině jsme mohli vidět dvě branky, a to po jedné na každé straně. Za domácí se trefil Tomáš a za hosty Krejza. Ve třetí třetině se o vítězi utkání nerozhodlo a na řadu přišlo prodloužení. V něm se díky Pelíškově brance mohli radovat Ještě z vítězství 2:1 po prodloužení.

Vysoká výhra Ronda a ostuda v Březně
V dalším utkání mezi Bazzy Děčín a Rondo Teplice jsme mohli vidět jednostrannou záležitost. Favorit z Teplice rozhodl o svém vítězství hned v první třetině, když Tepličtí dokázali hned šestkrát skórovat a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Po zbytek zápasu se utkání už jen dohrávalo a otázkou bylo pouze jen, kolik Teplice nastřílí branek. Výsledné skóre se zastavilo na stavu 3:10 ve prospěch Ronda Teplice.

Nepříjemnou situaci jsme mohli vidět v Malém Březně. Hráči Dandy, zde přivítali Nordics Most. Za stavu 2:0 pro domácí se ve 20. minutě strhla potyčka před mosteckou brankou a výsledkem této potyčky byl i trest do konce utkání pro mosteckého brankáře, načež reagovali hráči Nordics odchodem do kabin. Stejnou situaci jsme mohli vidět i v utkán Nordics s Duklou, kde se utkání dohrálo jen díky benevolenci ústeckých hráčů. O rozhodnutí utkání rozhodne Ligová komise!

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3