Extraliga juniorů

V budoucnu bych si rád zachytal za kladenské „áčko“, odkrývá své ambice Adam Pulec

Junioři Kladna již tradičně patří mezi hlavní favority na titul a jinak tomu nebude ani v letošní prozatím pozastavené sezóně. Začátek ročníku však nezastihl kladenské Rysy v nejlepší formě. Že start do ligy mohl být lepší, ví i opora v brankovišti Adam Pulec.

Talentovaný osmnáctiletý brankář Kladna disponoval před vynucenou pauzou skvělými čísly. Jak se udržuje strážce kladenské svatyně ve formě a jak se těší na případný restart se dozvíte v rozhovoru, jenž nám tento talentovaný brankář poskytl,

Nejvíce mi chybí naše parta

Všichni netrpělivě čekáme na restart soutěží, jak se těšíte zase na zápasové tempo?

Od mala jsem zvyklý věnovat většinu víkendů zápasům, takže mi to strašně moc chybí. Měli jsme perfektně nakročeno ke kvalitní sezóně, o čemž mě přesvědčil zápas v Ústí nad Labem. Ukázalo se tam, že jsme dobrá parta a ta parta mi během karantény dost chybí.

Jak se brankář připravuje v této nelehké situaci, když nemůže čelit spoustě střel jako v tréninkovém procesu?

Každý brankář to má jinak. Já osobně jsem si našel brigádu, kde jsem měl dostatek pohybu. Dále jsem to vyplňoval častými procházkami do přírody. Párkrát se mi povedlo se domluvit s kamarádem a ten na mě střílel míčky u něj na dvorku. A to je asi tak všechno, ono toho volného času nakonec moc nebylo. Jen doufám, že si to nepřečte náš trenér (Jaroslav Procházka – hlavní trenér juniorů Kladna, pozn. red.), jinak mě už do brány nepostaví, za to, jak jsem se „flákal“ (smích).


Maturita a tvorba hudby

Jak vypadá Váš život bez hokejbalu? Čím vyplňujete volné chvíle, které byly určené pro trénink?

Věnuju se škole, která je teď na úplně prvním místě, protože mě čeká maturita. Kvůli tomu, že jsem nemohl trénovat, se mi uvolnilo několik hodin týdně, které se snažím vyplnit přípravou na maturitu. Když mi zbyde čas, tak se věnuji tvoření hudby, ale to je zatím jen okrajový koníček.

Jaké jsou Vaše cíle ve sportovním životě?

Za současné situace moc nevím. Chtěl bych se na první utkání po skončení nouzového stavu vrátit s dobrou formou a pomoci tak našemu týmu. Do budoucna bych si rád zachytal za Kladenský A tým, ale k tomu vede ještě dlouhá cesta. Také jsem zvědavý, jak to bude s nominací na další reprezentační kemp (Adam je členem širšího výběru hráčů do 18 let pozn. red.), ale to bych moc předbíhal. Zatím je pro mě nejdůležitější dobrý výkon našeho juniorského týmu.


Adam Pulec nastupoval v juniorech, když ještě patřil mezi dorostenecké brankáře v sezóně 2018/19. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Měli jsme dost kolísavé výkony

Před přerušením soutěží jste zakotvili na průběžném 6. místě šestnáctičlenné tabulky? Určitě šlo z 5 zápasů vytěžit více bodů. Souhlasíte?

Souhlasím. Bohužel jsme dostali jako prvního soupeře kvalitní Hostivař, měli jsme dost kolísavý výkon. Chvíli jsme hráli vyrovnaně, chvíli jsme byli lepší, pak byla zase lepší Hostivař. To se dělo i v ostatních zápasech. Zbytečně jsme si zkomplikovali zápas s KOVEM. V zápase proti Plzni jsme vypálili na soupeřovu branku tak 10 střel, s čímž se nedá vyhrát, proti takovému soupeři. Pak vítězný zápas proti Rakovníku, tam byly taky takové momenty, kdy jsme váhali. Ovšem zápas s Ústím nad Labem nás přesvědčil, že jsme schopní hrát celý zápas stejně a jako tým dojít za vítězstvím.

Kladno má určitě ty nejvyšší cíle. Kam letos myslíte, že můžete s juniory dokráčet?

Když se znovu nepřeruší sezóna, tak bych řekl, že do play off jsme schopní se dostat. Jak to bude dál, si netroufám odhadovat.


Letošní tým juniorů z Kladna. Má na medaili? Když se sezóna opět nepozastaví... Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.