Extraliga juniorů

Těším se, až budeme zase hrát pro fanoušky, to je hlavní, míní třinecký vládce statistik Alex Parastatidis

Pokud má brankář jeden obdržený gól na zápas a jeho úspěšnost se přehoupne přes 96%, není třeba pochybovat o jeho kvalitách. Těmito čísly přesně disponuje třinecký fantom v brankovišti Alex Parastatidis.

Třinečtí junioři se mohou spolehnout na výborné výkony Alexe Parastatidise v brance a výsledkem je zatím třetí příčka v nabité Extralize juniorů, kde však samozřejmě nemají všechny týmy odehraný stejný počet zápasů z důvodů odkládání utkání kvůli epidemii covid. O skvělé formě třineckého brankáře na úvod sezóny, týmovém pojetí hry a cílech do aktuální sezóny se rozpovídal třinecký brankář v rozhovoru pro redakci hokejbal.cz.

Systém soutěže? Nic to nemění na tom, že chceme být úspěšní

Alexi, v letošní sezóně juniorské Extraligy jste na třetí příčce. Panuje zatím s průběhem sezóny spokojenost?

Určitě ano. Všem se nám zatím daří a jsme schopni dávat góly. To se pak odráží i na výsledcích.

Jak se Vám líbí model Extraligy, kdy je 16 týmů v jedné skupině, než aby byla Extraliga rozdělena na dvě skupiny?

Je to zvláštní. S někým hrajete dvakrát a s někým zase jednou. U některých soupeřů nemáte výhodu domácího prostředí, ale tak to je a je třeba to tak i brát. Nic to nemění na tom, že chceme být úspěšní.


Alex Parastatidis otvíral v posledním utkání proti Svítkovu jen vrátka, ale jinak odchytal za Třinec v letošním ročníku 4 zápasy, obdržel v nich v průměru jen 1,2 gólů na utkání a úspěšnost zákroků vyšponoval na 92,26% a jednou vychytal i čisté konto! Autor fotky: Jana Nekolová.

Mé statistiky jsou odrazem hry celého týmu!

V individuálních statistikách zatím brankářům vládnete s perfektními čísly. Cítíte se v letošní sezóně v nejlepší formě?

Tuto sezónu se cítím dobře. Máme velmi dobrý tým, který umí dávat góly i pomáhat brankářům. Individuální statistiky jsou věc jedna, ale je to odraz celkové hry našeho týmu. Hlavní poděkování jde především týmu.

Máte stanovené konkrétní cíle v Extralize juniorů?

Náš minimální cíl, který jsme si dali před sezónou bylo a stále je play off. Pro některé z nás je to poslední rok v juniorce, takže chceme ukázat, co v nás je. V play off už se může stát cokoliv.


Věřím v dohrání všech soutěží, s náročnějším programem se popasujeme

Jak se připravujete ve vynucené pauze v této nelehké době? Brankářům jistě chybí ty stovky střel, které absolvují na tréninku.

Jiná možnost, než individuální příprava moc nejde do úvahy. Mohu se věnovat zlepšování svého pohybu a svých reakcí. Zároveň mám možnost alespoň posilovat. Máte pravdu, brankářům ta kvanta střel opravdu hodně chybí. Nejsme v tom zápřahu, ale věřím, že bude možnost se na hřiště co nejdřív vrátit.

Jak vidíte šance na dohrání všech soutěží? Myslíte, že proběhne vše, jak má?

Asi budu hodně optimistický, ale věřím v dohrání všech soutěží. Bude nejspíš náročnější program více zápasů v kratším čase, ale určitě to dohrajeme. Teď je ale důležitější zdraví. Až se uklidní tato situace, budeme moci hrát pro fanoušky. To je přece to hlavní.


Třinečtí junioři spolupracují s Karvinou a pro letošní sezónu se jim podařilo poskládat nesmírně silný tým. Autor fotky: Jana Nekolová.