Extraliga dorostu

Hned čtyři zápasy Extraligy dorostu skončily rozdílem jedné branky! Svítkov dominoval

Velmi vyrovnané zápasy přinesla Extraliga dorostu hlavně ve východní divizi, kde pouze Svítkov přestřílel svého soupeře 8:1, jinak zbylá utkání skončila rozdílem jednoho gólu 2:1. Stejným výsledkem porazily také Prachatice Elbu DDM. Kladno s Plzní vstřelily pět branek.

Divize Východ

Hned tři zápasy skončily rozdílem jedné branky

Těsné vítězství slavilo pardubické Autosklo, které zvítězilo nad Kyjovem 2:1. „Vstup do utkání nebyl z naší strany špatný a soupeř hrozil pouze z nebezpečných protiútoků. Byli jsme aktivní na míčku, dařily se kombinace, ale do finálového zakončení jsme se bohužel těžko prosazovali. Svoji úlohu zde sehrála i výšková převaha obránců soupeře oproti našim malým útočníkům. Nakonec ke konci první třetiny se nám podařilo vstřelit úvodní branku navrátilcem do sestavy Adamem Bolkem. Bohužel od té doby jako bychom přestali umět hrát hokejbal. Nevycházely nám přihrávky, v soubojích jsme byli vždy ti druzí. Soupeř vycítil šanci a od druhé třetiny byl v některých pasážích i lepším týmem. Honza Kuryvial v brance se měl co ohánět, aby udržel čisté konto. Nakonec i Kyjov vstřelil branku a utkání bylo vyrovnáno a zcela otevřeno. Nám se ještě ke konci třetí třetiny z jedné nenápadné střely podařilo vstřelit vítězný gól, a tak bereme tři body do tabulky. Pro Kyjov je to určitě příliš tvrdé, jelikož si rozhodně za svůj výkon zasloužil alespoň bod. Tak jak je již zvykem u Kyjova, opět u nás vyšel bez jediného oslabení, což se nedá říct o nás. My opět pětkrát na trestný, a ještě ke všemu jedni z nejzkušenějších. Nyní máme týden pauzu, tak se pokusíme zamakat na slabinách,“ prozradil trenér Autoskla Miloš Kamaryt.

Také druhý pardubický celek si připsal tři body, když jasně porazil Svitavy 8:1. „Začali jsme dobře, dali jsme rychlé tři góly a hráli jednoduše. Bohužel od té doby jsme toho už moc nepředvedli a chyběla hlavně větší chuť užít si zápas. S elánem hrál snad pouze Matěj Kábrt, který se namlsal svou první brankou, po dlouhém střeleckém trápení. Ačkoliv výsledek je jasný, chceme hrát lépe. Chyběla větší kreativita a střelba od obránců. V útoku jsme byli impotentní. Svitavy zaslouží pochvalu za odbojovaný zápas,“ vzkázal k soupeři lodivod Svítkova Martin Hlavsa.


Svítkovští dorostenci rozstříleli Svitavy. Zdroj fotky: Svítkov Stars.

Další dva zápasy byly taky velmi vyrovnané a oba skončily shodně 1:2. V Moravském derby zvítězil Hodonín nad Brnem a ve druhém duelu slavily Malenovice nad Heřmanovým Městcem. „Zápas by hodně vyrovnaný, rozhodovaly maličkosti a chyby jednotlivců. Oba týmy prokázaly kvalitu. My dokázali dát gól ze hry stejně jako soupeř, a navíc jsme využili přesilovku. Při hře 5 na 5 jsme soupeře spíše přehrávali a měli územní převahu, soupeř hrozil z brejků, ale ty jsme kromě pár výjimek dokázali likvidovat. Dnes to bylo ubojované, stejně jako předchozí utkání. Tým musím pochválit, vyhrát jsme si zasloužili,“ byl spokojený asistent trenéra Malenovic Milan Chovančík.

„Po dvou zápasech dorostu máme nula bodů a oba jsme ztratili v závěrečné pětiminutovce, to je opravdu velká škoda. Soupeř hrál velmi dobře, neustále byl u nás, nenechal nám tu vteřinku navíc, co jsme zde potřebovali ke zpracování a nebýt napsané statistiky střel v zápise, tak já budu rozhodně tvrdit, že nás vůbec nepouštěl do střel, ale asi to byl jen takový pocit, který vycházel z toho, jak pečlivě soupeř bránil. Malenovice mají navíc ve svém středu dostatek rychlých hráčů, kteří neustále hrozili. Byl to velmi dobrý soupeř, na kterého se hrozně těším na naše hřiště, a to není myšleno tak, že bych si myslel, že ho tam smázneme, ale s vědomím, že se tam odehraje utkání, které toto rozhodně předčí, jelikož utkání bude daleko rychlejší a nebude se odehrávat jen u mantinelu. Celé utkání se odehrálo opravdu v jednom velkém souboji, ale bez záludností, a tak nezbývá než soupeři pogratulovat. Příští týden si dáme trénink na dopravním hřišti a pak hurá do Hodonína,“ řekl kouč Ježků Jiří Kozel.


Divize Západ

Kladno odehrálo zápas bez inkasované branky

Vyrovnaný zápas odehrálo Ústí v Prachaticích, kde rozhodovaly přesilové hry. Všechny tři branky totiž padly v početní převaze a plný počet bodů zůstal domácím. Jasnou výhru naopak slavilo Kladno, které porazilo Rebely 5:0. Naše velmi mladá a kombinovaná sestava vzorně bojovala proti rozjetému Kladnu. Výborně nám zachytal brankář Petr Jánošík a skvěle nás doplnila celá pětice hráčů z Kert Parku. Máme před sebou hodně práce, ale je na čem stavět,“ nemá strach trenér pražského celku Martin Jehlík.

„Po krátké přestávce jsme s velikou chutí vyrazili do zrekonstruovaného rebelského areálu odehrát další zápas. Od první minuty jsme zatlačili soupeře, ale velkou překážkou byl výborně chytající brankář soupeře a také naše nedůslednost v předbrankovém prostoru. Toto jsou důvody tak malé naší produktivity. Soupeři díky za zápas a našim klukům pochvala za četnost střelby. Teď je na nás, trenérech, to dotáhnout k větší efektivitě,“ upozornil trenér Kladna Jiří Jedelský.

Hned pět branek vstřelila také Plzeň, která si poradila s Hostivaří. „Na zápas s Hostivaří jsem se hodně těšil. Kvalitní tým, který hraje hokejbal. Prvních pět minut patřilo Hostivaři a my jsme byli zbytečně nervózní. Po prvním gólu se to zlepšilo a pak jsme měli pěkné pasáže a navyšovali skóre. Bohužel od páté branky jsme přestali a zápas jen dohráli. Což je velká škoda! Budeme dál pracovat, potenciál je v klucích velký,“ je si vědom kvality svého týmu Michal Edl.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8