Extraliga dorostu

Nejvíce branek vstřelila v Extralize dorostu Plzeň, zastavila se na devatenácti!

V Extralize dorostu se odehrálo šest zápasů. Většina z nich byla velmi vyrovnaná, hlavně ve východní divizi, kde dvě utkání skončila rozdílem jedné branky. Jasný výkon naopak předvedla Plzeň, která nedala Suchdolu moc šancí.

Divize Východ

Autosklo inkasovalo těsně před koncem zápasu

Východní divize přinesla hned čtyři vyrovnané zápasy. Svitavy hostily Přelouč, které podlehly těsně 1:2. „S ohledem na velké množství omluvenek byla sestava „poslepována“ doslova hodinu před zápasem, do kterého nastoupilo pouze devět hráčů v poli. Podle toho také vypadala i první třetina, kdy se naši hráči na hřišti spíše hledali a seznamovali sami se sebou než se soupeřem. Zřejmě ani soupeř nebyl v optimální sestavě, a tak pěkný hokejbal moc k vidění nebyl. Přesto Sršni dokázali lépe pronikat naší obranou a jeden takový útok přeměnit na gól. Druhá třetina se herně trochu vyrovnala, ale žádnou branku přes oboustrannou snahu nepřinesla. Hned od počátku třetího dějství jsme vstoupili do hry s daleko vyšším nasazením a zavařili domácí pětku na plných šest minut v jejich pásmu a vyrovnali stav. Ani oddechový čas na konsolidaci soupeře neuchránil od inkasování druhé branky. Houževnatý soupeř se snažil jinak vyrovnané utkání ještě zdramatizovat, ale na to mu již nezbyl potřebný čas. Výhry si velmi cením, neboť po loňské mizerné sezóně nám utkání dodalo pocitu z vítězství, který jsme rok nezažili,“ upřesnil trenér Přelouče Martin Moravec.

Jednobrankovým rozdílem prohrálo také Autosklo, které se představilo na hřišti Karviné. „Bohužel od začátku sezóny nás trápí různá zranění či jiné překážky, které nám neumožňují nastoupit v plné sestavě. Proto i do Karviné jsme jeli pouze na dvě kompletní lajny. První třetina, tak na tu bych radši zapomněl. Jako kdybychom byli ještě ve vlaku. Domácí byli ve všem lepší a hrálo se hodně v našem obranném pásmu. Toho domácí i využili a zaslouženě vstřelili dvě branky. O přestávce jsme museli zvýšit hlas a ukázalo se to jako dobrá volba. Od druhé třetiny si troufám říct, že jsme byli naopak lepším týmem my. Převzali jsme iniciativu zápasu a vytvořili jsme více gólových příležitostí. Jako Karviná tak i my jsme vstřelili jeden z těch "náhodných" gólů, který nás nakopnul a do konce třetiny jsme vyrovnali. Škoda, že se nám nepodařilo odskočit do vedení, protože to bylo asi rozhodující.

Třetí třetina opatrná a zdálo se mi, že domácím docházela energie, kterou měli na začátku zápasu. Škoda, že jsme toho nedokázali využít. Po celý zápas jsme měli problémy v rozehrávce a měli jsme několik zbytečných obranných vhazování. Z jedné ošemetné situace jsme těsně před koncem obdrželi i rozhodující gól. Tým musím pochválit, že se dokázal zvednout i za nepříznivého stavu, ale stále máme na čem pracovat a co zlepšovat. Zpáteční cesta byla dlouhá, tak si ji aspoň kluci zpestřili s florbalistkami z Chodova,“ řekl závěrem s úsměvem kouč Autoskla Miloš Kamaryt.


V prvním moravském derby se představily týmy Kyjov a Eagles Brno. Lépe se dařilo domácím, kteří vstřelili o dva góly více a radovali se z tříbodové výhry. V tom druhém porazily Malenovice Hodonín. Dokázali jsme dát brzy gól a hrálo se nám trošku uvolněněji, ale soupeř neustále hrozil a často střílel, my se snažili hrát na můj vkus až moc profesorsky, jakmile jsme zjednodušili hru, tak jsme přidali druhou branku, na kterou soupeř rychle reagoval a museli jsme se tahat až do konce, kde jsme zápas rozhodli dvěma góly. Soupeř nás sice přestřílel, ale my měli více ze hry a zaslouženě jsme vyhráli,“ mohl být spokojený lodivod Malenovic Adam Kovařík.

„Pro HBC Hodonín velice smolný zápas, kluci dřeli a odjezdili celý zápas, jak jsme si řekli. Měli jsme lepší pohyb a hodně šancí. Dokonce jsme mohli skórovat dvakrát do prázdné branky po překonání domácího brankáře, ale štěstí nám nepřálo. Hráli jsme několik oslabení, a dokonce i ve třech na začátku zápasu a dokázali jsme se ubránit. Malenovice párkrát vystřelily a bohužel nám to tam padlo, a i když zápas vypadal jinak, prohráli jsme 1:4,“ neskrýval naopak zklamání trenér Hodonína Břetislav Mráz.

Divize Západ

Plzeň si pořádně zastřílela

Jasné vítězství slavila Plzeň, která Suchdol vůbec nešetřila a vstřelila soupeři devatenáct branek. Zápas byl od začátku bohužel jasný. My jsme v první třetině nebyli moc spokojeni. Tak jsme změnili zápasové zatížení hráčů a přineslo to kvalitní hru. Příští týden přijede jiný soupeř, je třeba se na něj připravit,“ je si vědom trenér Mečounů Michal Edl.

Druhé letošní vítězství mohl slavit také Beroun, který porazil KOVO 3:1. „Ve zkratce bylo utkání opět přehlídkou neproměňování vytvořených šancí, takže zápletku zápasu jsme si vytvořili sami vlastním gólem po chybě brankáře. Cením si vnitřní síly týmu a touhy otočit nepříznivý vývoj zápasu. Natálie Pangerlová se dostává zpět do formy a zavelela k obratu. Nebýt však výborného brankáře soupeře, asi by výsledek zápasu skončil vyšším rozdílem,“ myslí si kouč Keltů Petr Lašek.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8