Přebor ml. žáků

Kvalifikační turnaj č. 4 v Praze ovládli Rebelové. Finálový turnaj se blíží

V neděli 7. dubna 2024 se mimo jiné odehrál čtvrtý kvalifikační turnaj mladších žáků. Mladší žáci 6 klubů se rvali v Čimicích o postup na finálový turnaj, který proběhne v červnu v Karviné. Celý turnaj opanovali domácí Rebelové. Jak turnaj vypadal? A kdo vyhrál předchozí kvalifikační turnaje?

Rebelové ovládli svou skupinu, druhým favoritem bylo Kladno

V přeboru mladších žáků proběhl čtvrtý kvalifikační turnaj. Týmy Hostivaře, Nového Strašecí, Rebelů, Kladna, Pardubic a Kert Parku se sešly v pražských Čimicích. Ve skupině A to byl středočeský boj s Prahou. Domácí celek ukázal svou sílu, když porazil Hostivař 4:1 a Nové Strašecí 3:1. V souboji Bubáků a Hostivaře se vedlo lépe Novému Strašecí (3:2). Ve skupině B si HBC Kladno v první duelu vyšláplo na mladší žáky z Lužin 8:1 a Východočechy Rysové porazili 3:1. Poté Pardubice deklasovaly Kert Park 8:2.

Pro postup si došli Rebelové, a kdo jsou další výherci kvalifikačních turnajů?

Ve čtvrtfinále turnaje se střetlo Nové Strašecí a Kert Park. Středočeši po výsledku 2:1 po nájezdech postoupili. HBC Pardubice musely smutnit, protože je vyřadila Hostivař poměrem 2:5. V semifinále ale Hostivař opět narazila na Rebely, a to byla konečna (4:0). Kladno deklasovalo Nové Strašecí 8:0. Souboj o třetí místo zvládla lépe Hostivaři a ve finále měli střelecky navrch domácí, kteří zvítězili 4:2. K výhře pomohl útočník Rebelů František Táborský 10 body (6+4) ve 4 zápasech.

„Naši mladí Rebelové ukázali bojovné srdce a hokejbalovost. My trenéři jsme na hráče pyšní. Děkujeme borci. A na závěr bych rád poděkoval všem, co se zasloužili o skvělý hokejbalový den,“ pochválil svůj celek trenér mladších žáků SK Rebel Praha Roman Malý.

První kvalifikační turnaj mladších žáků se uskutečnil již 17. listopadu 2023, kdy ve finále podlehlo HBC Kladno pardubickému Svítkovu 6:1. Druhý kvalifikační turnaj ovládli mladší žáci HBC Pardubic 3. března 2024. Ve stejný den proběhl i třetí kvalifikační turnaj v Písku. Ve finále se potkal Písek a Zliv, přičemž domácí tým zvítězil 4:0. Finálový turnaj přeboru mladších žáků proběhn 15. – 16. června 2024 na zimním stadionu v Karviné.