Přebor ml. žáků

Na začátku jara se odehrály dva kvalifikační turnaje mladších žáků!

V neděli 3. března 2024 se mimo jiné hrály dva kvalifikační turnaje mladších žáků pro týmy z několika regionů. Jedno hrací místo bylo Písek, kde se utkaly západočeské a jihočeské celky. V pardubickém Svítkově se také sešla čtveřice celků. Kdo uspěl?

Kvalifikační turnaj na jihu Čech ovládl domácí Písek

Turnaj mladších žáků v Písku začal zápasy ve skupinách. Ve skupině A hrála Zliv, Písek a Tatran Třemošná. Duel započalo jihočeské derby, v němž nejtěsnějším výsledkem vyhrála Zliv 0:1. Borci od „Splavu“ museli zápas proti Tatranu rozhodnout v nájezdech. Zliv skupinu zakončila vítězstvím 3:1 proti západočeskému týmu. Ve skupině B se utkali Datlové, Mečouni a Buldoci. Blatná vyzrála 2:1 na Plzeň. Jihočeši poté podlehli 4:1 Stříbru, které porazilo i Mečouny, a to 2:4.

Tabulky byly dané a šlo se do nadstavby. Stříbro a Zliv byly automaticky v semifinále, do kterého se probojovala Blatná. Ta porazila ve čtvrtfinále 3:1 Třemošnou. Plzeň podlehla Písku 8:0, a tak se domácí hokejbalisté postavili Buldokům. Oba důležité zápasy byly vyrovnané natolik, že rozhodoval pouze jeden gól. Zliv přehrála Blatnou 3:2 a Stříbro smutnilo, protože nečekalo, že na ně Písek najde recept. Ve finále mladší žáci Písku oplatili Zlivi porážku ze základní skupiny.

HBC Pardubice porazily na turnaji všechny soupeře

Turnaj ve východních Čechách se hrál tabulkově, akce se účastnila Hostivař, Kelti, Svítkov, HBC Pardubice a Kyjov. Dobře začaly HBC Pardubice, které v derby zvítězily proti Svítkovu 1:0. Středočeský šlágr dopadl mnohem lépe pro HBC Hostivař poměrem 4:0. Polabinští borci poté brali výhru 0:3 nad Moravany. Hostivař podlehla Svítkovu 5:2. Ve druhém duelu se Keltům nepodařilo bodovat, protože Kyjov ubránil těsné vedení 0:1.

Dominantní HBC Pardubice ani ve svém třetím zápase neinkasovaly, přehrály Hostivař 0:6. Něco podobného se podařilo Svítkovu proti Keltům – 0:5. Kyjov nenašel následně recept na Kyjov, prohrál s ní 3:6. Bez inkasované branky přidaly HBC Pardubice čtvrtou výhru. Vše zakončila kanonáda Svítkova proti Kyjovu, který prohrál 8:1. Turnaj ovládli mladší žáci z Polabin, kteří měli 12 bodů a skóre 14:0.