Přebor ml. žáků

Mladší žáci mají za sebou první finálový turnaj! Mistry se stali nadaní Kelti

Mladší žáci poprvé bojovali také na finálovém turnaji. První štítek na putovním poháru si připisují Kelti.



Po šesti kvalifikačních turnajích Přeboru mladších žáků se na zimní stadion do Světlé nad Sázavou probojovalo šest týmů: Kelti, Kladno, Hostivař, Kert, Ježci a Pardubice. Týmy byly v sobotních utkáních rozděleny do dvou skupin, kde každý sehrál dva zápasy. Všechny duely byly velmi vyrovnané a hráči předvedli skvělé výkony. Nedělní zápasy rozhodovaly o konečném pořadí.

V zápase o 5. místo změřili síly Ježci Heřmanův Městec a HC Kert Park Praha. Ježci v úvodu zápasu dokázali rychle otočit skóre ve svůj prospěch. Kert však ve druhé polovině překvapil a třetí třetinu dokonce ovládl. To však ale na vítězství nestačilo a Kertu se nepodařilo dohnat manko z úvodní části zápasu. Na finálovém turnaji obsadil tedy šestou příčku. Velkou zásluhu na výhře měla dvojice Jakub Peřina a Michal Mareček, kterým se několikrát povedlo v rozhodujícím zápase prosadit. Ježci si tak z finálového turnaje odváží pohár za páté místo.

Do semifinálového boje postoupily Pardubice a Hostivař. V prvních dvou třetinách se hra přelévala ze strany na stranu a skvělou práci předvedli oba brankáři, kteří podrželi svůj tým. Do vedení se hned v úvodu třetí třetiny dostávají po gólu Marka Salamona Pardubice, Lukáš Kmínek přidává ve dvacáté osmé minutě na 2:0. Hostivař však snižuje po šestnácti vteřinách na 2:1. O necelou minutu později uklidňuje Martin Hruška situaci a Pardubice jsou o kousek blíže k bronzovým medailím. V poslední minutě zápasu přidává Kmínek ještě čtvrtou branku a Pardubice se mohou radovat z bronzových medailí.

Ve finálovém zápase se utkali Kelti a Kladno. Kelti soupeře zaskočili dvěma rychlými brankami hned v první minutě. Kladnu se povedlo v osmé minutě snížit, ale Kelti na nic nečekali a v závěru třetiny přidali ještě jednu branku. Ve druhé třetině Kelti využili přesilovou hru a Martin Hasal navyšuje na 4:1. V sedmnácté minutě přidává branku ještě Matyáš Kajer. Ve třetí třetině se Kladno dostává do hry a snižuje na 5:3. Závěr utkání však lépe zvládají Kelti a dvěma brankami si pojišťují zlaté medaile.

Nejlepší ocenění za celý turnaj si odnesli brankář Karel Patera (HBC Kladno), nejlepší obránce Mikuláš Vaniš (HBC Hostivař), nejlepší útočník Michal Schnaubelt (HBC Kladno), nejproduktivnější hráč Martin Hasal (SK Kelti 2008).

Ohlasy:

Roman Kajer (trenér SK Kelti 2008): „Na turnaj se těšili nejen kluci, ale samozřejmě i celý realizační tým. Přeci jen se jednalo o zakončení celé sezony, kde byla možnost poměřit síly s těmi nejlepšími. Tomu odpovídala i příprava na turnaj, organizace a složení realizačního týmu. Chtěli jsme, aby si kluci užili turnaj co nejvíce, proto se cestovalo do kempu na Sázavu už v pátek. Atmosféra a nadšení, které z týmu přímo sršelo, se ani nedá popsat. Kluci pak ukázali, jak velcí bojovníci to jsou, i když jsme několikrát museli obracet nepříznivé skóre, povedlo se nakonec projít turnajem bez jediného zaváhání. Všichni Kelti si pak zaslouží velkou pochvalu za to, jak celý turnaj odmakali a jak fungovali jako celek. Věřím, že pro každého z hráčů bude získaný titul velkou motivací do dalších sezon strávených s hokejbalem. Obrovský dík pak patří také rodičům a fanouškům za podporu nejen na tomto turnaji, ale i během celé sezony.“

Milan Kubíček (trenér HC Kert Park Praha): „Už samotná účast ve finálovém turnaji je velký úspěch, vždyť v Česku působí na padesát družstev mladších žáků. A kluci vyhráli hned dva kvalifikační turnaje. Ve Světlé odehráli výborný zápas s Pardubicemi, porazili později stříbrné Kladno. Turnaj se úplně nepovedl brankářům. Dokázali nás podržet, ale udělali i chyby. Ty ke sportu patří. Hranice mezi úspěchem, tedy bojem o medaile, a neúspěchem, kdy se do něj nedostanete, je hodně tenká. Nás od postupu dělil jeden gól, ať s Pardubicemi nebo Kladnem. Každý z kluků ale odevzdal na turnaji maximum, nikdo nic nevypustil a pro všechny je účast obrovskou zkušeností a motivací do dalšího tréninku. Vždyť co se nepovedlo teď, můžeme dokázat za rok. Družstvo se tolik nezmění. Vhodně tým doplníme z přípravky, a kluci, kteří jdou do starších žáků, se mohou o postup poprat ve své kategorii.“

>>KOMPLETNÍ FOTOGALERIE<<


Fotogalerie: