Reprezentace

Národní tým hráčů do 16 let se na konci března sejde k další přípravě!

Realizační tým reprezentace U16 zveřejnil nominaci na jednodenní soustředění, které se uskuteční 28. března na Zimním stadionu Nikolajka v Praze. Šestnáctka se v rámci pokračující přípravy na červencové MS v Žilině například střetne v přípravném duelu s juniorkou Hostivaře.

Trenéři reprezentace hráčů do 16 let chtěli původně dvoudenní soustředění, ale v nabitém sezónním programu museli od původního plánu opustit. Nakonec zorganizují jednodenní herní kemp v Praze na ZS Nikolajka. „Chtěli jsme hlavně na hřiště hokejových rozměrů, na kterých se bude hrát mistrovství světa v červenci na Slovensku, což není na konci března stále na většině zimních stadionů možné. Naštěstí jsme v rámci zimní přípravné soutěže eXcellent League narazili na utkání, které se odehrálo na zimním stadionu Nikolajka, kde je položen plastový povrch a pro naší přípravu je zázemí plně postačující,“ vysvětluje asistent hlavního trenéra reprezentace U16 Filip Červinka.

Národní tým se o velikonočních prázdninách sejde pouze na jednodenní kemp. Hlavní důvody vysvětluje další asistent trenéra Michala Koza: „Tento kemp je speciálně určen především hráčům narozeným v roce 2008. Toto rozhodnutí přichází v kontextu nadcházejícího republikového turnaje krajů, pro který jsme se rozhodli uvolnit hráče narozené v roce 2009, aby mohli reprezentovat své krajské výběry. Cílem je podpořit kvalitu turnaje a zároveň nám to umožní lépe sledovat výkonnost hráčů,“ přibližuje.


Trenéři národního týmu hráčů do 16 let budou pokračovat v přípravě před Velikonoci, posléze v květnu a pak až těsně před Mistrovstvím světa! Autor fotky: Jaroslav Soukup | flickr.com 

Přípravný zápas s Hostivaří reprezentaci U16 dostatečně prověří

V rámci březnového soustředění se reprezentační šestnáctka střetne v přípravném duelu s juniorským týmem Hostivaře. „Chtěli bychom jim za tuto možnost nesmírně poděkovat. Není opět jednoduché najít vhodného a silného soupeře do přípravy v průběhu sezóny. Na jednodenním kempu podstoupíme dvě tréninkové jednotky a vrcholem bude zmiňovaný přípravný zápas, který adepty pro reprezentační dres na světový šampionát, a navíc na velkém hřišti více než dostatečně prověří,“ těší jednoho z trenérů reprezentace U16 Filipa Červinku.

Mistrovství světa v Žilině se uskuteční od 4. do 7. 7. 2024. Času na přípravu už po březnovém kempu mnoho nezbývá. „To je úděl jednoletých cyklů u mladší kategorie hráčů do 16 let. Tak to prostě je a my se tomu musíme maximálně přizpůsobit. S trenéry vyrazíme i na inspekční cestu turnaje krajských výběrů. Po konci března budou naplno pokračovat soutěže a my se k dalšímu soustředění sejdeme až po jejich konci v červnu, kde vyvrcholí výběr základní sestavy pro mistrovství světa, jednáme však ještě o jednom termínu na začátku května,“ prozrazuje Filip Červinka.


Dokumenty ke stažení: