Reprezentace

Prioritou pro mě zůstává Extraliga! hlásí brankář Kladna Vít Čapek, jenž usiluje o post jedničky reprezentace U21

Juniorský mistr světa ze St. John's, Vít Čapek, navždy opustí mládežnický hokejbal a bude se muset prosadit již pouze v tom seniorském. Teď je otázkou, kde a za koho bude nastupovat. Již minulou sezónu hájil dres kladenských Rysů v Extralize, ale co Horalové z 1.Ligy? Bude Čapek chytat za oba týmy?

Nemyslím si, že mi budou zápasy za juniorku chybět

Vítku, ještě, než se vrhneme na současné dění, jak po dvou letech vzpomínáte na památný turnaj v Kanadě, kdy jste s českou juniorskou reprezentací do 20 let uzmul zlatou medaili?
Na Kanadu vzpomínám jen v tom nejlepším. Byl to skvělý šampionát s nejkrásnějším možným koncem.


Teď ale zpátky k Vaší situaci. Jaký je to pocit, když již nebudete moci nastupovat za mládežnické celky? Nebude Vám to chybět? Přece jenom dospělý hokejbal je jiný.
Moc jsem nad tím nepřemýšlel. Ale nemyslím si, že mi budou zápasy za juniorku chybět. Pro mě to byly zápasy stejné jako teď v Extralize mužů. Vždy jsem chtěl vyhrát.


Hlavní otázkou asi bude, kde budete v příští sezóně nastupovat. V podzimní části zrušeného ročníku jste chytal Extraligu za Kladno, budete v tomto působišti pokračovat?
Ano, budu pokračovat na Kladně. Mám tam rozdělanou nějakou práci a určitě nechci odejít po jedné sezóně a ke všemu bez poháru.



V Prachaticích pokračovat nebudu...

A jak to bude s 1. Ligou a týmem Prachatic, kde Váš otec trénuje? Budete řešit nějaké střídavé starty? 
Rozhodl jsem se, že v Prachaticích pokračovat nebudu. Nevidím rozumný důvod, proč ano. V minulé sezóně jsme se s Pixičem (Tomáš Pixa) střídali po zápase, což ani pro jednoho z nás nebylo dobré a nechci v tom pokračovat další sezónu. Po domluvě s panem Kadlecem a panem Maršnerem budu mít vyřízené střídavé starty do rodného Písku, kde mají s brankáři problém.


Pokud budete mít možnost chytat v obou soutěžích, čemu dáte větší přednost? Určitě Extralize, že?
Samozřejmě prioritou pro mě zůstává Extraliga.


Vít Čapek se v sezóně 2020/21 mezi juniory už ukázat nemůže. Na mistrovství světa hráčů do 21 let ve Vispu ale ano! Zdroj fotky: fcb HBC Kladno


Obhajít zlato na MS? Nejlepší možný konec juniorské kariéry

Je neuvěřitelné, že můžete ještě jednou reprezentovat naši zemi na dalším juniorském mistrovství světa. Jste za to rád? Tentokrát to ale bude jiné, nemyslíte?
Jsem rád, že ISBHF mistrovství nezrušila, ale přesunula jej na další rok. Z osobního hlediska to asi trochu jiné bude, ale co se týče týmu, bude to stejné mistrovství jako každé jiné. Pojedeme tam pro zlato!


Mistrovství světa Vás asi nemine, myslíte, že můžete být jedničkou české dvacítky? Cíl je jasný, obhájit zlato, to by byl asi sen. Dokážete si to představit?
Pevně věřím v to, že budu jedničkou. Ale do šampionátu zbývá skoro rok. Bude rozhodovat spousta faktorů. Pokud by se nám povedlo obhájit zlaté medaile, byl by to ten nejlepší možný konec mé juniorské kariéry.


Více informací o juniorském šampionátu na webu visp-raron2020.com