Reprezentace

Troufám si tvrdit, že se bylo na co dívat, ohlíží se za Páňa Cupem Jan Diviš z Karviné

Česká reprezentace můžu odehrála o víkendu v rámci příprav na mistrovství světa Páňa Cup. Na tradičním mezinárodním turnaji oblékl dres reprezentace také Jan Diviš. Karvinský útočník hodnotí předsezónní turnaj, zmiňuje se o dobré kondici hráčů nebo přípravě na další sezónu.

Každý hráč musí být v pohybu a o úspěchu pak rozhodují maličkosti

Honzo, o víkendu jste se s reprezentací mužů zúčastnil na Kladně Páňa Cupu, který jste vyhráli. Co Vám turnaj ukázal krátce před začátkem nové sezóny?

Turnaj prokázal, že každým rokem se zvyšují nároky na atletickou připravenost hráčů. Každý hráč musí být v pohybu a o úspěchu pak rozhodují maličkosti a individuální technická vybavenost hráčů v maximální rychlosti. Každý zápas v sezóně bude fyzicky náročný.

Utkali jste se se třemi extraligovými týmy a jedním mužstvem ze Švýcarska. Překvapil Vás některý ze soupeřů nebo turnaj splnil Vaše očekávání?

Turnaj určitě splnil všechna očekávání. I když se jednalo o předsezónní zápasy, troufám si tvrdit, že se bylo na co dívat a předvedené výkony pobavily přítomné diváky. Za vyzdvihnutí určitě stojí zápas s Kladnem, který byl ozdobou celého turnaje a díky vynikajícímu výkonu kladenského gólmana Leoše Gerlicha bylo o co hrát až do závěrečného hvizdu.

Každý den jste odehráli dva zápasy, ani jednou jste neprohráli a nastříleli 27 gólů. Jak náročné byly souboje z Vašeho pohledu na hřišti?

Celý víkend byl poměrně náročný. Sobota začala tréninkovou jednotkou. Všechny zápasy byly ve vysokém tempu, protože trenéři po nás vyžadovali, abychom my byli ten tým, který řídí hru, je na balónku a má výborný pohyb. A to bez ohledu na skóre. Takže jsme museli pořád držet koncentraci a jak se říká "jezdit po prdeli".


Národní tým podstoupil atraktivní přípravu na Páňa Cupu na Kladně. Teď už se naplno začnou rozjíždět soutěže všech kategorií. Autor fotky: Roman Mareš.

Fyzicky jsou dnes připraveni všichni velmi dobře

V týmu bylo hodně juniorských reprezentantů z mistrovství z Liberce, naopak někteří zkušení hráči budou do příprav na mistrovství ještě zapojeni. Bude těžké se dostat do konečné nominace?

Myslím si, že do konečné nominace bude extrémně těžké se dostat. Spousta kluků, kteří hráli toto léto v Liberci, na nominaci má a po této sezóně budou zase ještě vyspělejší a lepší. Fyzicky jsou dnes připraveni všichni velmi dobře. Příští rok v létě tak bude záležet na aktuální formě. Možná bude rozhodovat i pozice a týmové úkoly, který hráč nakonec pojede a který ne.

Nová sezóna už začne zanedlouho. Jak jste se na ni připravovali s Karvinou? Chystal jste se na ni vzhledem k reprezentaci více?

Letní příprava proběhla, co se týmu HbK Karviná týče, stejně jako každý rok. Já osobně si to doplňuju o své tréninky. Vše se odvíjí dle momentální potřeby a času, který mi dovolí zaměstnání.

Příští týden vstoupíte do soutěžních zápasů proti Prachaticím. Těšíte se už na první duely v Extralize?

Léto bylo dlouhé a samozřejmě se na zápasy už těším. Bohužel jsem si teď o víkendu na Páňa Cupu podvrtnul kotník. Moje pozornost tak nyní směřuje k rychlé rekonvalescenci, abych se co nejdříve zase mohl zapojit do tréninkového procesu a hrát zápasy.


Vstoupí Karviná společně s Janem Divišem (vpravo) úspěšně? Zdroj fotky: HbK Karviná.