Liga st. žáků

HC Kert Park ukázal, že má nejlepší tým starších žáků! Finálový turnaj se odehrál v Sušici

Finálový turnaj starších žáků se v letošní sezóně odehrál v Sušici, kde bylo šest nejlepších celků z celé republiky. Ve dvou skupinách tyto týmy bojovaly o postup do semifinále. Kdo se do bojů o medaile dostal? Více informací naleznete níže.


Skupina A

HBC Pardubice opanovaly skupinu, ale na titul to nestačilo

Ve velkém boji, který svedly Pardubice a Hostivař, uspěly Pardubice. Východočeši v přestřelce vyhráli 7:4. Následně Hostivař těsně uspěla 2:1 s hradeckými Piráty, ale ti byli proti. V rozhodujícím zápase porazili 3:4 Pardubice a tím si zasloužili postup do semifinále.

Starší žáci Mečounů dosáhli na stříbro. Zdroj fotky: Hokejbal tým.

Skupina B

Kert Park svou skupinu vyhrál se skóre 20:0

V prvním zápase si starší žáci z Lužin poradili s Mečouny z Plzně 8:0. Ve druhém nasázeli ještě o čtyři góly více svému soupeři z Brna. Buldoci se museli ve skupině smířit i s druhou porážkou, když s Plzní prohráli 1:6. Kert Park a Plzeň tak čekalo semifinále.

Pardubicemi po velkém boji skončily zklamané. Bylo z toho stříbro. Zdroj fotky: Hokejbal tým.

Play off

Hostivař o zápase o páté místo nezaváhala a Brno porazilo 3:1. V semifinále jsme viděli jeden vyrovnaný zápas, když HBC Pardubice jen tak tak postoupily přes HBC Plzeň. Kert pokračoval v krasojízdě a nedal Pirátům šanci. Souboj o bronz byl jednoznačnou záležitostí pro Mečouni. TI vyhráli poměrem 9:1. Fanoušci v Sušici mohli vidět velkou podívanou ve finále, kde se hrálo na krev. HBC Pardubice po celý zápas dotahovaly. Nejdříve ztrátu 0:1, poté 1:2 a následně 2:3. Podařilo se jim však vyrovnat 43 vteřin před koncem zápasu. Vypadalo to na sladký obrat, ale Kert Park Praha ukázal svou šikovnost. Nájezdy patřily hokejbalistům z Lužin a ti brali zlato.

HC Kert Park Praha mistr ligy starších žáků 2022/23. Zdroj fotky: Hokejbal tým.