Extraliga dorostu

Budeme se rvát o medailové pozice, předesílá kapitán pardubického dorostu Jakub Mikula

Základní část Extraligy dorostu zakončí Pardubice v neděli proti Hostivaři, ale již nyní mají jisté 2. místo v divizi východ. Jak je spokojen kapitán týmu Jakub Mikula s dosavadními týmovými i osobními výkony? Jak cítí šance na finálovém turnaji? A co prozradil o svém působení mezi juniory i muži?

Pardubice mají kolo před koncem základní části jisté druhé místo ve své divizi. Odpovídá toto umístění vašim předsezónním předpokladům, a i výkonům v průběhu roku, nebo jste se mohli umístit i jinak?

Jsme za 2. místo rádi. Letos, když byly do naší divize přidány pražské týmy, očekávali jsme ještě náročnější sezónu než minule. To se potvrdilo, a jsem opravdu rád, že jsme to zvládli a kvalifikovali se rovnou na finálový turnaj.

V posledním kole na vás čeká třetí Hostivař. Nemyslíte si, že by mohla jistá pozice v ligové tabulce nějak ovlivnit výkon vašeho týmu? Co konkrétně od zápasu očekáváte?

Určitě ne! Budeme to brát už jako zápas na finálovém turnaji, i když už je prakticky rozhodnuto. Věřím, že to bude boj do poslední vteřiny a budeme chtít vyhrát.

Když objektivně posoudíte výkony Pardubic v průběhu letošního ročníku, jaké cíle si kladete pro závěrečnou část sezóny? Připadá v úvahu dorostenecký titul? Případně koho vidíte jako nejžhavější konkurenci?

Na začátku sezóny se nám dařilo, až na zápas se Svítkovem, kdy jsme bohužel, po mé fatální chybě, prohráli a ztratili tak důležité body, stejně jako v utkání s Hostivaří na domácí půdě. Na konci sezóny jsme se úspěšně kvalifikovali na finálový turnaj, i když to byly nervy do posledního zápasu. Určitě se budeme chtít rvát o medailové pozice a získat ten vytoužený titul. Jako konkurenci vidím třeba mistry z minulého roku HBC Kladno, berounské Kelty nebo právě Svítkov.


S juniory jsme měli na lepší umístění

Osobně se vám letos také daří a na jaře jste nasbíral ještě více bodů než na podzim. Jste sám se sebou spokojený, nebo od sebe očekáváte ještě lepší výkony? Berete 3. příčku v kanadském bodování jako velký úspěch?

Spokojený jsem, ale vždycky se najde něco, na čem pracovat. Především doufám že moje výkony potrvají i na finálovém turnaji.

Letos jste nastupoval i v dresu pardubické juniorky, které minulý víkend skončila sezóna po neúspěchu ve čtvrtfinále. Jak byste zhodnotil své působení v této kategorii a její absenci v semifinálových bojích?

Jsem rád, že jsme postoupili z předkola proti pirátům z Hradce a pak už na nás čekal favorit z Heřmanova Městce. Věděli jsme, že mají výborný tým, mají opravdu šikovné hráče, a že to bude boj až na krev. První zápas jsme bohužel, po zbytečných vyloučeních a učebnicově odehraných přesilovkách Ježků, prohráli. Druhý zápas byl mnohem vyrovnanější, nicméně jsme znovu inkasovali v oslabení, a Ježci už si potom zkušeně postup pohlídali a přidali i další góly. Musím říct, že jsme měli docela mladý tým, ale jsem rád, jak jsme to zvládli. Juniorka je mnohem rychlejší než dorost. Myslím si, že jsme měli na lepší umístění, ale vrátíme se silnější.

Odměnou za vaše výkony byla i účast v A týmu Pardubic při letošním tažení play off mužské Extraligy. I tomu však sezóna již skončila po těsné semifinálové sérii s Letohradem. Čekal jste, že vaši spoluhráči postoupí do finále? Budete sledovat finálovou sérii i bez jejich účasti? Komu budete případně fandit?

Byl jsem rád, že jsem mohl být s klukama z A týmu skoro po celou sezónu a trénovat s nimi. Jsem rád za to, jak mě přijali a taky, že jsem s nimi mohl jezdit i na venkovní zápasy, protože je to výborná zkušenost do budoucna. Určitě budu sledovat finále Extraligy hokejbalu. Nemám sice konkrétního favorita, ale určitě to bude zajímavé a napínavé až do konce.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
19 82:59 37
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
19 38:103 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8