Extraliga juniorů

Postup do semifinále mělo obtížnější pouze Kladno. Ježkům, Elbě i Keltům stačily 2 zápasy

Na zvládnutá domácí utkání venku navázali Ježci, Beroun a Ústí. Semifinálovou čtveřici doplnilo v neděli Kladno, když ve třetím zápase vyzrálo na Svítkov. Boje o finále propuknou příští víkend, tentokrát již na 3 vítězná utkání. Již nyní je však jisté, že bitvu o titul svede někdo jiný než posledně.


Čtvrtfinále

Beroun obstál i na těžké půdě Třince a postoupil v nejkratší možné době

Po úspěšném domácím klání mohl Beroun již v sobotu postoupit do semifinálových bojů a definitivně se tak pomstít za loňské vyřazení. Naděje Třince na prodloužení série spočívala v domácím prostředí s nepopulárním asfaltovým hřištěm, ale Kelti se ho nezalekli a v průběhu zápasu pravidelně hrozili. Na úvod se prosadil Krbec a nasměroval svůj tým k postupu. Domácí však zbraně nesložili, a zabránili Berounu skórovat vícekrát. Stav se následně měnil dvakrát během minuty a půl, kdy ve druhé třetině strhli Vizváry s Kapitanovem vedení na stranu Třince. Ve třetí třetině se podruhé v zápase prosadil Krbec a vypadalo to, že se za nerozhodného stavu bude prodlužovat. Necelé 2 minuty před koncem však využil přesilové hry Taufer, domácí již nestihli zareagovat a s letošním ročníkem se museli rozloučit. Těsné vítězství 2:3 tak dokonalo odplatu Keltů a posunulo berounské mužstvo do semifinále.

Hostivař se vysněné obhajoby nedočká, Elba letos nezaváhala a postupuje ve dvou zápasech

Jako další oddalovala konec sezóny pražská Hostivař. V domácí aréně se za hlasité účasti obou fanouškovských kotlů utkala s ústeckou Elbou a emoce doslova stříkaly. Přes kvalitní nástup domácích, prokázali svou sílu hosté, když skóre otevřel Tomšík. Následně se Hostivař snažila o odpověď, ale ohrozit hostujícího brankáře se jí příliš nedařilo, čehož využili znovu hosté. Po zbytečných chybách soupeře se nejprve prosadil znovu Tomšík, a vzápětí Čaloun. Za stavu 0:3 začalo hřiště připomínat spíše válečné území a rozhodčí nestačili rozdávat tresty. Jedním ze zásadních okamžiků byl i trest do konce utkání pro ústeckého kapitána Kapustu. Rozhodčí nakonec nařídili neuvěřitelných 24 vyloučení a došlo i na nevyužité trestné střílení. Nepohledný hokejbal toho již příliš nenabídl a postupně se přibližoval neslavný konec Pražanů v aktuální sezóně. Ještě ve druhé třetině nabídli domácí dalším zaváháním čtvrtý gól ústeckému Mackovi a bylo jasno. V závěrečné patnáctiminutovce sice domácí ještě zabojovali, ale branku se jim vsítit nepodařilo a Elba si došla pro postup. Výsledek 0:4 ukončil Hostivaři cestu za obhajobou a do bojů o finále poslal tým z Ústí nad Labem. I v tomto případě se jednalo o vydařenou odvetu za loňský ročník, ve kterém Elba padla s Hostivaří v semifinále.

Vítěz základní části uspěl i v Pardubicích a dokráčel vstříc bojům o finále

Po vyrovnaném boji v Heřmanově Městci se série přesunula do Pardubic. I tentokrát skončila první třetina remízou, ale ve druhém dějství již favorizovaní Ježci odskočili na rozdíl dvou branek. Nejprve se z přesilové hry prosadil Sedlák a následně navýšil skóre Pilař. Třetí třetina dala domácím záblesk naděje, když půl minuty po úvodní buly snížil Dostál. Hosté však nenechali soupeře dostat se na koně a 3 minuty na to potvrdil svou formu druhým gólem Pilař. Následovala další využitá přesilovka, ze které se prosadil Málek a postup pečetil kapitán Šmíd do prázdné branky. Výsledek 1:5 zajistil Ježkům druhý postupový bod a účast v letošním semifinále. V něm bude týmu z Heřmanova Městce soupeřem mužstvo berounských Keltů.

Svítkov nastoupil v plné sestavě a sérii vrátil na Kladno, nakonec Rysům postup ale nesebral

V Pardubicích se v sobotu hrálo i utkání mezi Svítkovem a Kladnem. Po suverénní domácí výhře Rysů se očekával mnohem napínavější duel vzhledem k posílení Svítkova juniory hrajícími seniorskou Extraligu. Elitní lajna okamžitě ovlivnila dění na hřišti a po gólech Bláhy a Kábrta byl výsledek první třetiny 2:0. Kladnu nepomohla ani dlouhá odmlka domácích, a i potřetí se prosadil Svítkov. Podruhé se prosadil Kábrt a návrat série do Kladna byl na dosah. Rysům se nepodařilo vsítit ani jednou a definitivní tečku za zápasem tak udělal ve třetí třetině Shejbal. Po hladkém vítězství Svítkova 4:0 byl na programu rozhodující zápas zpět na půdě Kladna.

Třetí zápas série připadl hned na neděli a očekávala se tuhá bitva. První třetina skončila nerozhodně, když se oba týmy prosadily z přesilové hry. Za Svítkov nejprve vsítil Korbel, za Kladno následně odpověděl Bauer. Klíčová byla druhá třetina, ve které se domácím podařilo odskočit po gólech Doubravy, Drechslera a Patery. Svítkovu nepomohlo ani nařízené trestné střílení proti brance domácích, a v závěru tak museli hodně přidat. Naději se povedlo vystřelit opět Korbelovi, a na řadu tak přišla hra bez brankáře. Té se ovšem podařilo domácím využít hned dvakrát a cesta Svítkova za titulem skončila až překvapivě brzy. Kladno získalo druhý postupový bod ve třetím zápase působivou výhrou 6:2 a zahraje se i o finále. V dalším souboji titánů se utká s ústeckou Elbou.