Reprezentace

Reprezentační šestnáctka bude na začátku dubna pokračovat v přípravě na šampionát!

Trenéři národního týmu hráčů do 16 let zveřejnili nominaci na další soustředění před mistrovstvím světa v Liberci! Kemp se uskuteční na zimním stadionu ve Svitavách 6. – 7. 4. 2023.

Realizační tým reprezentační šestnáctky provedl další zúžení kádru. „Jedná se o druhý užší výběr. Bylo poměrně složité vybrat 26 hráčů a 4 gólmany, protože kluci nám stále dokazují, jak jsou vyrovnaní. Rozhodují detaily, parametry hráčů pro mezinárodní hokejbal na hřišti větších rozměrů,“ vysvětluje jeden z asistentů trenéra a vedoucí týmu v jedné osobě Michal Koza.

Hráči, kteří figurují mezi náhradníky nebo vůbec nejsou v nominaci by ve svém snažení ale rozhodně přestat neměli! „Jak vždy avizujeme, pro ty, kteří se do této nominace nedostali, to neznamená, že by byli vyřazeni. Budeme hráče sledovat během jarní části extraligy dorostu a juniorů a budeme sledovat a rozhodovat se, i dle aktuální formy hráčů a jejich typologie tak, aby se poskládal tým, který na hřišti s velkými rozměry bude běhavý, důrazný, soubojový a efektivní v koncovce,“ zdůrazňuje Michal Koza.

Trenéři reprezentace hráčů do 16 let se rozhodně ani netají s nedostatky hráčů, na kterých by měli zapracovat. „Zároveň po proběhnutých kempech i hodně apelujeme na vlastnost, aby hráč dokázal dobře číst hru, tam mají někteří mezery, se kterými je třeba pracovat,“ dodává asistent hlavního trenéra a vedoucí týmu Michal Koza.

Termín uzávěrky potvrzení hráčů na 4. kemp je ve ČTVRTEK 30. BŘEZNA, DO 21:00 hod.!


POTVRZENÍ ÚČASTI, případně omluvení mají hráči resp. jejich rodiče posílat na email: repreu16@hokejbal.cz ideálně ve formátu:

  • Hráč: Jméno, Příjmení.
  • Rodič: vyjádření, zda fakturu za účastnický příspěvek hradí rodič nebo klub (některé kluby hradí, některé nikoliv, je potřeba se domluvit v mateřském klubu.

Realizační tým také apeluje na správné ustrojení hráčů na hřišti:

  • holenní chrániče, suspenzor, chrániče kolen (doporučujeme Knapper - k zakoupení ZDE).
  • Klubový dres nebo vršek s dlouhým rukávem!