Pilsen Challenge

Celý turnaj jsme se nadřeli na gól, hodnotí Pilsen Challenge kapitán reprezentace U20 Marek Hroch

Reprezentace hráčů do 20 let nevyhrála žádné utkání ani ve druhém hracím dni Pilsen Challenge a se dvěma body se umístila na poslední pozici. Pro tým to ale byly důležité zkušenosti. Marek Hroch věří, že mužstvo na nedostatcích zapracuje a na mistrovství bude v lepší formě.

Naším hlavním záměrem nebylo na turnaji vyhrát, ale byla to prověrka

Marku, na Pilsen Challenge jste získali dva body, před turnajem jste ale měli vyšší cíle. Mrzí vás, že jste nevybojovali nějakou výhru?

Jednoznačně, není to příjemné tady nevyhrávat, byť jsou tady týmy výborné kvality jak Švýcaři, tak tým ze Slovenska hrál velmi kvalitní hokejbal, je tu úřadující mistr republiky, to jsou samé skvělé třídy hokejbalu. Naším hlavním záměrem nebylo tady na turnaji vyhrát nebo hrát na výsledek, ale byla to prověrka, jsme tady širší nominace, měli jsme tady něco jinak natrénovat, něco si zkusit ve hře. Hlavně poprvé spolu hrát jako jeden celek proti jiným soupeřům než mezi sebou. Výsledky sice nebyly naší prioritou, nicméně mrzí nás, že jsme tady ani jednou nevyhráli, že jsme prohráli s Plzní nebo se slovenským týmem.

V prvním dnešním utkání jste prohráli s Nitrou 0:3. Jak se za zápasem ohlížíte?

Celý turnaj jsme se tu nadřeli na gól, takže občas výsledky vypadaly jako by nás tým přehrál jako se slovenskou Nitrou 0:3. Není to podle mě výsledek, který by odpovídal obrazu hry, myslím si, že jsme měli víc ze hry, měli jsme navrch, byli jsme rychlejším týmem, měli jsme aktivnějším pohyb v útočném i obranném pásmu, nicméně když nedáte gól z 28 střel, které jsme napočítali, tak se zápasy těžko vyhrávají.

Dlouho jste prohrávali jen o jednu branku, ale nepodařilo se vám na soupeře dotáhnout. V čem jste viděl největší problémy, že jste nevsítili žádný gól?

V šatně jsme si říkali, že nám tady chybí nějaký střelec, vyložený zakončovatel, což je asi pravda. Na druhou stranu si myslím, že jsou v útoku velmi kvalitní hráči z různých koutů republiky. Nevím, čím to úplně bylo, jestli jsme nepřijeli úplně v nejlepší formě po dlouhé zimní pauze, jestli nám nesedli soupeři nebo obecně naše hra, to si nemyslím, ale prostě jsme to tady nějak nezvládali, nedávali jsme góly, nebyli jsme ani nebezpeční v určitých pasážích hry.


Marek Hroch s týmem bojoval, ale hráčům se nedařilo v koncovce, na turnaji byl kapitánem reprezentace U20. Autor fotky: Milan Podpera.

Všechno se musí doladit, musíme na sobě pracovat také individuálně

Ve druhém zápase jste se utkali s Oberwilem, souboj skončil nerozhodně 2:2. Jak ho hodnotíte?

S Oberwilem to byl jiný hokejbal než s týmy z České republiky, ty se prezentovaly podobným hokejbalem, jako se chceme prezentovat my. Aktivní napadání, rychlý přechod z obrany do útoku a dravý hokejbal s velkým důrazem. Byl to pro nás asi nejbližší soupeř, co očekáváme, že potkáme na mistrovství světa. Je škoda, že jsme si neudrželi vedení 2:1 až do konce, rozhodla taková smolná bule. Každopádně si myslím, že jsme mohli dát o dva, tři góly více, byl by to úplně jiný zápas. Myslím si, že Oberwil nebyl zas tak nebezpečný v útoku, jak by zvládal být nebo jak by byl jiný tým na tomto turnaji. Nedali jsme ale moc gólů, tak nemůžeme očekávat, že tady budeme vyhrávat.

Po první třetině jste prohrávali, ale pak se vám podařilo skóre otočit a vedli jste 2:1. Věřil jste, že byste mohli utkání zvládnout?

Jasně, říkali jsme si 2:1, hrajeme teď pěkný hokejbal, máme navrch, cítili jsme to ve třetí třetině. Pak jsme si říkali na střídačce, že nesmíme dát nohu z plynu, musíme to udržet, pořád tlačit v útočném pásmu, nepustit je do našeho obranné. Ale 20 vteřin na to, bule v našem obranném pásmu, čistě ji prohrajeme, je to střela od výborného obránce a prostřelil to, je to škoda.

V rámci přípravy to pro vás byly první těžší zápasy před mistrovstvím světa. Co si z mezinárodního turnaje odnesete?

Nyní jsme v polovině přípravy na mistrovství světa, musíme sehrát přesilovky, protože rozhodují zápas, musíme si stanovat obranné dvojice a čtveřice na oslabení, všechno se musí doladit. Musíme na sobě pracovat také individuálně, každý do toho musíme dupat v klubech, abychom na šampionát přijeli v mnohem lepší formě než sem a aby se tam našli střelci a dříči. Věřím, že si to sedne v momentě, kdy každý bude v nějaké formě, bude mít svoji roli danou a pak se s tím dá pracovat lépe.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9