Pilsen Challenge

S Kert Parkem jsme drželi dobrý krok, těší reprezentačního obránce Daniela Pavlíka

Reprezentace do 20 let si zapsala na prvním hracím dni Pilsen Challenge jen bod, ale získala především zkušenosti. V utkání s Plzní vsítil první branku Daniel Pavlík, který se tak prosadil proti svému týmu. Plzeňský obránce ale zápas vnímal jako ostatní, další den se těší na zahraniční soupeře.

Měli jsme touhu po více bodech

Danieli, v prvním hracím dni Pilsen Challenge jste s reprezentací do 20 let vybojovali bod. Nejprve jste prohráli s Plzní, pak jste remizovali s Kert Parkem. Jak hodnotíte první den?

První hrací den nehodnotím úplně kladně, protože jeden bod je pro nás málo, měli jsme touhu po více bodech. Ale zároveň proti Plzni byl začátek zápasu dobrý, byli jsme tam možná lepším týmem, pak tam spadlo pár gólů, kde nám úplně nepřálo štěstí a zápas jsme prohráli. V druhém utkání s Kertem jsme prohrávali 0:2, nakonec jsme se dokázali s kluky dostatečně vyhecovat na to, abychom výsledek zvrátili na 2:2 a brali jsme bod, za který jsme dost spokojeni co se týče vývoje zápasu.

Úvodní utkání s Plzní se vám nevydařilo, ale pro Vás bylo speciální, nastoupil jste proti svému týmu. Vnímal jste to na hřišti?

Jak už hraji hokejbal nějakou dobu a celkově už jsem hrál za různé kluby proti různým, tak tohle pro mě nějak nemělo váhu a nevnímal jsem, jestli to je můj spoluhráč v týmu, bral jsem to jako každý jiný zápas.

V první třetině jste poslal reprezentaci U20 do vedení, vsítil jste první branku na turnaji. Jak byste celou gólovou situaci popsal?

Celá situaci vznikla tak, že jsme šli do čtyř, vzápětí i Plzeň faulovala, hrálo se 4 na 4 a vhazovalo se u ní v pásmu. My jsme se s kluky domluvili, že to budeme blokovat a zkusíme z toho vystřelit, což se povedlo. Matěj Taufer mi to tam zablokoval a ještě mi to trochu přistrčil a já už jsem tam měl klídeček na to, abych tam poslal ránu, která naštěstí dopadla tak, že jsem z toho dal gól.


Daniel Pavlík otevřel skóre v zápase proti Plzni, další góly už ale reprezentační hráči v prvním utkání nevsítili. Autor fotky: Milan Podpera.

Hráli jsme víc jako tým

V druhém utkání jste poměřili síly s Kert Parkem, zápas skončil nerozhodně 2:2. S čím jste šli do utkání? Změnili jste něco oproti prvnímu?

Neřekl bych, že jsme něco změnili, co se týče nějaké taktiky. Trenéři po nás vyžadují pořád to stejné, ale spíš asi tím přístupem, možná jsme hráli víc jako tým a víc jsme si šli za body. Měli jsme pak i lepší koncovku, víc jsme stříleli, netahali jsme to tolik přihrávkami a možná proto jsme dali dva góly a výsledek skončil 2:2.

Po dvou třetinách jste prohrávali o dvě branky, ale v úvodu třetí jste snížili a pak jste se na soupeře dotáhli. Co vám poté dodalo sílu?

Těžko říct, do utkání jsme vstoupili hodně dobře, s Kert Parkem jsme drželi dobrý krok, pak bohužel přišly nějaké tresty, které oba zápasy hodně ovlivnily. V tu chvíli jsme dostali góly, pak tam byla jedna smolná situace, kdy jsme dostali na 0:2. Ale nějak jsme v zápase s kluky cítili, že bychom s Kertem mohli držet dál krok, pak tam padl jeden gól, šli jsme za tím a nakonec to skončilo druhým gólem a stavem 2:2.

Zítra se utkáte se zahraničními soupeři, nejdříve s Nitrou, pak s Oberwilem. Jak se těšíte na tyto souboje?

Mezinárodní zápasy jsou vždy něco jiného, co běžně v sezóně nemáme, tak se na to určitě moc těším. Očekávám, že to budou hodně tvrdé, běhavé zápasy, tak uvidíme, co to přinese.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9