BEKO Pohár juniorů

BEKO Pohár klepe na dveře! V obou skupinách jsou kvalitní týmy ze špičky, má jasno kladenský Procházka

Dalším celkem, který se zúčastní BEKO Poháru juniorů je Kladno v čele s hlavní trenérem Jaroslavem Procházkou. Ten v rozhovoru prozradil, s jakým týmem do Poháru nastoupí, ale také to, jak to bude vypadat v příštím ročníku Extraligy juniorů.

Rozhodování bylo jednoduché

Přihlásili jste se do BEKO Poháru juniorů, jak těžké rozhodování o účasti bylo?
Rozhodování bylo jednoduché, jelikož jsme začali s tréninkem hned, jak se rozvolnila vládní opatření, tak jsme začali přemýšlet o zápasech a po tom, co svaz udělal videokonferenci, tak jsme věděli, že se do turnaje určitě nějaké týmy přihlásí a my také.


S jakými cíli budete chtít BEKO Pohár odehrát?
Užít si po dlouhé pauze hokejbal a pokusit se odehrát tři kvalitní utkání, zapracovat hráče, kteří příští sezónu budou hrát juniorku. Turnaj odehrajeme s kádrem hráčů, kteří budou pokračovat v příští sezóně v juniorce. Kluci, co letos končí věkem v juniorce se už poctivě připravují s A týmem, který také čeká velice kvalitní turnaj. A uvidíme, jestli nějaké utkání odehrajeme v sestavě letošní juniorky, ale teď už vím, že v Prachaticích a ani v Plzni to nebude.


Jak se Vám líbí složení týmů, které se přihlásily?
V obou skupinách jsou kvalitní týmy ze špičky juniorské Extraligy. Nás čekají tři hodně těžcí soupeři ve skupině.



Realita prvních tréninků mi ukázala pravdu

Je u Vašich hráčů přestávka znát, nebo na sobě makali i během vládních opatření?
Chtěl bych věřit, že ano. Ale realita prvních tréninků mi ukázala, kdo na sobě během pauzy pracoval a kdo ne. Na druhou stranu to byla zvláštní doba.


Jak to vypadá s příštím ročníkem? Zůstanete i nadále u juniorů Kladna?
Ano, budu pokračovat příští sezónu v juniorce s p. Zdrůbeckým a p. Koželským. Ještě je tam poslední generace kluků, které trénujeme společně už od přípravek.


Jak to máte s týmem pro příští ročník? Odchází Vám hodně hráčů a máte je popřípadě kým nahradit?
Tak co do počtu moc kluků nekončí, ale na druhou stranu odchází kvalitní ročník 2000 z větší části reprezentantů do dvaceti let. Sice už v letošním ročníku trénovali s A týmem, ale v zápasech, pokud to jen šlo, tak jsme je v juniorech využívali. Teď to je na ostatních mladších hráčích je nahradit a znamená to pro ně výzvu ukázat své hráčské kvality. Proto to bereme jako přípravu na příští sezónu, a jelikož vidím na hráčích neustálou chuť se zlepšovat, přístup a docházka na tréninky jsou také v pořádku, tak už se na příští sezónu těším.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9