BEKO Pohár juniorů

Na zimním stadionu v Ústí nad Labem vyvrcholí Beko Pohár juniorů! Potvrdí Kert Park roli favorita?

Ač se to zdálo neuvěřitelné a nereálné, tak i juniorské týmy budou letos znát svého vítěze Beko poháru. Závěrečný turnaj nejlepších 8 týmů se bude konat na zimním stadionu v Ústí nad Labem, který už má s pořádáním hokejbalových akcí bohaté zkušenosti.

Favorita jen těžko hledat, a proto se můžeme těšit na vyrovnané bitvy a krásné hokejbalové momenty. Pojďme si představit obě finálové skupiny, z kterých vzejdou čtyři semifinalisté. Přeci jenom se ale ve výborném světle dlouhodobě prezentuje Kert Park, který navíc v základní části Beko poháru neztratil ani bod!

Skupina D

Ve skupině D se nám představí opravdu silná čtveřice týmů. K domácí Elbě se připojí Hostivař, svítkovské hvězdy a kladenští rysové. Domácí Ústí nad Labem, které patří každý rok mezi favority na titul, bude opět pomýšlet na nejvyšší příčky. Elba postoupila z první příčky a budeme zvědavi, zda se představí i střelec Magasanik nebo si bude plnit „áčkové“ povinnosti. Další se nám představí Kladno, které postoupilo do finálového turnaje ze čtvrté příčky, překvapí rysové a dokráčejí pro medaili? Tradiční líheň talentů Hostivař bude mít na svém final eight také své zastoupení a určitě nastoupí v nejsilnější sestavě a bude chtít držet hostivařský prapor hodně vysoko. Jako poslední se nám ve skupině D představí Svítkov Stars, kteří se probojovali do Ústí nad Labem z první pozice základní části své skupiny.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.cz<<


Skupina E

Skupina E nabízí zajímavé složení týmů. Sestava Kert Park Praha, Malenovice, Prachatice a Plzeň zaručí atraktivní podívanou. Prachatice získaly v základní části úctyhodných 9 bodů a jistě si budou chtít odvézt ze severu jistě nějakou medaili. Kert Park Praha ovládl svou základní skupinu a jistě bude chtít silný ročník potvrdit svou kvalitou. Malenovice určitě nebudou chtít cestovat dlouhou vzdálenost, jen aby se zúčastnili, a určitě se budou rvát o co nejlepší výsledek, který budovali už v základní skupině, kde získali 6 bodů z 3 zápasů. HBC Plzeň postoupila z třetího místa a jistě si budou chtít na západ Čech odvézt jeden z cenných kovů.

Úspěchem je pro nás pouze výhra, netají se Zelenka

Druhé místo po základních skupinách obsadily ve skupině A Prachatice, které však získaly devět bodů stejně jako první Ústí. „Jsem spokojený, semkli jsme se jako tým a s kluky jsme si padli do noty,“ těší Lukáše Zelenku.

Tomu patří s devíti góly a jednou asistencí první místo v tabulce kanadského bodování. „Samozřejmě se dá vždycky něco zlepšit, pracuji na všem,“ upozornil, že i přes své dobré výkony má co zlepšovat. A co jim chybí jako celku? Na čem bylo potřeba ještě zapracovat? „Zlepšili jsme přechod do středního pásma, slabiny nemáme…,“ myslí si devatenáctiletý útočník.

Ve skupině na finálovém turnaji narazí Prachatice na Plzeň, se kterou se již utkaly. „Vždycky je lepší nastupovat proti týmu, který znáte, víme, na co se zaměřit. Myslím si, že máme proti sobě samé kvalitní soupeře, každopádně náš cíl je jasný. Koukáme po zlatu, nic jiného není úspěchem. Tím je pro nás pouze výhra!“ říká závěrem odhodlaně Zelenka.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9